Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Mellkasi szorítás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elozo hónap 11.en kerültem be a kórházba, ugyanis szúrt a szivem felett és zsibbadt könyöktől lefele a karom. Ezelőtt is volt ilyen, mind nyugalmi állapotban,mind menet kozben,viszont ott elmúlt. 11.én sajnos már nem. Tv-t néztem a barátommal, és ekkor szurt be az egész, tehát tényleg, semmi fizikai megerőltetés. Itt hazakuldtek a korhazbol egy nyugtatóval haza, azzal, hofy pánik szindrómam van. Ekg, mellkasrontgen es vervetel volt, semmi eltérést nem talaltak. Mivel a fajdalom nem mult, igy a háziorvos fajdalomcsillapitoval hazakuldott hogy pihenjek. Nem hatott a gyogyszer, igy visszamentem, o pedig beutalt reumatologiara. Ott tietze syndromara tippeltek, szedtem is rheosolon gyulladascsokkentot, ami úgy ahogy hatott, emellett 2 voltaren injekcion is voltam. A fajdalom csökkent, de amint visszamentunk 1 het múlva kontrollra, mellkasi es hati szorítas jelentkezett. Mintha valaki ulne rajtam, vagy ha valaki nagyon erősen olelne. Ő ezzel nem foglalkozott, mivel a reumatologian keszitett rontgen sem mutatott a szuras helyén semmit. Ideggyogyaszatra kuldott, ahol aug. 17re kaptam idopontot. Azota csak rosszabb lett, mindent ossze vissza olvastam. A nyomast felvaltotta egy bizserges ami a testem kulonbozo részein volt. Ezt sem igazan tudom hova tenni, de még a reumatológus se mondott ra tul sokat, mert felvette a telefont amig en ott ultem, nem nagyon foglalkozott velem. Azota bekerultem megint a kórházba, ugyanis nyomott a mellkasom, zsibbadt a karom, es nen láttam normálisan. Baratom probalt velem olvastatni valamit, de nem birtam elolvasni, ugralt a szoveg. Muvel ez már lassan hajnalban volt, felkeltette anyukám, o pedig hívott mentőt. Ekozben mar a beszedem is zavaros volt, es a labam is remegett. Jottej a mentok, ujabb ekg, vernyomas meres, az sem mutatott semmit, de a rossz látásra es beszedre a vérvétel után a korhazban csak annyit mondtak, hogy csak akkor lenne baj, ha nem mult volna el. A korhazban kaptam egy fel fajdalomcsillapitot meg egy nyugtatót, ahogy az elso korhazi latogatasomkor is, csak akkor fajdalomcsillapito nélkül. Hajnal 4kor eljott ertem baratom es anyukája, ugyanis reggel 8ig kellett volna ott ulnom. Itt rémes fejfajassal mentem haza, valoszinuleg ezert nem éreztem a nyomast. Masnap este mar a torkom kozeleben is szorított, a hatam is es a mellkasom is, ami tovabbra sem mult es es nagyon felek. Anyaek pszichésnek gondoljak, de en nemertem hogy miert van ez az egész. Seta, gépezes, fekves, furdes nem segit, akarmire figyelek, érzem, 0-24.17 eves lany vagyok, nem cigizek, nem iszok, nem vagyok elhízott es korosan sovany sem. Gyogyszereket eddig nem szedtem.

Ui. Magan kardiológus is látott, és szivultrahangot keszitett, o nem talalt semmit, de azota ez a nyomás csak rosszabb, olyan, mintha nem kapnek levegot, es rettentoen szorít a mellkasom.

Sajnálom amiért sokat irtam, köszönöm ha valaki elolvassa.

2020. aug. 8. 20:45
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, teljesen meg vagyok/voltam eddig elegedve az eletemmel, a gyakorlat kezdete elott jott elsonek ez a szuras,ami el is múlt, majd utana gyakorlat kozben, amire 1 hetet nem is mentem, hiszen annyira szornyen fajt. De ott meg ereztem azt hogy kapok levegot, es nem ugy voltam vele hogy mindjárt megfulladok. Utana jott ez a szoritas, ami 2 hete fent all, csak azota mar rosszabbodott, tehat mar annyi tavra sem tudok elmenni, mint eddig. Es csinaljak akarmit, fejen is allhatok, akkor is érzem. De ha nem ereznem, nem nyomna, rég nem panikolnek semmin sem.
2020. aug. 9. 14:04
 22/38 anonim ***** válasza:
Valószínűleg van azért közben szünet, nem hiszem, hogy 2 hete megszakítatlan nyomással élsz. Mért ne jelentkezhetne rögtön reggel? Nem az aznapi stresszre válasz, hanem állapot. Mellesleg ha infarktusod lett volna vagy agyvérzésed, akkor már nem írogatnál a gyk-ra. Nem az összes betegségnek kell utánaolvasni, csak a pánikbetegségnek. Magadra ismertél a tünetekben, nem? Valamilyen lelki bajod kell, hogy legyen, akkor is, ha erre a kérdésre nem akarsz válaszolni. Lehet, hogy kórosan alacsony önértékelésed van.
2020. aug. 9. 14:09
 23/38 A kérdező kommentje:
Nem ereztem még azt, hogy ne nyomna, csak annyit hogy hol jobban, hol kevésbé.
2020. aug. 9. 14:11
 24/38 anonim ***** válasza:
Menj el pszichológushoz, mert már 3-szor vizsgálták különböző orvosok a szívedet és mellkasodat, az biztos, hogy egészséges. Milyen a viszonyod a szüleiddel?
2020. aug. 9. 14:19
 25/38 A kérdező kommentje:
Jóban vagyok velük, semmi bajunk egymással.
2020. aug. 9. 14:36
 26/38 anonim ***** válasza:

