Az állam miért nem vesz tudomást a krónikus betegségben szenvedő pedgógusokról?
Asztmás vagyok, eddig már 5 gyerek hozzátartozója pozitív volt körülöttem.
Gondolom ez nem javulni fog, sőt. Romániában a krónikus betegek otthonról taníthatnak-orvosi igazolással.
Fogalmam nincs, hogy mennyire és mit csinál a vírus, de egy 150000 forintos fizetésért nem szeretnék esetleg "beledögleni" a munkámba.
Tud valaki erről valamit, vagy van hasonló helyzetben?
Bocsi, most lehet lepontoztok, de szerintem az államnak erre nem kéne megoldást nyújtania, mert nem tudna hogyan. Már írták fentebb, hogy ez jelentős változást jelentene a tanításban, egyszerűen kivitelezhetetlen. Szerintem is annyit tudsz tenni, hogy keresel másik munkahelyet, de nem tudom pontosan mit is várunk az államtól ebben a szituációban.
Amúgy 5-ösnek mondom, hogy aztán gázmaszkot is húzhat ha a szem nyálkahártyáját keresztül is elkaphatja.
"43 kg vagyok, nem lenne honnan fogják"
Akkor csinálj valamit végre, hogy felszedj pár kilót, mert tényleg eléggé magunkra vagyunk hagyva mi, tanárok. Ha gyerek lesz pozitív, az osztalytarsai karanténba kerülnek, ha tanár, akkor a többi tanár nem kerül karanténba. Fel vagyunk áldozva a gazdaság porgesenek oltárán, ez van...
"Nálunk például 3 igazolt covidos van iskolába"
Szólj az igazgatónak, hogy küldje haza őket! Es/vagy hívd fel az ingyenes koronavírus-vonalat és meséld el nekik!
Volt már 5 pozitív eset. Érdekes módon ez az osztálytársakat nálunk nem érintette. Az egyiknek a padtársa anyja volt pozitív, meg asszem utólag a gyerek is, de simán jött hozzám órára:)
Két esetben az anyuka külön felhívott, hogy esetleg jöhetne-e órára még mielőtt lejár a karantén/gyógyulási idő? NEM BZMG!
Az igazgatók úgy igyekeznek csűrni-csavarni az ügyeket, hogy lehetőleg ne kelljen hazaküldeni osztályt, bezárni az iskolát, mert ezt valamiért-szégyennek élik meg(beszéltem már 3-mal). (!?!?!?!?)
Az ántsz össze-vissza halandzsázik, a zöld számon annyiféle választ kapunk, ahányszor felhívjuk.
Igen, nagyon szeretnék hízni, de nem tudok. Túl sok a stressz, amúgy sem rakodik rám semmi, akármekkora adagokat eszem. Voltam már orvosnál is ezzel, de most ne nyissunk még egy "magyar egészségügy" topikot is... Rekordom 50kg volt életemben, de akkor Svájcban dolgoztam egy kis hegyi faluban.
9-es
Azért nehogy már a lekvár tegye el a nagymamát.
Mivel vannak gyerekek, akik agyonzabálják magukat és kövérek, ezért kéne bezárni az iskolát? Ez már szánalmas.
Én csak azt nem értem ha a kormány ennyire lesz@rja az egészet mi a fenének folyik a csapból is a vírus. Minek stresszelik megállás nélkül az embereket. Ha valaki beteg lesz annyira akkor kórházba viszik és ellátják. De legalább addig sem stresszeli szét magát mindenki hogy beteg lehet vagy elveszíti az állását. Annyira unom ezt az ingyen cirkuszt.
Intézkedések nélkül teljesen értelmetlen.
Kedves kérdező, sajnos magadra vagy hagyva ebben, ami szerintem eléggé elítélhető a kormány és az iskola vezetés részéről is.
Én a te helyedben FFP2-es maszkot viselnék az órán, és megkérném a gyereket, hogy tartsa távol magát tőlem. Ha kicsi, akkor játékosan kérném meg őket, ha nagyobb, akkor megérti racionálisan is.
Szerintem mindenképpen válts, addig pedig hordj jó minőségű maszkot, esetleg arcpajzzsal együtt, mert úgy még hatékonyabb.
Szomorú egyébként, hogy az állam így áll hozzá, szerintem támogatni kéne azokat az embereket, akik olyan helyzetben vannak, mint te. Az pedig, ahogy ezt az egészet kezelik az iskolákban nevetséges. A mostohaanyám is tanárnő, az ő osztályában volt egy fertőzött. Elég sokan megbetegedtek valamivel, de csak ketten csináltattak tesztet, az egyikük negatív, a másik pozitív volt. Az egyik öcsém is elég beteg lett, egy kicsit a húgom is, apukám és a mostohaanyám is. Az öcsémet nem akarták letesztelni, hanem csak 10 napot otthon kellet maradnia. A többiek viszont mehettek ahová akartak, a másik két testvérem járhatott iskolába, bár szóltam apukámnak, hogy szerintem ne engedje őket (ő otthonról dolgozik, megoldható lett volna), de én már nem élek velük, úgyhogy nem tudom, mi lett.
De az ilyen esetek után szerintem abban egyáltalán nem bízhatsz, hogy mások felelősségteljesek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!