Koronavírusban elhunytaknál miért lényegesek az ilyen jellegű krónikus betegségek?
A kormányzati oldalon ugye mindig oda van írva, hogy az elhunyt milyen krónikus betegségben szenvedett. Na már most, például: demencia, depresszió, bipoláris személyiségzavar, heresérv, alzheimer kór, parkinson kór stb.
Ezek a dolgok nem életet veszélyeztető kórképek, miért lényeges, hogy egy koronavírusban elhunytnak, ezek voltak az alapbetegségei? Hiszen ezek a krónikus betegségek nem növelik az elhalálozás kockázatát... Gáz lenne odaírni, hogy "amúgy semmi olyan baja nem volt az elhunytnak ami indokolná, hogy nála a koronavírus halálos kimenetelű legyen"?
Értitek mi a probléma... mindig mondják, hogy a vírus idősekre/krónikus betegekre veszélyes, igen ám, de minden krónikus betegre? :D Tehát nekem fáj a térdem, mert porckopásom van, plusz ekcémás vagyok, akkor ha meghalok 32 évesen koronavírusban, akkor oda lesz írva, hogy nekem ezek a krónikus "betegségeim" voltak?
Kérdező, nemcsak a 60+-os emberekre veszélyes a vírus. De pl. arra is, aki esetleg fiatal, de gyenge az immunrendszere, magas vérnyomása van, koraszülött volt, stb. A fiatalabbak között is rengeteg ember van, akinek igenis, van krónikus betegsége. Ez nem időskori dolog.
Mellesleg, nem maga a vírus az, ami öl, hanem a szövődmények. Ha valakinek krónikus betegsége van, az azt jelenti, hogy gyenge az immunrendszere. Biológiából biztosan tanultad, vagy talán a nő vagy, akkor háztartástanórán volt róla szó, hogy a vírusok a gyenge immunrendszert könnyebben megtámadják. Egy erős immunrendszerrel, kortól és nemtől függetlenül nehezen bánnak el, mivel eről a védelem. Ez puszta biológia, semmi több.
Ez olyan, mintha te nyitva hagynád a lakásod ajtaját. Egy betörő a nyitott ajtón könnyen bejut, míg egy bezárt ajtón azért jóval nehezebben.
5-ös nem érted...
Egy Down szindrómás, vagy egy heresérves mióta gyenge immunrendszerű?
Krónikus betegség pl. a reuma, mégsem gyenge tőle az immunrendszered. Tehát az ilyen krónikus betegségek, amiket felsoroltam, NEM a gyenge immunrendszer eredményei. Depresszió... az egyik elhunytnál az van odaírva mint krónikus betegség. Miben befolyásolja egy vírus lefolyását a depresszió?
Nyilván való amit mondasz, egy 22 éves elhízott, magas vérnyomásban szenvedő, cukorbeteg fiatal előbb fog belehalni, mint egy makkegészséges 68 éves. De a kérdésem nem erre lett kihegyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!