Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Refluxom van már hónapok óta....

Refluxom van már hónapok óta. A nyelőcsövem ég a leginkább, más nincs, de nagyon szenvedek vele. Orvos által felírt pantoprazolt szedek 4 napja este. Hogyan tudnám megkönnyíteni?

Figyelt kérdés

Miket ehetek? Miket nem? Mi az ami tiltólistás?

Köszönöm ha segítesz.

Azt olvastam hogy ha a nyelőcsövem is ég, akkor nem elég a sima refluxos étdendet(?) nézni. Ott citrus féléket sem lehet enni.

Van ahol a zabot savasnak olvasom, van ahol nem. A tejtermékkel is meggyűlik a bajom alapvetően is. Kicsit már elvagyok keseredve, mert nagyon kellemetlen, már-már fájó.

ma 18:50
 1/2 anonim válasza:

Szia! Nekem a következőket javasolták, ami bevált. Nincs kávé, csoki, szénsavas ital, fűszer. Este 6 után ne egyél. Emeld meg az ágyad fejed felőli részét 15-20 cm-vel, lejtsen a

lábad irányába. (Én pl. térköveket raktam az ágy lába alá.) Így a gravitáció segít abban, hogy ne csorogjon vissza a cucc a nyelőcsövedbe, és

ne marja, amíg alszol. Pár nap után érezhető a javulás. Ha lazítok a szabályokon, képes visszajönni a marás és fájdalom.

ma 19:41
 2/2 anonim válasza:

Idő kell a gyógyszernek ezek viszont elég hamar hatnak. Utána már ehetsz bármit, csak lényeg h egyszerre nem szabad sokat enni, inkább többször egyél kicsi adagokat, ha így csinálod nem lesz komoly probléma belőle. Alkoholt cigit kerülni kell. Kávét tisztán nem szabad inni tegyél kis tejport bele. Nálam ezek így beváltak.

Lefekvés előtt 1-2 órával már nem szabad enni. Én este szedem a 40mg Pantot teljesen tünetmentes vagyok ha ezeket betartom.

ma 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!