Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elozo hónap 11.en kerültem be a kórházba, ugyanis szúrt a szivem felett és zsibbadt könyöktől lefele a karom. Ezelőtt is volt ilyen, mind nyugalmi állapotban,mind menet kozben,viszont ott elmúlt. 11.én sajnos már nem. Tv-t néztem a barátommal, és ekkor szurt be az egész, tehát tényleg, semmi fizikai megerőltetés. Itt hazakuldtek a korhazbol egy nyugtatóval haza, azzal, hofy pánik szindrómam van. Ekg, mellkasrontgen es vervetel volt, semmi eltérést nem talaltak. Mivel a fajdalom nem mult, igy a háziorvos fajdalomcsillapitoval hazakuldott hogy pihenjek. Nem hatott a gyogyszer, igy visszamentem, o pedig beutalt reumatologiara. Ott tietze syndromara tippeltek, szedtem is rheosolon gyulladascsokkentot, ami úgy ahogy hatott, emellett 2 voltaren injekcion is voltam. A fajdalom csökkent, de amint visszamentunk 1 het múlva kontrollra, mellkasi es hati szorítas jelentkezett. Mintha valaki ulne rajtam, vagy ha valaki nagyon erősen olelne. Ő ezzel nem foglalkozott, mivel a reumatologian keszitett rontgen sem mutatott a szuras helyén semmit. Ideggyogyaszatra kuldott, ahol aug. 17re kaptam idopontot. Azota csak rosszabb lett, mindent ossze vissza olvastam. A nyomast felvaltotta egy bizserges ami a testem kulonbozo részein volt. Ezt sem igazan tudom hova tenni, de még a reumatológus se mondott ra tul sokat, mert felvette a telefont amig en ott ultem, nem nagyon foglalkozott velem. Azota bekerultem megint a kórházba, ugyanis nyomott a mellkasom, zsibbadt a karom, es nen láttam normálisan. Baratom probalt velem olvastatni valamit, de nem birtam elolvasni, ugralt a szoveg. Muvel ez már lassan hajnalban volt, felkeltette anyukám, o pedig hívott mentőt. Ekozben mar a beszedem is zavaros volt, es a labam is remegett. Jottej a mentok, ujabb ekg, vernyomas meres, az sem mutatott semmit, de a rossz látásra es beszedre a vérvétel után a korhazban csak annyit mondtak, hogy csak akkor lenne baj, ha nem mult volna el. A korhazban kaptam egy fel fajdalomcsillapitot meg egy nyugtatót, ahogy az elso korhazi latogatasomkor is, csak akkor fajdalomcsillapito nélkül. Hajnal 4kor eljott ertem baratom es anyukája, ugyanis reggel 8ig kellett volna ott ulnom. Itt rémes fejfajassal mentem haza, valoszinuleg ezert nem éreztem a nyomast. Masnap este mar a torkom kozeleben is szorított, a hatam is es a mellkasom is, ami tovabbra sem mult es es nagyon felek. Anyaek pszichésnek gondoljak, de en nemertem hogy miert van ez az egész. Seta, gépezes, fekves, furdes nem segit, akarmire figyelek, érzem, 0-24.17 eves lany vagyok, nem cigizek, nem iszok, nem vagyok elhízott es korosan sovany sem. Gyogyszereket eddig nem szedtem.

Ui. Magan kardiológus is látott, és szivultrahangot keszitett, o nem talalt semmit, de azota ez a nyomás csak rosszabb, olyan, mintha nem kapnek levegot, es rettentoen szorít a mellkasom.

Sajnálom amiért sokat irtam, köszönöm ha valaki elolvassa.

