Miért van ennyi agyament ember az országban?
Most olvastam egy posztot, ahol emberkék fejtegetik a véleményüket a COVID kapcsán. Egyik összeesküvés-elméleteket gyárt, a másik azt mondja - pénzügyis végzettséggel -, hogy nem megbízható a teszt. Megint másik a politikát keveri bele, hogy az emberek zöme irányítva van, csak TV-ből tájékozódik. Ez lehet, de nem ennek kapcsán.
Mikor fogják már fel végre, hogy nem politikai kérdés egy járvány? Hozzáteszem nem vagyok fideszes, mielőtt bárki elkezdené a narancssárgázást... Emellett hülyének sem érzem magam azért, mert a maszkviselést fontosnak tartom.
Azért a helyén kezeljük a dolgokat, mert nagyon elszalad egyesekkel a ló!
Hát még hogy elszaladna ha legalább a szánkon orrunkon kiporlasztott nyálcseppeket nem fogná vissza a maszk textiljével mindenki, akik között most még csak ezrelékes, sőt még kisebb arányban vannak a fertőzöttek, de a fél ország megbetegedne ha úgy engednénk szabadon fertőzni ezt a vírust, mint Svédországban vagy egyes olasz városokban volt. A lakosság fele megbetegedne hamarosan és a gyógyiltaknak általában maradnak vissza légvételi problémáik és még a gyógyulás után is sokáig levertek maradnak.
Hatalmas katasztrófa lenne abból, ha nem fognánk vissza legalább a nyálcseppeket, erre ott van példának a "nyugat", ahol valamiért nem akarták komolyan venni.
A példák, a helyzet ami máshol már vizsgázott, abból lehet a legjobban levonni a tanulságos következtetéseket !
Itt legfeljebb a megbetegedéshez, a mások megfertőzéséhez való jogot lehetne vitatni.
Na meg a maszkot viselők jogát ahhoz, hogy bármilyen eszközzel kikényszerítsék a maszkot nem viselő, a másokra történő nyálfröcsköléstől nem védekező emberektől a távolságtartást önvédelemből.
Pl egy idősebb ember minden maszkot nem viselő közeledését felfoghatja mostanában potenciális biológiai támadásnak, mert ha megkapja, abba ő könnyen belehalhat, ezért életellenes támadásként veheti a maszk nélküli ember közeledését, mert senkiről nem lehet tudni ránézésre, fertőzött-e vagy sem.
Eközben Svédországban:
Mikor valaki emberkéket ír emberek helyett, ott elő kell húzni a vaslapátot és megakadályozni, hogy megismétlődjön a dolog...
Korcsok szoktak így fogalmazni.
Utolsó, látom sikerült megragadni a kérdés lényegét, csak nem magadra vetted? Egyébként, ha már ennyire zavar, megmagyarázom. Ez egy olyan szófordulat, amit felénk átvitt értelemben ismeretlen emberekre használnak, nem lenéző hangnemben.
Viszont azt nem vagyok hajlandú tűrni, hogy valaki korcsnak bélyegezzen.
Ha megkérdeznének bárkit, hogy az én kérdésem, vagy a te válaszod volt a faragatlanabb, valószínűleg nyernél. Annak a bizonyosnak is van ám vége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!