Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elozo hónap 11.en kerültem be a kórházba, ugyanis szúrt a szivem felett és zsibbadt könyöktől lefele a karom. Ezelőtt is volt ilyen, mind nyugalmi állapotban,mind menet kozben,viszont ott elmúlt. 11.én sajnos már nem. Tv-t néztem a barátommal, és ekkor szurt be az egész, tehát tényleg, semmi fizikai megerőltetés. Itt hazakuldtek a korhazbol egy nyugtatóval haza, azzal, hofy pánik szindrómam van. Ekg, mellkasrontgen es vervetel volt, semmi eltérést nem talaltak. Mivel a fajdalom nem mult, igy a háziorvos fajdalomcsillapitoval hazakuldott hogy pihenjek. Nem hatott a gyogyszer, igy visszamentem, o pedig beutalt reumatologiara. Ott tietze syndromara tippeltek, szedtem is rheosolon gyulladascsokkentot, ami úgy ahogy hatott, emellett 2 voltaren injekcion is voltam. A fajdalom csökkent, de amint visszamentunk 1 het múlva kontrollra, mellkasi es hati szorítas jelentkezett. Mintha valaki ulne rajtam, vagy ha valaki nagyon erősen olelne. Ő ezzel nem foglalkozott, mivel a reumatologian keszitett rontgen sem mutatott a szuras helyén semmit. Ideggyogyaszatra kuldott, ahol aug. 17re kaptam idopontot. Azota csak rosszabb lett, mindent ossze vissza olvastam. A nyomast felvaltotta egy bizserges ami a testem kulonbozo részein volt. Ezt sem igazan tudom hova tenni, de még a reumatológus se mondott ra tul sokat, mert felvette a telefont amig en ott ultem, nem nagyon foglalkozott velem. Azota bekerultem megint a kórházba, ugyanis nyomott a mellkasom, zsibbadt a karom, es nen láttam normálisan. Baratom probalt velem olvastatni valamit, de nem birtam elolvasni, ugralt a szoveg. Muvel ez már lassan hajnalban volt, felkeltette anyukám, o pedig hívott mentőt. Ekozben mar a beszedem is zavaros volt, es a labam is remegett. Jottej a mentok, ujabb ekg, vernyomas meres, az sem mutatott semmit, de a rossz látásra es beszedre a vérvétel után a korhazban csak annyit mondtak, hogy csak akkor lenne baj, ha nem mult volna el. A korhazban kaptam egy fel fajdalomcsillapitot meg egy nyugtatót, ahogy az elso korhazi latogatasomkor is, csak akkor fajdalomcsillapito nélkül. Hajnal 4kor eljott ertem baratom es anyukája, ugyanis reggel 8ig kellett volna ott ulnom. Itt rémes fejfajassal mentem haza, valoszinuleg ezert nem éreztem a nyomast. Masnap este mar a torkom kozeleben is szorított, a hatam is es a mellkasom is, ami tovabbra sem mult es es nagyon felek. Anyaek pszichésnek gondoljak, de en nemertem hogy miert van ez az egész. Seta, gépezes, fekves, furdes nem segit, akarmire figyelek, érzem, 0-24.17 eves lany vagyok, nem cigizek, nem iszok, nem vagyok elhízott es korosan sovany sem. Gyogyszereket eddig nem szedtem.

Ui. Magan kardiológus is látott, és szivultrahangot keszitett, o nem talalt semmit, de azota ez a nyomás csak rosszabb, olyan, mintha nem kapnek levegot, es rettentoen szorít a mellkasom.

Sajnálom amiért sokat irtam, köszönöm ha valaki elolvassa.

2020. aug. 8. 20:45
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Mint mondtam, itthon ultem mikor legelsonek megjelent, másodjára pedig a kirandulason, harmadjara pedig tvt neztem a baratommal. Azota a fajdalom nincs mar, de a nyomas, es az az erzes hogy nem kapok levegot, állandó

Ezelott ilyen sosem volt. Hiányozni megfazasok miatt hianyoztam leginkább.

2020. aug. 9. 17:04
 32/38 anonim ***** válasza:
Pedig ez pszichés, tanulj valami relaxációt.
2020. aug. 9. 17:24
 33/38 anonim ***** válasza:

Ne hagyd magad rábeszélni a szorongásra! Tipikus reflux tünet a mellkasi fájdalom és a hátfájás is! Sőt a szorító vagy fájó torok!

Nézz utána milyen étel ajánlott a reflux diétában és kezdd el! Javulni fogsz, tuti! Kerüld az evés utáni görnyedt vagy fekvő testhelyzetet.

Szapora szívverés érzet is lehet refluxtól de a vércukor is okozhatja. Ez is jöhet és elmúlhat váratlanul mint a pánik. Persze ha rápánikolsz, rosszabb...

Relaxálni lehet amellett is, de nem úgy tűnsz mint aki szorong és pánikbeteg.

2020. aug. 15. 22:42
 34/38 anonim ***** válasza:
Ugye hogy elmúlt..
2020. aug. 29. 21:59
 35/38 A kérdező kommentje:
Hát igazából még mindig jelen van, csak hol erősebb hol nem 😅
2020. aug. 31. 17:07
 36/38 anonim ***** válasza:

Szio dettó én is ebben járok sajnos február ota

KB 4xvoltam a korhazban ez miatt februárban kezdődött nekem eggyik este elvesztettem a kontrollt nem láttam szedultem fájt a szívem vagy akorul mellkas nyomás plusz itt ott fajdogal is osszeszorult hatfajas is társult rengetek tunet akkor teljesen le meredten megilyedtem persze pulzusom felment a korhazban adtak betalocot ennyi hazakuldtek ezt eljátszott párszor amikor a haziorvosom elmagyaraztq hogy valószínűleg panikbeteg vagyok amikor ezt megtudtad én is megilyedtem hogy miért mitol.. Elojott a szorongas éa nem hagyott minden nap enyhebb tunetekkel de jelen voltak és vannak is a mai napig de már próbálok nem ezzel foglalkozni úgy már időben lerazom a panikrohamot nem jutok el odáig mert elterelem a figyelmem megtanultam kontrollálni a haziorvos irt fel frontint de nem szedtem én is minden kivizsgálás volt kardiológus mellkas rongten tudoszurest stb mind negatív szóval... Gyogyszeren meg nem fogok élni az bizzos 23 evesen inkább valahogy lehyozom már annak sí örülök hogy néha jön elő csak durvábban.... Viszont ez a mellkasi szoritas levegot alig kapok faj a hatam pontosan a lapocka körül nagyon rossz :(

2020. szept. 27. 22:52
 37/38 anonim ***** válasza:
36-os, pszichológushoz kéne menned, hogy kiderítse és ezen keresztül végül minimálisra csökkentse az okát, de az marha drága.
2020. szept. 27. 23:05
 38/38 anonim válasza:
Végülis mi lett veled kérdező? Sajnos nekem is hasonlóak a panaszaim
2023. febr. 9. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!