2020. aug. 8. 20:45
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Elég szakorvos vizsgált már, nem kell ide endokrinológus, se gasztró, nincs semmi bajod, szorongsz. Nem kell az időt húzni, pszichiáter kell és pszichológus. És igenis van olyan eset, és ez az, amikor gyógyszer kell, mert anélkül nem nyugszol meg. És ha a gyógyszer tünetmentessé tesz, akkor el tudsz kezdeni dolgozni a pszichés oldalon, a családon. Merthogy minden probléma onnan ered.
2020. aug. 8. 22:34
 12/38 A kérdező kommentje:
A családomból semmi problemam nem adódott eddig.
2020. aug. 8. 22:39
 13/38 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy csak úgy jön a szorongás a semmiből! Békés nyugodt teljes családban élsz, a szülők nem maximalisták? Iskola rendben? Szerelmi bánat?
2020. aug. 8. 23:03
 14/38 A kérdező kommentje:
Békés, nyugodt család, ha nem is az,mindig van megoldas. Egyébként mikor ez az egész elkezdodott, gyakorlatom is volt. De en egyszeruen nemtudom elhinni hogy ez ekkora nagy stressz lett volna úgy, hogy már utana is tart, vagy 1 honapig. Szerelmi bánat nincs, a barátommal teljesen megvagyunk. Es en tenyleg, nem azert akarok barmit talalni a leleteken hogy na, ottvan, hanem akkor nem agyalnek tovább, tudnam a valaszt, hogy miert van ez az egesz, mert konkrét ezen kattogok allandoan, foleg a nyomas miatt, mivel állandóan fent van.
2020. aug. 8. 23:10
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer volt egy panikrohamod. Ez mindenkivel elofordulhat, a tobbseg legyint egyet, elfelejti, nem foglalkozik vele. De te (ahogy en is es az osszes panikbeteg) elkezdtel agyalni, szorongani tole, hogy mi lehetett ez, mikor ismetlodik meg ujra. Lehet tenyleg nincs semmi bajod, csak az elso rosszulletnel pont ugy alltak a csillagok, hogy rosszul lettel. Lehet akkor a hormonjaid vacakoltak, nem pihentel eleget vagy nem ittal eleget, barmi lehet. A mostani nyomast, szurast mar viszont valoszinuleg te magad generalod fejben. Tudom milyen, nekem az elejen volt olyan, hogy fajt, zsibbadt a nyelvem, nem tudtam nyelni, annyira stresszeltem. Nagyon nehez tudom, de meg kell tanulni leszrni. Allj ugy hozza, hogy tortenjen aminek tortennie kell, ugysem fog semmi, ugysem fogsz meghalni.
2020. aug. 9. 08:54
 16/38 A kérdező kommentje:
En csak azt nem ertem, hogyha nem szervi, nem a tudom, nem a szivem, nem a nemtudom mi, akkor miert nem mulik el ha mast csinalok?..
2020. aug. 9. 13:18
 17/38 anonim ***** válasza:
Mert szorongsz. Akkor is, ha egyelőre nem jöttél rá, mitől. Ehhez kell a szakember. A pánikrohamok okát kell megszüntetni, és mindjárt megszűnnek a rohamok is. Az iskolatársaid körében nem volt pánikroham? Mert előfordul, hogy ez végigsöpör az iskolán, hirtelen mindenkinek az lesz. A youtube-ról tanulhatsz relaxáló technikákat, és valószínűleg jót tenne, ha rendszeresen űznél valamilyen sportot vagy táncot, de a zenélés, kézművesség is jó lehet.
2020. aug. 9. 13:33
 18/38 A kérdező kommentje:
Nen tudok ilyenről az osztályom körében. Feküdni is csak hason kényelmes, ezt sem tudom miért, de gondolom azért, mert akkor nem erzem a mellkasomom ennyire ezt a nyomast. Tenyleg szeretbem elhinni, hogy csak ettől van, de a bal kar zsibbadast sem értem, ahogy a múltkori rosszullétet sem, mivel sosem volt meg ezelott olyan velem, hogy zavarosan latnek/beszélnek. Jelen pillanatban a hatam is faj, de azt sem tudom, hogy azert mert esetleg ugy aludtam, vagy mert barmihez is köze van...
2020. aug. 9. 13:49
 19/38 anonim ***** válasza:
A pánikroham pont ilyen. Legalább olvassál utána. Ez a lényege. Szívpanaszokat produkál szívbetegség nélkül. Próbáld meg feltárni, mivel van az életben bajod, mert valamivel biztos van. Boldog, harmonikus, ideális, irigylésre méltó, önkiteljesítő életet élsz?
2020. aug. 9. 13:54
 20/38 A kérdező kommentje:
Utanaolvastam, ahogy mar a letezo osszes betegsegnek, amitol persze félek. A korhazbol is valszeg azert kuldtek haza, mert panikroham tuneteit mutattam(bar abban nemtudom mennyire van benne a zavaros beszed es latas, amire en persze azthittem hogy kozbe agyverzesem is van), es mivel mar hajnal 3korul volt, mikor egy nyugtatoval es fajdalomcsillapitoval(ugy hogy ez nem fajdalom, hanem nyomás erzet, ami ÁLLANDÓAN fentvan, csinaljak akarmit), akkor nem ereztem a nyomast, de valoszinuleg azert nem, mert szornyen hasogatott a fejfajas, valoszinuleg eves hiányában es a gyogyszer hatasara. Persze mikor hajnal 4kor hazaertunk, es reggel felkeltem, ugyanugy rajtam volt. En csak azt nem ertem, hogyha pszichés az egész, akkor miert kell mar azonnal felkeles utan jelentkeznie? Plusz a panikbetegeknel sem egesz allo nap nyom, tobb mint 2 heten keresztul, hanem az adott pániknal, nem?!
2020. aug. 9. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!