Lehet bajom attól, ha gyógyszertári etil-alkoholt hígítok ivóvízzel, majd azt iszom?
A gyógyszertárban lehet kapni 70% és 90% etil-alkoholt, nyilván ilyen töménységben erős szövetroncsoló, kis adagja is könnyen túladagoláshoz vezethet. Viszont ha megfelelő m/m%-ra hígítom (25-30%), akkor gyakorlatilag fogyasztható?
Most a térfogati kontrakciótól tekintsünk el, nem titrálni akarok vele.
Fúj, miért akarsz alkohololdatot inni?
Akkor már vegyél égetet szeszt, az apszint talán árban is megéri.
Szerintem menj el egy elvonókúrára.
Elittad az össze pénzed, és így akarsz spórolni?
Az alkoholizmus tönkre tesz téged is, meg a családodat is. Ha van családod
Igen, szeretnék spórolni, hiszen a legnagyobb adók az alkoholra vannak kivetve. Ukrajnában sokkal olcsóbban lehet pl. vodkához jutni. Azt hallottam, hogy az alkohololdat íze nagyjából a vodkára emlékeztet.
Egy üveg gyógyszertáriból tudnék nagyobb mennyiséget csinálni hígítással, ami tovább kitart.
#2: vegyész szakos vagyok, nem orvos:D gondoltam rákérdezek, de mivel a vodkák is nagyjából 30% körüliek, nem lehet nagy baj
Úgy sem lehet venni 70% ethanolt egyetlen gyógyszertárban sem. Kizárt hogy találsz.
Denat szeszt tudsz csak, de attól megvakulhatsz, meghalhatsz széthányhatod magadat ha methanol vagy egyéb finomságok vannak benme.
És mi okból ha szabad kérdezni?
Fertőtlenítés? Szájvíz, fogmosás.
Alkoholizmus? Vegyél egy raklap sört mert gondolom akkor te is tisztában vagy vele, a bolti, fogyasztható alkohol sem víz+alkohol. Hány haláleset volt az elmúlt időszakban Iránban is, meg Magyarországon is régebben hogy ilyen házi módszerekkel alkohol. Szerintem ne csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!