Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális, hogy egy hetes...

Normális, hogy egy hetes kisfiam 2 óránként eszik?

Figyelt kérdés
Két óránként eszik, kb. 30-40 ml-t. Próbáltam evés közben ébren tartani, persze semmi sikerrel. Szerintetek fog ez változni, vagy forduljak tanácsadóhoz?
2012. szept. 14. 06:50
 1/7 anonim ***** válasza:
7%
A kétóránként is elég sűrű. De ha csak ennyit szopizik, akkor kevés a tejed. Fordulj vele az orvoshoz,ne tanácsadóhoz.
2012. szept. 14. 07:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális! Még az is ha óránként kéri a cicit! Ha a baba igényit veszed figyelembe a szoptatásnál, sok problémától óvhatod meg magatokat! Idővel kialakul a saját ritmusa és megoldódik a dolog. A másik fontos dolog, hogy ne méregesd evés után, mert attól csak ideges leszel, ha ideges leszel a baba is az lesz a tej mennyisége pedig csökkenni kezd... elég, ha heti 1x megméred, hogy tartja-e a heti minimum hízást aminek 125grammnak kellene lenni minimum. Itt olvashatsz a szoptatásról: [link] és itt is: [link] Sok sikert a szoptatáshoz! :)
2012. szept. 14. 07:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

teljesen normális.

Nekem elsö lányom 3-4 óránként evett, már elejétöl, de pont azért mert teljes adagot akart nem tudtam igazán szoptatni, mert a kevéske tej az elején soha nem volt elég neki, úgy ordított mint a sakál a szoptatás után.

második lányomnál nagyobb a siker, mert ö is kisétkü volt de gyakran. itt azért volt nehéz a szoptatás, mert itt volt nagylányom, aki miatt sokszor nehezen tudtam szoptatni, mert a picic akár 40 percet is cicizett, aztán félóra szünet majd megint kezdte. ezt elsö babánla lehet csinálni, de másodiknál nem nagyon, mert a nagy éhes, szomjas, unatkozik, levegöztetni kell stb... vagy is nem lehet szoptatni 24 órát.

ha elsö baba akkor tarts ki kb 6 hetes korára jobb lesz a dolog, tejed is szaporodni fog. ha nagyon ideges vagy és már nem bírod adj inkább tápszert, nekem mindegyiket kapja a kislányom, szoptatok és tápszert is kap, simán elfogad mindent.

2012. szept. 14. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez a normális. Ekkora baba nem tud többet enni. Az enyém már 5 hós múlt és még mindig gyakran 2 óránként eszik, pedig már 8 kg. Szóval van bőven tejem, csak ő az a típus, hogy gyakran kevesebbet..
2012. szept. 14. 08:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindamellett, amit leírtak (hogy teljesen normális) arra is kell gondolni, hogy a cicizés ilyenkor A BIZTONSÁGOT jelenti, hiszen ilyenkor "érez TÉGED" úgy, mint eddig 9 hónapon át. Szóval nem csak az étvágy hajtja a cicire, hanem a "mamaszükséglet".

Ahogy nő, és majd nyílik a világra, úgy ez is csökken, változik majd.

Gratulálok a babához!

2012. szept. 14. 09:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Tejem nekem is van, mert evés után tudok fejni.

Szóval ne parázzam túl a dolgot, mert felesleges! Ok, rajta leszek az ügyön.

Amúgy második baba, de már annyira elfelejtettem, hogy milyen volt a kislányomnál az első időszak.

Köszi mindenkinek a jó tanácsokat.

2012. szept. 14. 09:45
 7/7 anonim ***** válasza:

teljesen normális!

még a 4hós fiam is gyakran 2 óránként kér.

boldog babázást!

2012. szept. 14. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!