Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek, ha anyukám nem...

Kecskemaki19 kérdése:

Mit tegyek, ha anyukám nem akarja elvállalni a kezelést?

Figyelt kérdés
Anyukámnak egy rossz indulatú daganatot állapítottak meg. (mezotelióma) Sajnos rosszak az esélyei így is, de nem akarja kezeltetni magát, mert hisz Istenben, és hogy ő biztos abban hogy meggyógyult. Nincs jogom helyette dönteni, de kezelés nélkül, nem tudom mi lesz vele. Tiszteletben tartom azt hogy hisz, de félek emiatt veszítem el. Mit tudok tenni? Hogy kellene ezt kezelnem? Beszéljek vele, vagy fogadjam el a döntését?

2020. nov. 12. 22:38
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%
Az én anyám is ilyen, nem lehet ezzel mit csinálni sajnos. A hit és az ész érvek két külön világ.
2020. nov. 12. 22:40
 2/26 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos ez egy nagyon hosszú lappangási idejű betegség, és mire kiderul, addigra már elég előrehaladott állapot alakul. Nagyon sajnálom, nagyon rossz lehet, el sem tudom képzelni.

Tartsd tiszteletben anyud akaratát, de légy mellette, mondd meg neki sokszor, hogy nem akarod elveszíteni soha, hogy érezze a szeretetedet.

És hátha még tényleg csoda is történik a végén.. Sose tudni.

De nyilván őt felvilágosította az orvos, tudja miről van szó.

2020. nov. 12. 22:45
 3/26 A kérdező kommentje:
Mindent tudok sajnos lassan erről a betegségről. Tisztában vagyok azzal is, hogy az 5 éves túlélési százaléka 5% alatt van. El szeretném fogadni a döntését, de borzasztó a tudat, hogy lehet meggyógyulna, ha vállalná
2020. nov. 12. 22:51
 4/26 anonim ***** válasza:
75%
Értem és megertem. Esetleg valami lélektani gyógyítás? Nem tudom mennyire befogado. Pld kineziológia?
2020. nov. 12. 22:53
 5/26 A kérdező kommentje:
Sajnos semmi ilyesmire nem fogékony. Csak Isten.
2020. nov. 12. 22:58
 6/26 anonim ***** válasza:
91%
Akkor egyszerűen csak légy mellette. Mást nem tudsz tenni. Szeretsd őt továbbra is. Ne erzekeltesd vele hogy beteg, ha meg tudod tenni. Kitartással kívánok neked, neki pedig ténylegesen egy csodás gyógyulást.
2020. nov. 12. 23:05
 7/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :(
2020. nov. 12. 23:09
 8/26 anonim ***** válasza:
77%
Semmit nem lehet tenni. Ha ő így döntött, azt el kell fogadni, tiszteletben kell tartani.
2020. nov. 12. 23:23
 9/26 anonim ***** válasza:
12%
Hát aki hülye, az haljon is meg. Már bocsánat kérdező, nem téged akarlak megbántani. De számomra annyira felfoghatatlan, hogy a mai modern világban van lehetőség meggyógyulni, fejlett az orvostudomány, tudnának neki segíteni és valaki még ezután is a hülye vallást választja. Hát az ilyen meg is érdemli, hogy meghaljon. A komplett halált választja a családja helyett. Erre nem lehet mást mondani. Esetleg próbáld jelezni anyád felé, hogy neked még szükséged van rá és jó lenne, ha nem csak magára gondolna. Ez egy gyáva hozzáállás az élethez.
2020. nov. 12. 23:33
 10/26 anonim ***** válasza:
70%
Undorító vagy utolsó válaszoló. Leirta, hogy rosszak az esélyei, nyilván az orvosával végigbeszélte. Gondolom nem ez az eletcelja hogy meghaljon. Fogd vissza magad.
2020. nov. 12. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!