Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Maszk tényleg ér valamit?

Maszk tényleg ér valamit?

Figyelt kérdés

Haverom azt mondta ha azt hiszem hogy a maszk meggatolja a virus terjedeset az pont olyan mintha finganál es azthiszed nem erzi meg senki mert nadrag van rajtad.

Sokminden olvasni, de mi az igazság?

2020. szept. 21. 20:02
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
12%
A haverod addig fogja ezt mondani, amíg lélegeztető gép előtt nem lesz, vagy a családtagja
2020. szept. 22. 12:04
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
10: Szerintem nem az a bajom, hogy nem kapok levegőt, mondjuk nem kellemes a forró levegő az orrom körül, és hogy a számra tapad, ezért beszélni nem szeretek benne. A fő probléma, onnantól megszűnik minden, csak arra tudok koncentrálni, hogy össze ne essek, és úgy érzem ki kell onnan rohannom a lehető leggyorsabban, volt már, hogy nem tudtam elintézni, amit szerettem volna ez miatt, ki kellett mennem, nem bírtam tovább, utána eltartott egy ideig mire rendbe jöttem. Lehet pszichés, ez van, nem tudok vele mit kezdeni. Az nk95 a szemem is eltakarja, túl nagy, felpróbáltam, a párom hordta egy időben, ő fulladt benne, ezért váltott.
2020. szept. 22. 12:17
 13/34 anonim ***** válasza:
49%
Igen pszichés. Nekem is ez volt az elején. De a saját érdekem is hogy felvegyem így megtanultam leküzdeni. Tudatosan lassan vedd a levegőt ne kapkodd mert attól leszel rosszul. Hidd el jön elég levegő. ;) Én már teljesen megszoktam. Ha már előre hisztizel borítékolod a rosszullétet. Ffp2t meg nem kell a szemdbe húzni könyörgöm. :)
2020. szept. 22. 13:03
 14/34 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, bocsánat, amit linkeltem márciusi tájékoztató.
2020. szept. 22. 13:03
 15/34 anonim ***** válasza:
77%

13: Nem érzetem úgy, hogy kapkodnám a levegőt, aztán lehet annyira lefoglalt, hogy ne essek össze, másra se figyeltem.

Nyilván nem direkt húztam a szememre, egyszerűen felért addig.

Most kicsit igazítottam a maszkon, hogy szellősebb legyen, ha legközelebb fel kell tenni rendesen, majd kiderül jobb lesz-e, bár leginkább végleg kidobnám és elfelejteném, hogy valaha is ezzel szívattak minket.

2020. szept. 22. 14:38
 16/34 anonim ***** válasza:
5%

Nem fogod fel hogy a saját érdeked hogy felvedd? Nem büntiből kell? 🙈

Ezt a cirkuszt egy maszk miatt atya világ. Szánalmas. A sajat hülyeségedtől ájulsz el.

2020. szept. 22. 15:53
 17/34 anonim ***** válasza:
82%
Mi nem leszünk egy állásponton a maszk hatásosságának kérdésében. A büntetés megelőzése végett felteszem, ha kérik, megvédeni meg az immunrendszerem véd, nem a szájpelus, meg remélem, hogy egyéb bacikat nem fogok elkapni tőle, amúgy se járok már szinte sehova, pont ezért.
2020. szept. 22. 16:52
 18/34 anonim ***** válasza:
68%

12#, és mások akik fulladnak a maszkba.

Ez egy 3 rétegű maszk.

1. A belső 2 réteget ki tudod vágni egy 5x5cm kockában, így egy rétegén már bőven jobban kapod a levegőt plusz a kilélegzett mennyiség is gyorsan távozik.

2. A két szélén a közepén egy 4-5cm-es részt összefogva összevarrod egy kicsit. Így olyan, mintha jobblól balról egy kis csövön szabadon áramolna a levegő. A lényeg az, hogy nem fulladsz.

N95-be is láttam, hogy van aki úgy összehajtja, hogy alul felül szabadon jár a levegő az arcnál.

Kevésbé véd igaz, de kapsz levegőt. Bár sokak szerint a maszk nem véd.

Így is jobb mintha maszk nélkül lennél.

2020. szept. 22. 19:46
 19/34 A kérdező kommentje:

Eléggé sci-fi, de valoban ha megallna az egesz világ es mindeki elszeparalodva nem erintezne senki massal megallithato lenne a virus. Csakhogy a vilag nem mukodik magától.

Lehet itt dobalozni hogy ha majd lelegeztetogep igy vagy úgy. Mivel a virust nem tudjuk leallitani csak lassitani, ezzel az erovel elobb vagy utóbb mind lelegeztetogepre kerülünk. Az itt a kerdes van e ertelme az emberek eletminoseget rontani ennyire azért hogy kesleltessunk valamit ami elkerulhetetlen.

A vegere hagytam hogy en mar atmentem a COVID-on, es tudom hogy kikre hat főleg, de ne ferditsuk mar ennyire a valosagot. Meg lehet nezni kik halnak bele a koronavirusba az oldalukon, es el lehet azon gondolkodni hogy a korona volt e ami valoban vegzett velük(marmint a fő oka). Mivel en magamon enyhe megfazas tuneteit tapasztaltam csak,es nem többet(14 eves vagyok), de még az autoimmun beteg anyum is.

Tenyleg megéri ez így?

2020. szept. 22. 20:00
 20/34 anonim ***** válasza:

3-as

Ezt a denevérek is osztják?

2020. szept. 22. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!