Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet a bajom? Víz ivás.

Mi lehet a bajom? Víz ivás.

Figyelt kérdés
Igazából ez nem új keletű még gyerekkoromban kezdődött, voltam is vele kb. 2x1 hetet Magyarországon kórházban, majd fiatal felnőttként külföldre költöztem (19évesen), itt nem mondtam még az orvosomnak. Magyarországon annyit mondtak, hogy nyaldossak citromot és ennyi. 31 éves nő vagyok, 168 cm, 40 kg ezt csak azért írom, mert hallottam, hogy a testsúly is fontos mennyi vizet kell, hogy megigyunk naponta. Télen-nyáron naponta min 8, de inkább 10 liter vizet megiszok, tisztán, ízesítés nélkül, iszok még kávét, tejet, teát, de azokat nem számolom, ezeket is ízesítés nélkül. A kórházban mért "rekordom", 12 liter volt gyerekként, de itthon volt már, hogy 15 liter körül is megittam egy nap, de lehet már ezt is túl léptem. Igazából már megszoktam, de néha vannak időszakok, amikor szerintem biztos, hogy 15 liter fölé megyek és akkor úgy érzem, hogy szomjan akarok halni. Itt , külföldön 2x kerültem kórházba mentővel kiszáradás gyanújával, akkor hidratáltak és haza engedtek, olyan rossz állapotban voltam, hogy azt elfelejtettem megemlíteni, hogy rengeteget iszom. Volt már valakinek hasonló? Egyáltalán milyen szakorvoshoz kellene fordulnom? Gondolom semmi "komoly", hiába hangzik borzalmasan, de ez már majdnem 20 éve így van, viszont jó volna tudni, hogy mi lehet ez. Cukorbeteg nem vagyok, ezt már többször megmérték, terhelésen is voltam, vettem magamnak is cukormérőt, meg 20 évig nem húztam volna ki, ha az lennék.

2021. febr. 19. 12:41
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
100%

Doki, neten keresztül lehetetlen megállapítani.

Lehet diabetes insipidus, polidipszia, akár anémia...

De semmiképp se próbáld házilag kúrálni, menj el kivizsgálásra!

2021. febr. 19. 13:03
 12/57 A kérdező kommentje:
Lehet a nővérek és orvosok sincsenek? Tizenéves voltam, mikor megkaptam a zárójelentést, ahol ott virít a 12 liter víz. Nem kúrálom magam házilag, hisz nem is tudnám, leszokni erről nem tudok. Egyszerűen hányingerem lesz, rosszul vagyok, ha nem ihatok vizet és szédülök is.
2021. febr. 19. 13:06
 13/57 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg fokozatosan csökkenteni. Megszámolod hogy hány pohárral iszol, és pár naponta lecsökkented egy pohárral.

És doki!

2021. febr. 19. 13:09
 14/57 A kérdező kommentje:
Rengeteget iszom, ha összeszámolom, nem is poharazom, mert percenként szaladgálhatnék, van egy egy literes üvegem, abba töltözgetem, igaz egyszerre sokat nem iszom, csak pár kortyot, de eltelik 1-2 perc és újra iszom. Szóval ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyszerre lehúzok egy litert, mert nem, esetleg, ha 10-20km-es sétálok jövök haza(szeretek sokat sétálni) akkor utána megiszok fél litert egyszerre, de ez amúgy a nap folyamán ritka.
2021. febr. 19. 13:12
 15/57 anonim ***** válasza:
Még egyszer ellenőriztesd le magad cukorbetegségre, legyen terheléses cukorvizsgálat is. Ha teljesen kizárják, akkor a vesék irányába lenne érdemes további vizsgálatokat kérni. Van egy nefritis nevű betegség, amikor a vese nefronjai károsodnak és túl gyorsan engedik át a vizet/folyadékot. Mindenképpen vizsgáltasd ki alaposan!
2021. febr. 19. 13:37
 16/57 A kérdező kommentje:
Magyarországon voltam rengetegszer cukormérésen, kb 3-4x terheléses vizsgálaton is. Mindig az volt az eredmény,hogy a cukrom még a kelleténél alacsonyabb is volt, iszonyatosan alacsony. Itt is voltam nem 1x cukormérésen és be is szereztem egy cukormérőt. Egyébként egészségesen táplálkozom, sokat mozgok, szerintem nem lehetek cukorbeteg. Napi 5x eszem keveset.
2021. febr. 19. 13:49
 17/57 A kérdező kommentje:

Elmegyek orvoshoz, meglátjuk mit mond, csak kiváncsi voltam, hogy van e itt "hozzám hasonló".

Egyébként azoknak, akik kételkednének, most találtam a neten egy cikket, mi szerint az se ritka, ha valaki 20 litert iszik naponta. Tudom, nem mindent kell elhinni, amit a neten olvas az ember, de egy másik fórumon is írt egy fiú, hogy ő legrosszabb napjaiban 29 litert ivott meg, ezzel került kórházba, én elhittem, bár az még nekem is sok, de másnak meg az én számaim hihetetlenek, de igen is ilyen létezik. Nem mondom, hogy nekem ez van, hisz nem tudhatom, de léteznek olyan betegségek, melyek következtében az ember rengeteget iszik. Egyébként lehet semmi bajom sincs, remélem, de hamarosan kiderül.

[link]

2021. febr. 19. 13:52
 18/57 anonim ***** válasza:

"Az 1670-es években egy Thomas Willis nevű angol orvos vette észre először, hogy egyes cukorbetegek vizelete édes, másoké vízízű (ebből is látszik, hogy a korabeli orvoslás komoly elhivatottságot követelt meg a doktoroktól)."

LOL

amúgy kérdező erre a Diabetes insipidus nevű betegségre nem vizsgáltak még?

2021. febr. 19. 13:55
 19/57 A kérdező kommentje:
Nem. Konkrétan a rengeteg ivás miatt csak Magyarországon voltam tiniként kórházban, akkor annyit mondtak 1. cukorbeteg biztos nem vagyok (2hétig vizsgáltak) 2. ha nem akarok ennyit inni, akkor szopogassak citromot. Egyébként a budapesti gyermekklinikán voltam, gondolom az eléggé felszerelt és jó szakemberek lehetnek ott, még is elküldtek haza annyival, hogy egyek citromot. De lehet akkor még azt gondolták "kinövöm" vagy nem tudom mit gondoltak. Azóta meg egyszerűen hozzá szoktam és azzal nyugtattam magam, hogy ezzel már kivizsgáltak, nem találtak semmit, de lehet nem kellene belenyugodni. Van egy másik krónikus betegségem, aminek ehhez biztos semmi köze, amiatt sokat járok orvoshoz, hetente, már évek óta. Sokat gondolkodtam rajta elmondjam e az orvosomnak, de úgy érzem most már ideje lesz. Eddig azért nem tettem, mert végül is nem fáj és már nem is kellemetlen, mert hozzá szoktam. A legközelebbi találkozáskor elmesélem neki, kiváncsi vagyok ő mit fog mondani.
2021. febr. 19. 13:59
 20/57 anonim ***** válasza:
Mi ez a másik betegség?
2021. febr. 19. 14:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!