Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Így elvállalna egy pszichológus?

Így elvállalna egy pszichológus?

Figyelt kérdés

Egy optimista, olykor kissé naiv, a világot szépnek látó fiatal felnőtt vagyok.

Azonban vannak rossz napjaim, kicsit érzékeny lelkű is vagyok, de mindig megbirkóztam a problémáimmal, volt amivel nehezebben volt amivel könnyebben.

Viszont néha úgy szeretnék valakivel beszélni, elmondani a gondjaim.De nincs egyetlen egy olyan szoros baráti kapcsolatom se, hogy kibeszéljem magam egy embernek (tehát vannak dolgok amik bár nem azok de mégis kellemetlennek érezném ha nem egy bizalmas barátomnak mondanám el, márpedig ilyen barátom mint írtam nincs, maximum felületesen tudom elmondani ezeket a meglévőknek)

Arra gondoltam, hogy alkalmanként, ha összegyűlik sok minden akkor felkeresnék egy pszichológust (ez egy állandó személy lenne) és csak elmondanám neki a bajaim mert már az segít.

De nem rendszeresen.Csak amikor már sok minden összegyűlik.Ez lehet 1-2 hónap is, de akár fél év is.

Nem tudom, hogy így is vállalnak e, vagy mindenkinek csak az fekszik ha terápia jellegű, heti találkozásokkal? (a pénz miatt gondolom ez éri meg nekik)

Az nem jelentene gondot ha a hívástól számítva csak 2-3 hét múlva tudna fogadni.

2020. aug. 26. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
26%
Egy pszichológus nem lelki szemetes, nem így működik. Oda "beteg" emberek járnak, tehát az első alkalmakkor felméri és megismeri az embert és a problémát. Aztán ha feldolgozták a problémát és a pszichés gond enyhül vagy elmúlik már működhet úgy a dolog ahogy leírtad.
2020. aug. 26. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ettől még elmehetsz, de jobb lenne valami közeli barát, akire majd alkalomadtán másban is számíthatsz. Mennyi idős vagy?
2020. aug. 26. 14:59
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Szia! Ha van rá igényed, simán elmehetsz. :) Tévhoit, hogy a pszichológusok csak azokkal foglalkoznak, akiknek komoly bajaik vennek, vagy betegek. A pszichés betegségekkel a klinikai szakpszichológusok foglalkoznak, nem is minden pszichológus jogosult pszichoterápiát tartani. Nagyon sok ágazata van a pszichológusoknak. Neked, leírásod alapján nincs semmi bajod, csak kicsit magányos vagy. Pl. ezzel is simán elmehetsz pszichológushoz, hogy javítanál az emberi kapcsolataidon, segíthetne feltárni az okait, miért nem sikerült mélyebb barátságot kialakítanod, pedig úgy érzem, lenne rá igényed. Sőt, egyáltalán nem kell semmi "komoly" problémával küzdeni, hogy az ember elmenjen. Simán az önismeret növelése miatt is lehet menni, sőt érdemes, és hasznos lehet. Ha van erre igényed, kedved, időd, motivációt vágj bele, biztos izgalmas lesz, megtudhatsz dolgokat magadról, segíthet leküzdeni a kisebb nehézségeket, boldogabbnak lenni. Ha van ismerősöd, aki esetleg tud ajánlani neked szakembert, szerintem először személyes tapasztalatok alapján válogass. :) Hajrá!
2020. aug. 26. 15:40
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as...ha már segít feltárni az okot, amiért nincsenek normális emberi kapcsolatai akkor az már a minden rendben kategória? Nem, az már egyfajta pszichés probléma. Nem mindig az a problémás pszichésen, akin látszik stb.
2020. aug. 26. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:
78%
Azért ha valaki nehezen barátkozik, nyílik meg mások előtt és ez zavarja, azt nem nevezném mentális betegnek, vagyis eléggé kívül esik a betegség kategórián. Probléma, igen, lehet vele dolgozni, akár önsegítő könyvekkel vagy pszichológussal, de nem azt jelenti hogy aki küzd valami ilyesmivel az beteg vagy nem normális vagy baja van.... Mindenkinek vannak problémái. Minden egyes embernek vannak kisebb-nagyobb nehézségei az életében szerintem, akár kapcsolatok terén, akár valaki pl. hajlamosabb paranoiára, vagy féltékeny, stb. Ez egy spektrum amin mozgunk. Ha ilyen szigorú vagy, nincs a földön "normális" ember :D Egyébként a kérdező nem azt írta hogy nincsenek normális emberi kapcsolatai, hanem hogy nincs olyan barátja, jelenleg, akivel mélyebb beszélgetést tudna folytatni, vagy meg tudna nyílni. Ez lehet tőle független ok miatt is, ha pl. az addigi legjobb barátja valakinek elköltözik, vagy bármi ilyesmi is... Nem könnyű megtalálni a megfelelő partnert az életben. :) Én a kérdező kérdése alapján nem gondolom hogy be kellene kategorizálni valami mentális betegségbe, és nem is lehet. És hidd el, nem csak a beteg emberek járhatnak pszichológushoz. Ez egy nagyon jó lehetőség az önismeret növelésére, ami minden ember számára hasznos lehet, aki megteheti, és akinek van erre belső igénye. :)
2020. aug. 26. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!