Az oltásigazolással nem sértik a személyi szabadságunkat? ( tobbi lent)
Nem tudom, hogy ebből mi az igaz, hogy ez lesz-e,de most kicsit agyalok... Hiszek a vírusban, bár én még vagy nem/ vagy tünetmentesen átestem rajta. Nemtudom. Nem tartjátok érdekesnek, hogy 1 héttel az oltások elkezdése előtt “mutàlódott” a vírus? Nem tartjátok érdekesnek, hogy pont Kínában indult? Nem tartjátok érdekesnek, hogy a gyermekvállalásra készülő nőknek nem ajánlott a vakcina? Nem tartjátok érdekesnek, hogy a vírus pusztítja a hímivarsejteket?
Én elhiszem és tudom, hogy nagyon gáz ez a helyzet és sajnálok mindenkit, aki beteg volt, de ez nekem kicsit furcsa...
és, aki nem oltható? Mert pl gyermeket vàllal vagy allergiás mindenre ( mint én) ő kap papírt, hogy nem oltható? És ha nem vagyok oltható? Nem utazhatok? Nem mehetek dolgozni? Nem mehetek el egy fesztiválta? Ez nem sérti meg a jogaim?
Monhatjátok, hogy nyavajgok meg, hogy ilyen kis problémákon stresszelek, de 4 évig depresszióban szenvedtem. Most nyárra sikerült leküzdenem gyógyszerek/pszichoterápia segítségével és én azalatt az időszak alatt megtanultam értékelni az életet... hihetetlen, hogy mire tudnék élni elvesznek tőlem mindent!
Ezt nem tehetik meg ...A nyaralás volt a mindenem és a családom egyik része Német és Olaszországban. Örültem, hogy ki tudtam menni hozzájuk egy hétre nyáron havi 25 nap 10-12 órás munka mellett... Sajnálom, de nem sajnáltatni akarom magam, csupán ideges vagyok, hogy nem tudunk semmit.
Kicsit sok kérdést tettél fel egyszerre, csak az elsőre tudok megpróbálkozni valamiféle válasszal.
Az egyéni érdekek (ha úgy tetszik, a személyes szabadság) gyakran ellentétbe kerülnek a közösség (a társadalom, vagy annak egy része) érdekeivel. Ezek között minden társadalom meg jogrend megpróbál valamiféle egyensúlyt fenntartani, de nem mindig ugyanaz az eredmény születik. (Pl. angolszász országokban az embereknek nem kötelező igazolványt hordaniuk maguknál, Közép-Európa országaiban viszont igen.)
Ahogy a körülmények változnak (pl. megjelenik egy új vírus), az országok változtathatnak a jogrendjükön (hogy mit szabad és mit nem; mit kötelező és mit nem). Lehet, hogy szokatlan lesz a személyi igazolvány és a lakcímkártya mellett az oltási könyvet is magunkkal hurcolnunk, de szerintem ez egy elfogadható ár azért, hogy cserébe az élet visszatérhessen a normális kerékvágásba.
Sok trópusi országba eddig is csak az utazhatott be, akinek volt igazolása pl. maláriaoltásról. Hát mostantól lehet, hogy a szomszédos országok is kérni fogják az oltási könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!