Mandulagyulladás esetén természetes az 5 napja tartó, fokozódó, egyre leírhatatlanabb fájdalom?
Hét vége felé kezdett fájni a torkom, először csak egyik mandulám környékén - volt már ilyen régebben enyhébb megfázáskor, gondoltam 1-2 nap és elmúlik. Szedtem Rhinathiol Cold-ot (általában az segít), szopogattam több gyógynövényes cukorkát. Napról napra fokozódott a fájdalom, így tegnap az orvosig jutottam (azt nem mondta, mi vár rám). Felírt Ospamox 1000-et és mondta, hogy Strepsils Plus-t szopogassak. Az utóbbiban lévő lidocainra allergiás lehetek, mert mintha felgyújtották volna két órán keresztül az elszopogatása után a torkomat, nyakamat, fejemet. Így maradtam utána a bevált, gyógynövényes cukorkánál, az Ospamoxnál és Algoflex Forte-t is szedek mostanra. Minden csak maximum 2 órán át enyhíti a fájdalmat (Algo-t 6 óránként lehet szedni), a köztes időben leírhatatlanul fáj az egész torkom, ahogy nézem, a tüszők is kezdenek megjelenni, tehát nemhogy enyhülne, inkább rosszabbodik így 5 nap és 2 napnyi antibacizás távlatából is...
Ez természetes jelenség, ennek így kell fájnia? Előzőleg konkrétan mandulagyulladásom nem volt még. Vagy ez csak férfihiszti és szüljek, akkor majd megtanulom, mi a fájdalom?! :D
Továbbá: kötelező az ágynyugalom, vagy egy kihaltabb térre/mezőre kimehetek egyedül, maszkban sétálni? Tudom, erősen fertőző, ezért mennék oda, ahol rajtam kívül senki sincs, csak nem tudom, a terhelés ront, vagy javít-e a helyzeten és másnak sem akarok bajt okozni...
Természetesnek természetes, de a mandulagyulladás igen súlyos formájára utal. Tüszős mandulagyulladás vagy mandulatályog. Én, amikor ilyen volt, 8 óránként szedtem a Cataflamot, utána tudtam kicsit enni. Reggel 4, dél, este 8. Nem volt gond a fölébredéssel...
A rossz hír az, hogy érik a felnőtt mandulaműtét, a jó hír az, hogy kevésbé szar, mint amit átélsz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!