Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az egy hetes kisfiam egész...

Az egy hetes kisfiam egész nap alszik és nem eszik. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Egy hete született és még mindig kórházban vagyunk, mert mióta megszületett mind csak alszik. Nagyon nehezen tudom felébreszteni és akkor is csak nagyon keveset szopik. Kapott már perfuziot és az orrán keresztül is etetik.Bevan sárgulva de azt mondják, hogy nem kell fényterápia.Nem tudják, hogy mért ilyen fáradt. Valaki tapasztalt ilyent az újszülött babáján és ha igen mi volt az oka a fáradtságnak és az étvágytalanságnak?Elnézést, hogy nem tudtam szépen megfogalmazni de nagyon kétségbe vagyok esve és ez a legkisebb gondom.

2021. febr. 16. 20:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sárgaság volt az oka, és ugyan hazaengedtek minket három nap után, de egy hónapos koráig gyakran volt sárga, és nagyon sokat aludt, nagyon nehezen bírtuk felkelteni, illetve volt, hogy olyannyira nem tudtuk, hogy végül hagytuk tovább aludni. Mivel pár perc után elaludt mellen, így már az elejétől kapott tápszert, de így is az említett időbe telt, hogy "kinője" a sárgaságot.
2021. febr. 16. 20:56
 2/11 A kérdező kommentje:
És a sárgaságot nem kezelték? Az a baj, hogy ő nem szopizik eleget, cumisüvegből sem. Olyan 20milit csak. És sokat hányik.
2021. febr. 16. 21:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Egy hetes baba nem is feltétlenül eszik nagyon sokat, és az sem mindegy, hogy milyen gyakran iszik 20 ml-t. Mennyire tiltják vagy támogatják a tápszert ott, ahol vagytok? Bukásra vannak speciális, sűrűbb tápszerek, illetve a fáradékony babáknak maga a szívás mozdulata is fárasztó (akár mellből, akár cumisüvegből), esetleg lehetne próbálni babáknak való kiskanállal etetni, vagy svéd itatópohárból itatni (mi ez utóbbit használtuk).
2021. febr. 16. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy nem kezelték. Épp a határon volt a sárgasága, és szerencsére hazaengedtek, a védőnő jött hetente (akkor lehetett), illetve voltak napok, amikor egyáltalán nem volt sárga, aztán voltak napok, amikor igen.
2021. febr. 16. 22:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Három óránként kell etessem. Kiskanállal sem eszik. Van mikor tejport adnak de azt sem eszi.
2021. febr. 16. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy aggódsz és ideges vagy a helyzet miatt, de az mindenképp jó

(legalábbis én úgy gondolom), hogy úgy ítélik meg, nem kell fényterápia. Hogy általában mennyi idő alatt javul a helyzet, nem tudom, de kitartást. (Vigasztalásul, az első egy-két hétben egyébként is rengeteget alszik egy újszülött, de persze értem, hogy itt most többről van szó.)

A bukásról még annyit, hogy bár azt ajánlják, hogy sokat böfiztesd vállon, nekem olyankor folyton bukott, majd olyan 4-5 hónapos korában egy alkalommal nem böfiztettem, mert bealudt, és nem bukott. Aztán szándékosan hagytam őt háton fekve az etetéseknél, és gyakorlatilag megszűnt a bukás. Ezután, ha néha böfiztettem, ugyanúgy bukott. Azt nem mondom, hogy ez a te újszülött kisfiadnál is működne, vagy hogy próbáld ki (ha megtennéd, figyeld őt nagyon, hogy bukás esetén felemelhesd), csak elmeséltem.

2021. febr. 17. 00:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. febr. 17. 07:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én írtam a tegnapi válaszokat. Hogyha gondolod, majd írj, hogy hogy vagytok, meg ha javul a kisfiad állapota.
2021. febr. 17. 17:22
 9/11 A kérdező kommentje:
Azóta többet eszik, de kellett csinálni mri-t és technikai hiba adódott lélegeztetés közben és leállt a szíve. 30percen keresztül végezték az újraélesztést, de az Úrnak hála vissza jött. Most már jobban van, holnap engednek haza.
2021. febr. 24. 10:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez nem semmi. Örülök, hogy jobban van! Koraszülött volt? Miért kellett lélegeztetni (ez rutin egy csecsemő MRI-je közben)?

Sok boldogságot nektek!

2021. febr. 24. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!