Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek, ha anyukám nem...

Kecskemaki19 kérdése:

Mit tegyek, ha anyukám nem akarja elvállalni a kezelést?

Figyelt kérdés
Anyukámnak egy rossz indulatú daganatot állapítottak meg. (mezotelióma) Sajnos rosszak az esélyei így is, de nem akarja kezeltetni magát, mert hisz Istenben, és hogy ő biztos abban hogy meggyógyult. Nincs jogom helyette dönteni, de kezelés nélkül, nem tudom mi lesz vele. Tiszteletben tartom azt hogy hisz, de félek emiatt veszítem el. Mit tudok tenni? Hogy kellene ezt kezelnem? Beszéljek vele, vagy fogadjam el a döntését?

2020. nov. 12. 22:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
82%

#9-es Én orvosként tökéletesen megértem, hogy valaki nem akar radikális műtétet és/vagy kemoterápiát.

Olvasni róla és végigcsináli iszonyatosan más, és nagyon nem mindegy, hogy van hátra 2-3 hónapod viszonylag jó életminőségben vagy pedig 1-1,5 éved, úgy, hogy kihányod a beled a kemótól, és/vagy kiműtik a hasi szerveid/tüdőd/beled felét-kétharmadát.

El kell fogadni ezt a döntést, ha valaki meg van békélve a halállal, annál jobb neki, és semmi mást nem érdemel csak szeretetet és támogatást a döntésében.

2020. nov. 12. 23:44
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
Hát de pont, hogy az az életcélja mostantól, hogy meghaljon ez nyilvánvaló, mert elutasította a segítséget. Sokan gyógyulnak fel kevés eséllyel is, aztán utána még élnek jó pár évet szeretetben. Ha a te anyád adná fel így az életét, de mit gondolnál? Mert engem nagyon dühítene, hogy ennyivel letudja. Az istenkéje csak a templomi freskón mosolyog vissza rá, a gyereke meg a családja viszont ott vannak mellette és még sokáig mosolyoghatnának egymásra, ha hagyná. Volt nekem is ilyen rokonom, aki ennyivel feladta, elengedte. Az ilyenekre nem lehet mást mondani, csak hogy önzők. A lányának igenis oda kéne állnia és megmondani, hogy nem anya nem adod fel, mert még van esélyes, ha kevés is, de azt meg kell próbálni. Számomra ez nagyon dühítő. Itt mutatkozik meg, mennyire káros is a vallás. Isten nem segít meg senkit, ha lenne, akkor nem hagyná hogy annyi rossz dolog történjen az életben.
2020. nov. 12. 23:45
 13/26 A kérdező kommentje:

Nézzétek.Én őszinten csodálom anyukámat, hogy valamiben tiszta szívvel tud hinni. Nem tört le, de nem szeretné vállalni.

Ugyan elfogadni képtelen vagyok,de úgy érzem ez nen gyengeség, vagy valami hókuszpóki butaság. Tisztában vagyok vele, hogy neki kell döntenie, beszéltem vele, de ő nem vállalja. Nem fogom sosem elítélni azt, ami neki ennyire fontos. Tisztelem az érzéseit, döntéseit. De nem tudom elfogadni. Majd megpróbálok többet beszélni róla neki. De a végső döntést neki kell meghozni. Mellette leszek,akárhogy is dönt. Légyszives, a vallási utálatodat ne itt add ki. Mindenki másképp gondolkodik ezt te is tartsd tiszteletben.

2020. nov. 13. 00:30
 14/26 anonim ***** válasza:
26%
11-es...orvos így nem beszél, te kizárt, hogy az vagy.
2020. nov. 13. 07:26
 15/26 anonim ***** válasza:
93%
14-es mi a bajod a 11-es hozzászólással? Szerintem teljesen rendben van. Orvos nem beszél így? Már miért ne beszélne? Szerintem simán lehet orvos, és a véleménye is teljesen rendben van.
2020. nov. 13. 07:50
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
Ki volt téve azbesztnek anyukád?
2020. nov. 13. 09:08
 17/26 anonim ***** válasza:
90%

Szintén orvos vagyok és a 11-es pont úgy beszél ahogyan kell egy orvosnak a 21. században. A betegnek ugyanis joga van visszautasítani az ellátást. A kérdésre érdemi segítséget annyit tudok adni, hogy ezt a témát érdemes mind a háziorvosotokkal átbeszélni, mind pedig édesanyád vallási vezetőjével is. Erőltetni semmit nem szabad, pláne hogy sajnos a kimenetel általában kezelés mellett sem jó, de anyukádnak legyen elég információja, hogy el tudja dönteni mit szeretne.

Ó és még egy megjegyzés, keressetek azbeszt lapot a házban, tipikusan a sütő mögött szokott lenni tűzálló szigetelésként, vagy a tető szokott azbeszttartalmú lenni. Ha találtok, szakemberrel el kell távolíttatni, mert más családtagnál is okozhat mesotheliomát. Persze nem biztos, hogy találtok, de nem árt az óvatosság.

2020. nov. 13. 09:19
 18/26 anonim ***** válasza:
90%
Ó és ez lehet foglalkozási megbetegedés is, ha olyan munkahelyen dolgozott, olyan gyár, üzem pl. ahol gyártottak azbeszttartalmú dolgokat. Ilyen esetben járhat kártérítés.
2020. nov. 13. 09:23
 19/26 anonim ***** válasza:
88%
Igazuk van a korábbi hozzászólóknak, a mezotelióma szinte mindig azbeszt expozíció utána szokott lenni. A baj csak az, hogy kb. 20 évvel. Nyergesújfalun volt egy azbesztgyár, de a cég jogutód nélkül megszűnt, nincs kit perelni, nincs kitől kártétítést kérni. Ettől függetlenül egy próbát megér a dolog.
2020. nov. 13. 09:42
 20/26 anonim ***** válasza:
88%
Általában a termelésnél, bontásnál, a vele való közvetlen munkavégzés a veszéyes, ezért is kérdeztem.
2020. nov. 13. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!