Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elozo hónap 11.en kerültem be a kórházba, ugyanis szúrt a szivem felett és zsibbadt könyöktől lefele a karom. Ezelőtt is volt ilyen, mind nyugalmi állapotban,mind menet kozben,viszont ott elmúlt. 11.én sajnos már nem. Tv-t néztem a barátommal, és ekkor szurt be az egész, tehát tényleg, semmi fizikai megerőltetés. Itt hazakuldtek a korhazbol egy nyugtatóval haza, azzal, hofy pánik szindrómam van. Ekg, mellkasrontgen es vervetel volt, semmi eltérést nem talaltak. Mivel a fajdalom nem mult, igy a háziorvos fajdalomcsillapitoval hazakuldott hogy pihenjek. Nem hatott a gyogyszer, igy visszamentem, o pedig beutalt reumatologiara. Ott tietze syndromara tippeltek, szedtem is rheosolon gyulladascsokkentot, ami úgy ahogy hatott, emellett 2 voltaren injekcion is voltam. A fajdalom csökkent, de amint visszamentunk 1 het múlva kontrollra, mellkasi es hati szorítas jelentkezett. Mintha valaki ulne rajtam, vagy ha valaki nagyon erősen olelne. Ő ezzel nem foglalkozott, mivel a reumatologian keszitett rontgen sem mutatott a szuras helyén semmit. Ideggyogyaszatra kuldott, ahol aug. 17re kaptam idopontot. Azota csak rosszabb lett, mindent ossze vissza olvastam. A nyomast felvaltotta egy bizserges ami a testem kulonbozo részein volt. Ezt sem igazan tudom hova tenni, de még a reumatológus se mondott ra tul sokat, mert felvette a telefont amig en ott ultem, nem nagyon foglalkozott velem. Azota bekerultem megint a kórházba, ugyanis nyomott a mellkasom, zsibbadt a karom, es nen láttam normálisan. Baratom probalt velem olvastatni valamit, de nem birtam elolvasni, ugralt a szoveg. Muvel ez már lassan hajnalban volt, felkeltette anyukám, o pedig hívott mentőt. Ekozben mar a beszedem is zavaros volt, es a labam is remegett. Jottej a mentok, ujabb ekg, vernyomas meres, az sem mutatott semmit, de a rossz látásra es beszedre a vérvétel után a korhazban csak annyit mondtak, hogy csak akkor lenne baj, ha nem mult volna el. A korhazban kaptam egy fel fajdalomcsillapitot meg egy nyugtatót, ahogy az elso korhazi latogatasomkor is, csak akkor fajdalomcsillapito nélkül. Hajnal 4kor eljott ertem baratom es anyukája, ugyanis reggel 8ig kellett volna ott ulnom. Itt rémes fejfajassal mentem haza, valoszinuleg ezert nem éreztem a nyomast. Masnap este mar a torkom kozeleben is szorított, a hatam is es a mellkasom is, ami tovabbra sem mult es es nagyon felek. Anyaek pszichésnek gondoljak, de en nemertem hogy miert van ez az egész. Seta, gépezes, fekves, furdes nem segit, akarmire figyelek, érzem, 0-24.17 eves lany vagyok, nem cigizek, nem iszok, nem vagyok elhízott es korosan sovany sem. Gyogyszereket eddig nem szedtem.

Ui. Magan kardiológus is látott, és szivultrahangot keszitett, o nem talalt semmit, de azota ez a nyomás csak rosszabb, olyan, mintha nem kapnek levegot, es rettentoen szorít a mellkasom.

Sajnálom amiért sokat irtam, köszönöm ha valaki elolvassa.

2020. aug. 8. 20:45
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
Ui. Korhazba kerulni 2 napja kerultem. A lelegzetvetel nem fajv, viszont olyan szintű a nyomas mintha barmelyik percben megfulladnek. Hiaba veszek mely levegot, hiaba relaxalok, hiaba eszek vagy iszok, vagy csinálok bármit, fenn áll. És mondanam anyaeknak hogy vigyenek be,de paros labbal rugnanak ki a kórházbol, ahol igyis flegman es lekezeloen torodtek velem, mar ha hivhatom annak.
2020. aug. 8. 20:50
 2/38 anonim ***** válasza:
17%
Esküszöm elolvasom, ha leírod tagoltan és ékezetekkel...a harmadik sor után elvesztem.
2020. aug. 8. 20:53
 3/38 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló gondom van.Ért esetleg téged trauma?Vagy amit nem tudtál feldolgozni még?Pszihésre gyanakszom én is.Nálam ez van.Sajnos kihat a testre is.
2020. aug. 8. 20:54
 4/38 A kérdező kommentje:
Elnézését csak telefonról írok. Nem ért mostanában traumra, csak teljesen rastresszelek, nagyon felek. Nem akarok meghalni, nem akarom hogy a tudommel legyen valami, vagy barmi..mikor meg rádfogta a haziorvos hogy idegbecsipodes, akkor nem stresszeltem, ezt mondogattam magamnak. Viszont mióta a fajdalom elmult, azota van ez a szoritas. Most is rettentoen szorít, foleg a bal oldalamon.
2020. aug. 8. 20:59
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
Pánikbeteg vagy, szorongsz, feltétlenül pszichiáterhez kell menned! Az mindezt megoldaná.
2020. aug. 8. 21:00
 6/38 anonim ***** válasza:
100%

Ami meg eszembe jutott, az a reflux. Gyakran tevesen szivfajdalomnak titulaljak.

De egyebkent ettol fuggetlenul egyertelmuem a tuneteit produkalod a panikbetegsegnek.

2020. aug. 8. 21:01
 7/38 A kérdező kommentje:
Ezelőtt ilyen problémám sosem volt..
2020. aug. 8. 21:02
 8/38 A kérdező kommentje:
És en ugy tudtam hogy a panikbetegseg rohamokban jon elő. Nekem mar 2 hete tart ez a nyomás,ami azota csak erosebb lett.
2020. aug. 8. 21:06
 9/38 anonim ***** válasza:
52%

Endokrinológushoz is menj el. Pajzsmirigy, cukorterhelés és inzulin vizsgálatot kérj. Refluxra is vizsgáltasd kis magad. Velem is ilyesmi volt.

A sok rosszullét és az attól való félelem vezetett nálam pánikrohamhoz. Ha nem érzed hogy szoronganál ezektől a tünetektől függetlenül, akkor ne hagyd hogy gyógyszert irjanak fel szorongásra, pánikrohamra, mert beleragadsz a tudatba hogy lelki beteg vagy, és közben lehet szervi gond van ami diétával orvosolható!

2020. aug. 8. 21:15
 10/38 A kérdező kommentje:
Szorongani is csak azért szorongok, mert nemtudom hogy mi a bajom.. Egyébként ha nem szorítaná ilyen remesen, mar el is felejtettem volna.
2020. aug. 8. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!