Maszk tényleg ér valamit?
Haverom azt mondta ha azt hiszem hogy a maszk meggatolja a virus terjedeset az pont olyan mintha finganál es azthiszed nem erzi meg senki mert nadrag van rajtad.
Sokminden olvasni, de mi az igazság?
Szerintem a járvány nem lehet megallatinai,épp csak nagyon kicsi mértékben lassítani.
A sok latszat intézkedés hogy ugy tűnjön az embereknek mintha tehetnenk ellene valamit kb olyan mint sz*ron a citromkarika.
Ahogy sokan hordják, úgy nem ér semmit, orruk kint van. Tisztességesen hordva természetesen ér. Persze ismerőstől, családtól ugyanúgy elkaphatod, de nyilvános helyeken ha mindenki tisztességesen hordaná, lassabban terjedne.
Mert ha a sebészeti maszkok attól védenek, hogy mást ne fertőzz meg, ha mindenki hordja, akkor nem jut virus a levegőbe ergo te se szívod be.
www.nnk.gov.hu › articlePDF
Internetes találatok
maszkok - NNK
Na ezen megdobbentem, de az osszefoglali erdekes
Valamenyit ér a maszk, de mellé kell a szociális távolságtartás, higiénia is!
Maszk nélkül egy beteg (aki lábon hordja ki és nem is tudja) 2-3 méteres körben fertőz, maszkal már csak 50 centire.
A videóból kiindulva: [link]
Másik példa, hogy tanuljunk a Kínaiaktól. Napi 10 eset alatt vannak (pl. 09.21. Tegnap csak 6 fővel), de mindenkinek hordani kell a maszkot nem csak az adott helyeken, hanem mindenhol ahol tömeges vannak.
Ott igen is komolyan vették a maszkhordást és megvannak a pozitív eredményei.
Elég komolyan vetették: [link]
Ezért nem is értem a maszkelleneseket. Pedig nálunk épphogy csak pár fontos helyen kötelező a maszhasználat de már ezen is sokan dilemmáznak.
Ne akarjatok így járni vegyétek fel a maszkot.
9. Hiszti hiszti hiszti.
Én is pánikbeteg vagyok plusz a tűdőmmel is gondok vannak így alapból rosszul kapok levrgőt plusz szemüvegem van ami bepárasodik. Ha én fel tudom venni te is fel tudod. Nem kell cirkuszolni. Szép lassan vedd benne a levegőt és akkor elmúlik a rossz érzés. Kapsz elég levegőt. Ha zavar hogy az arcodra tapad vegyél nk95 maszkot az nem tapad. És jobban is lehet benne levegőt kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!