Lehetséges az hogy wczés után a végbelemből egy kis rész kb (2-3cm) kilóg?
Elsőre tegnap azt hittem fürdéskor hogy csak wc papir darab ragadt bent. De hiába piszkáltam nem jött ki. Puha volt mint valami bőr darab. Megnéztem tükörbe és fehér színű valami. A gyomrommal évek óta gondok vannak. Évek óta csak hetu egyszer járok wcre és akkor nagyon kemény az állaga, illetve brutálisan vastag és nagy. Voltam nemrég háziorvosnál emiatt. Laevolacot ajánlott. Azt használom most, igy két hete már heti 3szor járok wcre. Aranyerem is volt, de mindig elmúlt pár nap után..viszont most nem tudom hogy mi is gond pontosan. Félek hogy végbéltükrözést csinálna az orvos. Valaki tapasztalt már hasonlót? Végbél előesés lehetséges?
Válaszokat előre is köszönöm.
21/L
Az elsőnek igaza van teljesen. Esetleg anális szex, nem volt? Azzal óvatosan. Főleg most.
Mindenképp menj dokihoz, ha cikinek érzed ha nem. Nem játék.
az ideg mindenre képes
de addig is egyél sok rostot
vegyél zabkorpát és rakd a joghurtba, mégjobb az utifűmaghéj, laza levegős lesz a széklet
de nem vagy gyerek ezt komolyan kellene venni, és nem szabadna megvárni míg belédszárad
és igyál sok vizet
Srác, ez nem parazita, hanem a beled!
Durva székrekedésed van, igazából várható volt, hogy előbb-utóbb ez lesz. A végbél izomzata renyhe, és nem tud ellenállni a durva belső nyomásnak, amit a kemény széklet és annak kinyomása okoz.
FONTOS! Ha kijön, nyomd vissza ujjal! Ha nem nyomod vissza, a nyálkahártya kiszárad és kisebesedhet, végbéltályogot okoz, az pedig nem jó móka! Ráadásul kezelés híján súlyosodhat és akkor akár 20-30 centi is kilóghat, az meg már kimondottan veszélyes!
Menj el minél hamarabb orvoshoz. És igen, ezt valószínűleg proktológus, vagy gasztroenterológus fogja vizsgálni. Végbéltükrözés nem valószínű, hacsak nem a kóros székrekedés okát akarják kikutatni.
Én a helyedben kb napi 3 liter folyadékot innék, amiből legalább 1 liter rostos narancslé. Nálad a hasmenés is heti 3 alkalmat jelentene:D
Hasznos lehet még az intimtorna. Ez elsőre (és másodikra is) cikin hangzik, de segíthet megerősíteni a gátizomzatot és ezzel a végbélkiesést csökkentei vagy akár meg is szüntetni.
És hogy érezd, nem vagy egyedül: valószínűsíthetően egy túlzabálásnak köszönhetően bélgyulladásom volt, amitől tályogom lett. Megműtötték kb 2 hónapja, azóta renyhébb a végbélizomzatom, szrás után picit nekem is kicsusszan. Az intimtornára még nem mentem el (a jövő hónapra foglaltam időpontot), de már itthoni kísérletezésből eljutottam odáig, hogy vissza tudom húzni a kilógó részt, puszta seggizomból:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!