Puffadás/bélbetegség, ami ellehetetleníti és megnyomorítja az életem. Van megoldás?
Teljes reménytelenségemben írok ide, hátha valakinek voltak/vannak hasonló panaszai.
7.ik éve élek együtt egy diagnosztizálatlan betegséggel. Hasmenéssel indult, és szépen lassan azt vettem észre, hogy bizonyos típusú ételektől rosszabbodik a helyzet. 1 év után sav problémák is jelentkeztek. A sav termelésem olyan szinten megnőtt, hogy órákig savat hánytam fel bizonyos esetekben, ízületi, hát és fogfájdalmakat okozott, sokszor azt hittem szívrohamom van. Az idő múlásával új tünetek jelentkeztek. A bal bordaívem alatt szűnni nem akaró nyomás, tégla érzet alakult ki, ami több éve 24 órában jelen van, nyomja a gyomorszájam, a szívem, és folyamatos erős diszkomfort érzetem van miatta.
Most ott tartok, hogy nem tudok aludni, szinte semmit nem tudok megenni, csak kenyeret és vizet. Elképesztő belsőszervi fájdalmaim vannak, a székletem állaga és színe folyton változik, de ami a legrosszabb a 24 órában tartó FOLYTONOS PUFFADÁS. Érzem az egész bélrendszerem, tele van levegővel, és alig tud kijönni, és szétpréseli a prosztatám, nyomja a hátam a gerincem, nem viccelek. Egy leírhatatlan szenvedés, pszichésen is tönkre mentem miatta, dolgozni már nem tudok. Rengeteg vizsgálatom volt, az orvosok nem találtak semmit.
Alul-felül tükröztek, biopsziával együtt, volt 150 vérvételem, mindenféle allergia teszt, helikobakter és minden egyéb teszt releváns betegségekre. IBSZ, CHRON és áteresztő bél szindróma kilőve (Habár áteresztőnél az egyik értékem picit magasabb volt, mint kéne, de elvileg nem számottevően). Annyi derült ki hogy mogyoró és alma allergiám van, de semmi más. Asztmás vagyok és csak 1 vesém van a jobb oldalon. Ezen kívül pszichés okokra hivatkozva az orvosok pszichológushoz küldtek, amit mondanom sem kell, nem vált be.
Mindenféle koncentrált diétával is próbálkoztam, tisztító kúrákkal epére, májra, vesére, szelektív allergén mentes étrendekkel, gyógynövényekkel, teákkal, életmód változtatással, gyógyszerekkel, de semmi nem működik, és kezd úgy tűnni, hogy az egyetlen megoldás, a halál (ami, ha covidet elkapom, garantált is).
Amire a betegséget én vissza tudom esetleg vonatkoztatni:
Pszichésen: Életem nagy szerelme, szakítás után kezdődött ( csak tönkre tesznek a nők :D )
Testi: Tatár bifszteket ettem, amikor kezdődött, de parazitát és bakteriális fertőzést sem találtak
Életmódbeli: Akkor kezdtem el programozni, ezért sokat ültem/görnyedtem a gép előtt, ami a mai napig is így van.
Könyörgöm, valakinek van valami ötlete, ismerőse, bármi, ami segíthetne?
Nem írtad, hogy volt-e gluténintolerancia vizsgálatod, ha nem volt, akkor sürgősen hagyd el a kenyeret.
GAPS bevezető diétát (eleinte csak húsleves húsokkal, és halak, aztán, ha néhàny napig jobban vagy, akkor minden két-három nap 1-1 új zöldség és ha nincs tüneted, akkor marad, amúgy vissza) próbàltad már? Nekem ami bevált, ha le tudod nyelni, a hétköznapi linex élőflóra. Ha egy hétig nem szedem, akkor elkezdek puffadni, ég a gyomrom, úgyhogy heti 1-2-t be szoktam venni, de amikor nagyon rosszul voltam, akkor napi 2-3-t szedtem.
Ha ennyi ideje nem eszel semmit, akkor jóformán nincsenek bélbaktériumaid (én ugyanezt jàtszottam el rizzsel és krumplival, nálam a zellerpüré volt a kiváltó ok), ne egyél szénhidrátot és cukrot, mert gázképződést okoz ilyen esetben, amitől rosszabb lesz a refluxod.
Én sem gyógyultam meg, de előrébb járok néhány hónappal, én is depressziós és stresszes voltam évek óta, mikor javul a gyomrom/beleim, akkor egyáltalán nem vagyok, úgyhogy nekem úgy tűnik ez okozat volt nem ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!