Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet a bajom? Víz ivás.

Mi lehet a bajom? Víz ivás.

Figyelt kérdés
Igazából ez nem új keletű még gyerekkoromban kezdődött, voltam is vele kb. 2x1 hetet Magyarországon kórházban, majd fiatal felnőttként külföldre költöztem (19évesen), itt nem mondtam még az orvosomnak. Magyarországon annyit mondtak, hogy nyaldossak citromot és ennyi. 31 éves nő vagyok, 168 cm, 40 kg ezt csak azért írom, mert hallottam, hogy a testsúly is fontos mennyi vizet kell, hogy megigyunk naponta. Télen-nyáron naponta min 8, de inkább 10 liter vizet megiszok, tisztán, ízesítés nélkül, iszok még kávét, tejet, teát, de azokat nem számolom, ezeket is ízesítés nélkül. A kórházban mért "rekordom", 12 liter volt gyerekként, de itthon volt már, hogy 15 liter körül is megittam egy nap, de lehet már ezt is túl léptem. Igazából már megszoktam, de néha vannak időszakok, amikor szerintem biztos, hogy 15 liter fölé megyek és akkor úgy érzem, hogy szomjan akarok halni. Itt , külföldön 2x kerültem kórházba mentővel kiszáradás gyanújával, akkor hidratáltak és haza engedtek, olyan rossz állapotban voltam, hogy azt elfelejtettem megemlíteni, hogy rengeteget iszom. Volt már valakinek hasonló? Egyáltalán milyen szakorvoshoz kellene fordulnom? Gondolom semmi "komoly", hiába hangzik borzalmasan, de ez már majdnem 20 éve így van, viszont jó volna tudni, hogy mi lehet ez. Cukorbeteg nem vagyok, ezt már többször megmérték, terhelésen is voltam, vettem magamnak is cukormérőt, meg 20 évig nem húztam volna ki, ha az lennék.

2021. febr. 19. 12:41
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
65%
Értem, de akkor is, egy egészséges embernél ez a mennyiségű ivás ki kell verje a biztosítékot, hogy itt valami nagyon de nagyon nincs rendben. Ahogy megfigyeltem, sajnos az emberek nagyon nagy hányada nem képes a saját testére és a visszajelzésekre figyelni, vagy nem érdekli, csak amikor már eléggé nagy baj van és megijed, hogy meghalhat. Persze jobb később mint soha, de ez akkor is szomorú. Igaz ezzel nem ártasz te sem másoknak, csak nem jó érzés tudni hogy ilyen létezik.
2021. febr. 24. 13:01
 52/57 anonim ***** válasza:
0%
Ez a kérdés egyértelműen csak kitaláció
2021. febr. 24. 13:07
 53/57 anonim ***** válasza:
77%
#52 Te és a hozzád hasonlóknak vajon miért nem olyan fejlett az agya, hogy elolvassa és felfogja ennek a betegségnek a tüneteit?
2021. febr. 24. 13:18
 54/57 A kérdező kommentje:

Megígértem valakinek, hogy beszámolok róla, mi lett az eredmény, íme:

Ezen a héten végig orvosokhoz szaladgáltam. Mind nagyon lelkiismeretesnek tűnt. Kizárták újra, hogy cukorbeteg vagyok, hála az égnek a veséimmel sincs semmi gond, azt mondták, hogy tökéletes állapotban vannak. Illetve még azt is, hogy akkor kellett volna izgulnom, hogy vesebeteg vagyok, ha keveset iszom és keveset pisilek. Tegnap "hivatalosan" is le kellett mérni mennyit iszom egy nap, a nővérke 23,5 litert mért. Ebbe nem számolták bele a kávét, a teát és a tejet, amit ittam. Egyébként elég sok ételt kaptam a kórházban, 2x-i meleg étkezés és 4x-i hideg, plusz kaptam még sütit, jégkrémet is, még is ennyit ittam. Az orvos azt mondta ő még 30 literen se lepődött volna meg, szóval nem furcsálták annyira, mint gondoltam, sőt egyáltalán nem. Viszont ismét kiszáradás tüneteim mutattam, kaptam infúziót, ami hihetetlenül jól esett. Diagnosztizálták az insipidust, kaptam már ott a kórházban saját sprayt és gyógyszert, amit haza vihettem. Pluszban megírták ezeket egy évre előre, amit kiválthatok a gyógyszertárban. Elég drága, ahogy néztem, de szerencsére ezekre is, ahogy a skizofrén gyógyszereimre is 100%-os támogatást kapok, így nekem lényegében szinte semmibe se fog kerülni. Az orvos próbálta elmagyarázni,hogy ez mit jelent. Annyit mondott, hogy lényegében, hogy az agyam képtelen "előállítani" a telített vagyok érzést, ivás esetén, tehát ez teljesen hiányzik, ezért természetes mód egyfolytában szomjas vagyok. Amúgy azt is mondta, hogy nagyon sokan soha nem jutnak el orvoshoz vagy csak akkor, mikor már félholtra itták magukat. Így megdícsért, hogy időben jöttem, még ha sokáig is elhúzodott nálam, de az egészségem szépen szolgál, így ok aggodalomra nincs. Írt fel még vitaminokat meg különböző táplálékkiegészítőket, felnőtt "tápszert" stb. Azt is mondta, hogy ez nagyon nagyon ritka betegség és ritkán jár szövődménnyel, viszont a vízmérgezés reális veszély, de mivel ő is tudja, hogy általában nem egyszerre isszák meg a hatalmas mennyiséget ezek a betegek, még az is elég ritka, illetve ott már tényleg hatalmas mennyiséget kellene inni, több, mint 30 litert, ha valaki amúgy hozzá van szokva, hogy 15-20 litereket iszik egy nap szép lassan.

2021. febr. 25. 06:52
 55/57 anonim ***** válasza:
100%
na örülök hogy megoldódott :)
2021. febr. 25. 10:16
 56/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hogy vagy? Használnak a gyógyszerek?
2021. márc. 17. 19:52
 57/57 anonim ***** válasza:
77%
Egészségedre
2021. márc. 18. 04:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!