Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek aki be van oltva...

Szerintetek aki be van oltva annak minek kell maszkot hordani?

Figyelt kérdés
Nem értem hogyha aki elvileg be van oltva akkor védett gondolom és nem kapja el és nem is fertőz meg senkit hogy akkor minek kell nekik maszkot hordani? Én mondjuk nem fogom magam beoltatni mert allergiás vagyok minden oltásra és a legelső oltást amikor kaptam kiskoromban epilepsziás lettem tőle. Tehát nekem nem való semmilyen mesterséges oltás viszont tényleg nem értem az embereket hogy akkor mégis mire való az oltás ha utána is hordanak maszkot?
2021. febr. 13. 19:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert téged beoltanak a Covid19 ellen, de másnap elkaphatod a brit mutációt vagy a dél-afrikait. A vírus nem olyan egyszerűen működik. A Sara-CoV2 vírus 4%-ban tér el az eddig ismert koronavírusoktól, ez a 4% eltérés viszont 1200 változást jelent. A brit mutáció és az “eredeti” Wuhanból származó vírus közt pár ezred százalék az eltérés, de ez 12 változást jelent a fehérjékben. Ami már elég ahhoz, hogy az immunrendszer teljesen máshogy reagáljon rá. Egyébként ha utánanézel a jelenleg járványt okozó Sars CoV2 vírusnak, a vizsgálatok alapján jelenleg 80 ezer verziója ismert. Ennyi eltérést fedeztek fel eddig közte. Persze nem mindenhol van jelentős eltérés. Viszont a dél-afrikai mutációval szemben nem védettek azok akik az “eredeti” víruson estek át és azok sem akik a brit mutációját kapták el. Vagyis ez ellen a jelenlegi oltás sem véd olyan hatásosan, mint a brit mutáció ellen, nem tudják mennyi ideig lehet hatásos, mivel még nem ismert a ennek a mutációnak a nukleotid szekvenciája. Aki természetes úton kapta el a betegséget és átvészelte annak hosszabb ideig lehet védettsége.
2021. febr. 14. 00:05
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól még hogy be vagy oltva és megvan az immunitás attól még te fertőzhetsz. Az adaptív immunrendszernek (aminek ugye megtanítottad hogyan győzze le a covidot) ugyanúgy kell egy pár nap (ha nem lenne már megtanítva akkor több nap mire akármit is tud vele kezdeni, utána meg még több mire tényleg támadhatása megfelelő antigént állít elő, ezért vannak tüneteid is) mire az észleléstől eljut oda hogy elég antigén legyen a szervezetedben a kiírtásához. Ez alatt a pár nap alatt te is fertőzhetsz. Arról nem is beszélve hogy a vakcina se biztos hogy véd (teljesen) minden törzs ellen így akár újra el is tudod kapni (viszont sokkal gyengébb lefolyású lesz nálad mintha nem lennél beoltva).
2021. febr. 14. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!