Amióta maszkot kell hordani, folyamatosan fáj a torkom. Mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
Eleinte míg csak boltokban kellett hordani, nem volt ilyen panaszom. Viszont mióta a városban is, azóta szinte folyamatosan fáj a torkom. Napi 2x1,5 kilométert szoktam megtenni. Ha kocsival mentem, akkor elmúlt a torokfájásom pár nap után, tehát tuti hogy a séta+maszk kombó váltotta ki. Mit tudok tenni, hogy ne fájjon? Most már 2 hete folyamatosan gyalog járok, Hétfő óta pedig már az orrom is el kezdett folyni. (Tuti nem vagyok Covid-os, 2 napja jött meg a teszteredmény.) Tehát nálam megfázásos tünetek jöttek elő a maszk viselésétől. Most hogy itthon vagyok már pár napja, kezd javulni a dolog. De tuti hogy vissza fog jönni, mert január elejétől megint ki kell mennem, és nyilván maszkot is kell húznom. Mit tudok tenni, hogy ne legyenek tőle ilyen tüneteim?2020. dec. 27. 21:54
1/10 anonim válasza:
Igyál több folyadékot és cseréld más anyagúra a maszkot
2/10 anonim válasza:
A maszk egy idő után petricsészévé válik. Plusz hideg van, lecsapódik a pára. A fertőzés melegágya. Persze nem mindenki lesz taknyos tőle. De ha egy kicsit gyengébb az immunrendszer vagy arcüreggyulladásra hajlamos vagy van valakinek egy problémás mandulája, azzal együtt már jön a felsőlégúti betegség.
4/10 anonim válasza:
Semmit, ilyen a maszk. Gondolom nem orvosi maszkot húzol, nem cseréled 3 óránként, nem mosakodsz be előtte, és nem fertőtlenített kézzel veszed fel, hozzáérsz az arcodhoz.
A maszkhordás a jelenlegi formájában szart nem ér.
5/10 anonim válasza:
4, nem orvosit hordok, napi 10 órában, nekem kiszárad tőle az arcom, ennyi, de én mosom és vasalom őket illetve max 4 órát van rajtam. Szóval normálisan hordva nem “ilyen a maszk”
6/10 anonim válasza:
Attól még zárt térben szart nem ér. Úgyis kilélegzed magad köré a levegőt különben az oxigén sem menne be, és halott lennél.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Eldobhatót hordok, minden reggel újat veszek elő. Nem mosom őket napközben.
2020. dec. 27. 22:23
8/10 anonim válasza:
Csak túlélni tudsz. Esetleg nézetsd meg magad orvossal azokkal kapcsolatban, amiket írtam. 2 vagyok. Fül-orr-gégészhez menj.
9/10 Barbell Deadlift válasza:
"Attól még zárt térben szart nem ér. Úgyis kilélegzed magad köré a levegőt különben az oxigén sem menne be, és halott lennél."
Csak amíg az oxigén kb 0,5 nanométer átmérőjű, addig a koronavírus 130 nm. Tehát 260-szor nagyobb.
10/10 anonim válasza:
Nekem is rossz tapasztalatom van a maszkhordással. Szerintem azt csináljuk rosszul, hogy hordjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!