Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Maszk tényleg ér valamit?

Maszk tényleg ér valamit?

Figyelt kérdés

Haverom azt mondta ha azt hiszem hogy a maszk meggatolja a virus terjedeset az pont olyan mintha finganál es azthiszed nem erzi meg senki mert nadrag van rajtad.

Sokminden olvasni, de mi az igazság?

2020. szept. 21. 20:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem a haverod mondta, hanem 5.Tímea.

Aztán így járt: [link]

2020. szept. 22. 20:22
 22/34 anonim válasza:

Ez jó, ezek szerint más is barkácsol a maszkokkal, én is kivágtam a belső 2 rétegből, de azért ilyen sokat nem mertem, csak szolidan az orrlyukaimhoz igazítva, a ráncba, hogy ne legyen feltűnő.

2020. szept. 23. 08:55
 23/34 anonim ***** válasza:
53%
Az biztos, hogy a semminél többet ér, bármelyik fajta, ha jól hordod. Legtöbb ember akin van is,de nem jól hordja, vagy össze vissza tapogatja, igazgatja. Ha kint van az orr vagy az állán díszeleg, nyilván nem fog érni semmit.
2020. szept. 23. 14:43
 24/34 anonim ***** válasza:
21%

18 gratuálok. Remélem neked majd ugyan ilyen lékelt lélegeztetőgépet osztanak. ;)

Pataki Attilának is mekkora szája volt aztán nem győz szégyenkezni

2020. szept. 23. 17:31
 25/34 anonim ***** válasza:
18%
18-as! Ezt a levegőt nem kapsz dolgot mondd az eü. dolgozóknak, akik napi több órát eltöltenek maszkban. Nem, nem csak koronavírus-járvány idején, hanem mindig. Én fogorvos vagyok, egy FFP2 és egy sebészi maszk van rajtam munka közben, ha fogat fúrok (és a munkám java fogfúrás), erre egy plexit is felveszek. Nekem ne magyarázza senki, hogy a Mari néni által stoppolt rongyikában, meg a sebészi maszkban “nem kap levegőt”. Jó volna a hisztit befejezni, mert van egy jó adag ember, akiknek a munkájuk soràn kötelező a védőfelszerelés, pedig ők is lehetnek allergiásak, asztmásak, “pánikolhatnak”. Nekem is melegem van alatta. Viszketek tőle. Nyomja a fülem. De még az orrom is. De viselnem kell, mert az én érdekem a rendelőmben, a többi helyen meg másért is felelősséggel tartozom. Csak én irántam nem érez senki felelősséget, amikor az emberek felének kilóg az orra, meg a 18-ashoz hasonló kiskapukat keres csak és kizárólag azért, mert egy fegyelmezetlen, egy felelőtlen bunkó. Nem, a maszkhordásra nincs kifogás. Másokért -is- viselni kell, engem nem érdekel, hogy saját magára ki hogy vigyáz, de engem és a környezetemet ne betegítsen meg azért, mert párás lesz a szemüvege (tessék akkor ügyesen okosan beigazítani, vannak szemüveges orvosok is, nekik is megy, pl én), meg ő amúgy is fullad (mitől?). Unom. Nagyon szeretném, hogy minden ilyen ember komolyan meg legyen büntetve, komoly pénzekkel járuljon hozzá az én nagymamám kórházi ellátásához, ha ő miattuk beteg lesz. Lehet megsértődni. Én vagyok megsértve és felháborodva, amikor az a baromi okos magyar ember ennyire nem képes. Önállótlan, tanulatlan, de öntelt és agresszív sz*rháziak. Ezek azok MIND kivétel nélkül, akik nem viselnek rendesen maszkot.
2020. szept. 23. 20:55
 26/34 anonim ***** válasza:
25-ös: imádlak. Egyetértek.
2020. szept. 23. 22:43
 27/34 anonim ***** válasza:

Jé, orvos (25) dupla maszkkal.

Én meg le lettem hülyézve mikor feltettem a kérdést, hogy ez miért nem jó kombináció?

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..

2020. szept. 23. 22:51
 28/34 anonim ***** válasza:
68%
A maszk semmit sem ér azon kívül h megnehezíti a mindennapokat,bírom a kommentelőt aki szerint ha mindenki mindenhol hordaná egyfolytában x hétig akkor eltűnbe a földről,javaslom h kapja meg az orvosi nobel díjat hiszen egy száj elé kötött ronggyal kiirtotta az összes hasonló betegséget is...Nem kell ide többet se vakcina se orvos se gyógyszer !Nincs több influenza ,koronavírus stb csak egy rongy kell a pofánkra és kész!Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe..Orvosokat mind kirúgni ,varrónőket minden kórházba!!!
2020. szept. 24. 05:26
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

A lefőbb baj, hogy már az elejétől rosszul kommunikálták, egyszer ezt mondják, utána az ellenkezőjét, mellé felemás szabályok, amikben nincs logika. Étterembe, kocsmába beülhetünk nélküle, liheghetünk egymás arcába, az rendben van, de ha be kell ugrani egy boltba pár percre, ahol azért lehet távolságot tartani, és van, hogy az eladón kívül más sincs csak mi, ott meg kell. Iskola detto, órán egymás mellett ülnek egy padban, de arra az 1 percre még kiérnek udvarra az aulán át ott fel kell tenni, udvaron le, és lehet keveredni más osztályokkal, énekelni ének órán nem lehet, mert úgy gyorsabban terjed a vírus, ami nem igaz a nyelvórára, ott lehet énekelni, úgy látszik ott nem terjed, meg egyéb furcsaságok.

Szerintem hordja, akit megnyugtat, meg akinek olyan a munkája, de egy pár perces bolti bevásárláshoz tök felesleges és idegesítő.

2020. szept. 24. 06:40
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsónál van a pont.Tavasszal azzal az igérettel tették tönkre az emberek életét meg a gazdaságot h "fel tudjanak készülni a esetszám növekedésére az egészségügyben".azután a vírus is elment nyáron nyaralni,az utcán nem fertőz,csak a buszon meg az élelmiszerboltban...az iskolák nyitva vannak a kocsmák,éttermek nyitva vannak pedig elvileg most több a beteg mint tavasszal.Na ezért unták már meg az emberek ezt a bohóckodást...
2020. szept. 24. 07:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!