Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet a bajom? Víz ivás.

Mi lehet a bajom? Víz ivás.

Figyelt kérdés
Igazából ez nem új keletű még gyerekkoromban kezdődött, voltam is vele kb. 2x1 hetet Magyarországon kórházban, majd fiatal felnőttként külföldre költöztem (19évesen), itt nem mondtam még az orvosomnak. Magyarországon annyit mondtak, hogy nyaldossak citromot és ennyi. 31 éves nő vagyok, 168 cm, 40 kg ezt csak azért írom, mert hallottam, hogy a testsúly is fontos mennyi vizet kell, hogy megigyunk naponta. Télen-nyáron naponta min 8, de inkább 10 liter vizet megiszok, tisztán, ízesítés nélkül, iszok még kávét, tejet, teát, de azokat nem számolom, ezeket is ízesítés nélkül. A kórházban mért "rekordom", 12 liter volt gyerekként, de itthon volt már, hogy 15 liter körül is megittam egy nap, de lehet már ezt is túl léptem. Igazából már megszoktam, de néha vannak időszakok, amikor szerintem biztos, hogy 15 liter fölé megyek és akkor úgy érzem, hogy szomjan akarok halni. Itt , külföldön 2x kerültem kórházba mentővel kiszáradás gyanújával, akkor hidratáltak és haza engedtek, olyan rossz állapotban voltam, hogy azt elfelejtettem megemlíteni, hogy rengeteget iszom. Volt már valakinek hasonló? Egyáltalán milyen szakorvoshoz kellene fordulnom? Gondolom semmi "komoly", hiába hangzik borzalmasan, de ez már majdnem 20 éve így van, viszont jó volna tudni, hogy mi lehet ez. Cukorbeteg nem vagyok, ezt már többször megmérték, terhelésen is voltam, vettem magamnak is cukormérőt, meg 20 évig nem húztam volna ki, ha az lennék.

2021. febr. 19. 12:41
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:

Nem szeretem a mentális cukorkát, de emlékeim szerint néha mikor kirpóbáltam, akkor ugyanúgy ittam utána.

Írtam a pszichiáteremnek Facebookon, aki egyébként nem csak pszichiáter van még 3 szakja és PhD-je is van, szóval nagyon szakképzett. Ő mondta, hogy bármikor írhatok neki, akár hétvégén is, ezért vett fel ismerősének. Visszahívott, azt mondta, cukorbeteg biztos nem vagyok, havonta ellenérzi a vérképem, nekem inkább a normálisnál jelentősen kevesebb a cukrom. 10éve heti 1x járok hozzá, azt kizárja, hogy ennek mentális okai lennének. A többit személyesen, de nagyon jól tettem, hogy szóltam neki és szerinte szörnyű, hogy egy orvos citrom szopogatást javasol ilyen esetben. Ennyit a magyar gárdáról.... Azt mondta ő insipidusra gyanakszik az elmondottak alapján és az alapján, hogy attól kezdve, hogy hány kg vagyok, addig, hogy hányszor nagy wc-zek egy nap mindent tud rólam, szóval tényleg mindent és a teljes kórtörténetem ismeri. Viszont ezt telefonba nem lehet, meg kellenek még vizsgálatok. Azt mondta azt is olvasta, mikor kiszáradással vittek be a kórházba. Szóval jól tettem, hogy elmondtam neki. Gondolom 1-2 héten belül kiderül, hogy mi bajom lehet.

2021. febr. 20. 07:26
 32/57 A kérdező kommentje:
Mentolos cukorkát, bocsánat, folyton javít...
2021. febr. 20. 07:26
 33/57 anonim ***** válasza:
Majd írd meg mi lett a vége! Szurkolok, hogy csak valami könnyen orvosolható baj legyen!
2021. febr. 20. 07:36
 34/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megírom. Én is reménykedem benne. Azt mondta, ha insipidus lesz, ami valószínű, akkor kapok gyógyszert meg orrsprayt és az segít majd, hogy mesterségesen pótoljuk azt a hormont, amit az agy nem tud előállítani. Így majd kevesebbet fogok inni. De természetesen meg kell nézni, hogy milyen állapotban vannak a veséim ennyi vízivás után, viszont szerinte nem kell izgulnom a lényeg, hogy elmondtam.
2021. febr. 20. 07:40
 35/57 anonim ***** válasza:
Nem igaz!
2021. febr. 20. 10:01
 36/57 anonim ***** válasza:
Vízérgezésed lenne, nem kommunikálnának a sejtjeid!
2021. febr. 20. 10:01
 37/57 anonim ***** válasza:
76%
Hormonális problémák okozhatnak ilyet. Endokrinológus felkeresését javaslom.
2021. febr. 20. 15:44
 38/57 anonim ***** válasza:
37%

Ha napi 15 liter körüli a fogyasztásod, az annyit tesz, hogy minden ébren töltött órában megiszol egy liter vizet.

Mert gondolom álmodban csak nem iszol..... ;)

Aztán állítólag ha nagyon akarod, akkor 3 órát is kibírsz pisilés nélkül.

Továbbá még azt is megtudtuk, hogy 40 kilós vagy, és hogy akár napi 20 kilométert is szívesen elsétálgatsz.

(mennyi komoly megcáfolhatatlan információ?!)

Szóval adódik a kérdés:

lehetséges-e, hogy egy 40 kilós nő, 3 liter vízzel a bendőjében 20 kilométert sétáljon?

Válasz: NEM! :D

2021. febr. 21. 22:24
 39/57 anonim ***** válasza:
Neeemszabad!!!
2021. febr. 22. 04:03
 40/57 A kérdező kommentje:

Édes jó Istenem!

Először nekem egy doktorált matematikusnak megmondja egy illető, hogy nem ismerem a mértékegységet, ráadásul két külön szóval írja, majd el kezd számolgatni egy laikus.

Először is nem vagyok robot, a 15 liter egy egyszeri adat volt, lehet volt az 20 liter is néha, lehet csak 8, sok mindenen múlik. Pl. Épp az nap otthon tudok e lenni stb.

Azt mondtam, hogy 3 óra az már a nagyon max és max akkor fordult elő, mikor egyetemista koromban vizsgáztam, de sokszor inkább onnan is kikéreckedtem. Nos vizsgákra úgy szoktam menni általában, hogy előtte próbálok tudatosan nem inni annyit, nem sokkal csak az előző 1-2 órában. Nem is érzem magam tőle jól, de azért bele se halok.

Én kb. 1percenként iszom, lehet még attól is sűrűbben, a komplett napom arról szól,hogy iszom, de mivel home office dolgozom még így is el tudom látni a feladataim, nagyjából 10-15 percenként megyek wczni, ha szerencsém van,akkor fél óránként. És igen, éjjelente is fel kelek inni, nem olyan sokat , mint nappal, de kb 3 litert biztos megiszom, sőt ha nem sikerül aludnom, akár a dupláját is természetesen.

Egyébként nem fogom itt akármilyen embereknek bizonygatni,hogy ez a bajom, mert ez a bajom, ha nem hiszed el, hát így jártál, nekem ez nem fáj. :)

Szerencsére már az orvosom foglalkozik velem.

2021. febr. 22. 05:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!