Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az állam miért nem vesz...

Az állam miért nem vesz tudomást a krónikus betegségben szenvedő pedgógusokról?

Figyelt kérdés

Asztmás vagyok, eddig már 5 gyerek hozzátartozója pozitív volt körülöttem.

Gondolom ez nem javulni fog, sőt. Romániában a krónikus betegek otthonról taníthatnak-orvosi igazolással.

Fogalmam nincs, hogy mennyire és mit csinál a vírus, de egy 150000 forintos fizetésért nem szeretnék esetleg "beledögleni" a munkámba.

Tud valaki erről valamit, vagy van hasonló helyzetben?

2020. szept. 29. 21:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Az igazi az, amikor még haza is küldik. Na, akkor tényleg megy a nagyszülőhöz. Ha nem küldenék, legalább 10 órával kevesebbet terjesztené otthon, az iskolában meg maszkban is lenne még ráadásul. (Vagy az nem ér semmit?)
2020. okt. 1. 21:27
 22/33 anonim ***** válasza:
58%

"legalább 10 órával kevesebbet terjesztené otthon"

Kösz, tehát ne csak a tünetmentes hordozokat, hanem még a tüneteseket is zárjuk össze a tanárokkal, akiknek minimum az egy harmada rizikocsoportba tartozik, ugye?!

Nem a nagyszülőknek kell lepasszolni. Maradjon otthon vele valamelyik szülő!

2020. okt. 1. 21:34
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Nincs maszkban csak a szünetben. De a legtöbb helyen ott sem veszik fel. ;)

De lassan látszik a halálozási adatokon hogy lejutott a nagymamákig a kór. :( egyebként jó a maszk. Egy baratnőmön a munkahelyén jelentkeztek a tünetek. Mindenkin volt maszk nem fertőzött meg senkit. Pedig elég beteg lett szegény.

2020. okt. 1. 21:37
 24/33 anonim ***** válasza:

"lassan látszik a halálozási adatokon hogy lejutott a nagymamákig a kór. :("

Lassan arra is kíváncsi leszek, hogy a megfertőződött nagymamák, nagypapa között mennyi a pedagogus, meg az olyan, aki pedagógus szülője.

2020. okt. 1. 21:47
 25/33 anonim ***** válasza:
15%

Magyarországnak működnie kell!

Üdv

Orbán Viktor

2020. okt. 1. 21:56
 26/33 anonim ***** válasza:
Vajon miért szivatja a vendéglátósókat a 11 órás zárlattal?
2020. okt. 2. 06:15
 27/33 anonim ***** válasza:
49%
Menjetek elöbb. Éjjel aludni kell.
2020. okt. 2. 07:53
 28/33 anonim ***** válasza:
Én nem járok bulizni. Ne nekem írd. És ez nem az odajárókról szól hanem arról, hogy a vendéglatósoknak csökken a bevételük és sokan tönkremennek elveszítik az állásukat egy teljesen értelmetlen intézkedés miatt mert a vírus 11 előtt is pont ugyan úgy fertőz.
2020. okt. 2. 09:16
 29/33 anonim ***** válasza:
27 ne te döntsd már el ki mit csinál éjjel. A vírus nem csak éjjel fertőz. Ha így lenne maximálisan egyet értenék veled.
2020. okt. 2. 09:17
 30/33 A kérdező kommentje:

Nagymamás-problémások: viszonylag kevesen élnek együtt a nagyszülőkkel. Általában vidékre, öregotthonba stb vannak lepasszolva.

Éppen az a problémám, hogy mindenki élete számít, csak a pedagógusoké nem.

Jaj, nem kell hazaküldeni a gyereket, mert megbetegszik a nagymama!

Féltik a gyerekeket, a szülőket, a nagyszülőket, a portásokat, a takarítókat, a rabokat, de valahogy a tanárok senkinek nem jutottak eszébe, hogy esetleg ők is elkaphatják.

Abszolút nincs semmilyen logika az intézkedésekben.

Nem számít, hogy az osztályban vagyok 5-6 órát maszk nélkül 20 gyerekkel, akiből lehet 4-5-6 is fertőzött (sőt), de este 11 után (mikor már amúgyis kevesen vannak) már nem lehet elmenni egy étterembe, vagy koncertre-ez mondjuk engem nem érint, mert nem szoktam.

Csak abban reménykedem, hogy a vírus nem olyan erős, mint ahogy Olaszországban mutogatták, és szépen átesek rajta lélegeztetőgép és maradandó egészségkárosodás nélkül.

2020. okt. 2. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!