Miért van ennyi agyament ember az országban?
Most olvastam egy posztot, ahol emberkék fejtegetik a véleményüket a COVID kapcsán. Egyik összeesküvés-elméleteket gyárt, a másik azt mondja - pénzügyis végzettséggel -, hogy nem megbízható a teszt. Megint másik a politikát keveri bele, hogy az emberek zöme irányítva van, csak TV-ből tájékozódik. Ez lehet, de nem ennek kapcsán.
Mikor fogják már fel végre, hogy nem politikai kérdés egy járvány? Hozzáteszem nem vagyok fideszes, mielőtt bárki elkezdené a narancssárgázást... Emellett hülyének sem érzem magam azért, mert a maszkviselést fontosnak tartom.
Szinte SENKI (egy elenyésző számú, iskolázatlan, konteo-hívő csoportot leszámítva) nem állítja, hogy nincs koronavírus. Csak egy interneten nagyon hangos, ám rendkívül apró kisebbség ez.
NE MOSD ÖSSZE kérlek őket azokkal az emberekkel, akik elfogadják a vírus létezésének tényét, tájékozódnak is hiteles forrásokból, de úgy gondolják (ugyanis ez morális, nem orvosszakmai kérdés), hogy az adatok alapján a lakosság nagyrészére olyan veszélytelen a vírus, hogy a demokrácia elvéből adódóan (többség érdeke érvényesül) nem szabad gyökeresen megváltoztatni tömegek életét.
Aki azt mondja, hogy egy olyan vírus okán, ami 99%-ban alapbetegséggel küzdő idősekre veszélyes csak (ezt még az állam sem tagadja, nézd meg a hivatalos honlapon az elhunytak sorát), nem szabad lassítani a gazdaságot és kompromisszumokat kötni az élet szinte minden területén, az nem a vírus létezését tagadja.
Akármennyire demagóg, az tény, hogy nem nőtt meg a napi halottak száma az előző évekhez képest. Az is tény, hogy többen vesztették el az életüket március óta autóbalesetben, mint a koronavírusban, mégsem számoljuk fel az autóipart.
Amikor azt mondtam, hogy túlzóak az intézkedések (mostanra erről nincs szó, szerintem megvan az arany középút), azt azért tettem, mert márciusban 11 embert kellett elküldenem, olyanokat is, akiknek gyerekei és családja van.
A vírus természetesen létezik. A baj az, hogy nem kezelik a helyén a dolgot. Értem ez alatt, hogy mennyi embert fertőzött meg, mennyi halált okoz, mennyire arányosak az intézkedések, egyáltalán mennyit érnek, de főleg az, hogy mennyire beleálltak a média is, meg a politika is.
Összevetve más betegségekkel - igen akár az influenzával is - vagy bármilyen más veszélyforrással, vagy társadalmi-gazdasági problémával egyáltalán nem emelkedik ki a szürke átlagból, ahhoz képest, amilyen PR-ja van. Na ezért van sokaknak tele a hócipője vele.
Részben egyetértek 1-2 válasszal, de azért az influenzávak ne hasonlítsuk össze. Tüneteit tekintve lehet, de míg a az influenza halálozási rátája kb. 0,1%, a koronavírusé meg kb. 2-3%.
Lefordítva magyarra, influenzánál 100-ból 1-2 hal meg, koronában meg 20-30.
Magyarul durván 10x több ember
*"Lefordítva magyarra: influenzánál 1000-ből 1-2 hal meg, koronában meg 2-3"
De ugye tudod, hogy a nincs konszenzus a koronavírus halálozási rátáját tekintve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!