A panikbetegseg nem csak panikrohamokbol all, hanem szorongasbol. Ez mondhatni allando jellegu nyugtalansagerzes, egyben a panikroham elokapuja. A szorongas meg rengeteg ijeszto es elkepeszto tunetet kepes produkalni. Ami neked van az pszichoszomatikus fajdalom. Ilyenkor szoktak azt csinalni a dokik, hogy a beteg szamara logikatlan modon antidepresszanst irnak fel. Es lam, elmulik a fejfajas, derekfajas, hatfajas, az alaptunet. Nekem olyan eros vesegorcs szeru gorcsom volt haromszor, hogy a surgin kotozzem ki. Beszelni is csak suttogva tudtam, ugy fajt, borzaszto volt. Nem talaltak semmit se akkor, se kesobb. Pont mostanaban gondolkoztam rajta, hogy mi van, ha ez is psziches tunet volt.

Nem feltetlenul kell a jelenben problemanak lennie az eletedben. Lehet gyerekkorodban tortent veled egy trauma, vagy valami amit nem tudtal feldolgozni. Az agy a gyerekkorban keletkezett serelmeket elraktarozza, "eldugja", mert tudja, hogy a gyermeki idegrendszer nem tud vele mit kezdeni. Majd mikor idosebb leszel, felnosz, akkor valami aktivalja ezt az elnyomott traumat es ezzel eledtolja az agyad, hogy "na tessek, eleg idos vagy ahhoz, hogy mostmar ezt kepes legyel feldolgozni". Ehhez erdemes felkeresni egy pszichologust.

2020. aug. 9. 15:31
 27/38 anonim ***** válasza:
Most figyeltem fel erre a szóra, hogy gyakorlat. Milyen szakma? Szereted? Te választottad? Normális a gyakorlatvezető? Tavaly is voltál már gyakorlaton?
2020. aug. 9. 15:41
 28/38 A kérdező kommentje:
Ez volt az első gyakorlat. Eredetileg a balatonon toltottuk volna, mivel turisztikara jarok. De a virus miatt nem nyithatott ki a tabor, igy a varoson belul kellett jarkalni, kerdezgetni, hoteleket megnezni. Aztan voltak különböző kirandulasok, mint példaul egy 54 km-es bicozas pestrol szentendrere. Meg is lepődtem hogy milyen jol negy, mig mielott visszaindultunk volna, beszurt a szivem felett meg zsibbadt a karom. Felültem a bicora es elmult. Viszont ezt követő szombaton nem mult es, es itt kezdodott el mindnen..a nyomasrol meg ne is beszéljünk, olyan, mintha valaki allandoan meg akarna fullasztani a kezével, emellett pedig mintha olelnenek folyamatosan, de erosen, es kellemetlen. Egyébként nemtudom, elmegy a szak, 4.2re zartam most is az evet, bar ofom mindig szekalt azzal ha hianyoztam(az osztály elott), de anyaval ezen mar kb csak nevettünk.. Igen, en választottam, az utazasok miatt fokent, de rettentoen felek mar az iskolatol is, ami persze mindjárt ittvan, hiszen nem szeretnek egyik utazason sem rosszul lenni, de en igy az iskolaban sem tudok vegigulni 10orat,foleg hogy csak fekve "kenyelmes" ugy ahogy.. Es en csak azt nem ertem, hogy eddig soha semmi problemam nem jott ki rajtam fizikailag, foleg nem ilyen hosszu ideig.. De ha nem szoritana, ha nem érezném folyton, reg tultettem volna magam rajta. Allandlan azon agyalok, hogy mi a bajom, mikor lesz vége, vagy hogy miert pont en.. De sose fogok ra választ kapni.. Elmulni meg.. Aztse tudom hogy el fog e. Es en nemtudom, nemhiszem hogy a gyakorlat ennyire megtort volna, vagy en mar tenyleg fogalmam sincs.
2020. aug. 9. 16:15
 29/38 A kérdező kommentje:
Meg egy "erdekesseg" :16.an mentunk el reumatologiara. Ugye ott irta fel az orvos a rheosolon tablettat. "loutes" szeruen kellett szedni, mint pl elso nap reggel 3 es este 3. 17.en volt a gyakorlat utolso napja ahova kotelezo volt menni, ugyanis nekunk a gyakorlat mellett volt meg 120 angol orank is, hiaba van pl nekem is nyelvvizsgam. Mindegy, a bizonylat miatt ott kellett lenni, plusz naplot is irtunk a kirandulasrol, amit ott próbáltam befejezni, persze nem ment mert annyira fajt es emellett zsibbadt a bal karom. Ofom észre is vette, igy en hamarabb hazajottem. Eltelt pár nap, ez volt pentek, es kövi keddre kellett vissza vinnem a naplot. A gyogyszer mar elfogyott, esmar majdnem kijelentettem hogy jol vagyok, mikor aznap ugyanúgy fajt, mint azelott. Pedig csak a naplot vittem be. De én érzelmileg nem gondolpk rosszul az iskolara, sosem mentem be gyomorgorcsokkel, meg semmi ilyesmi. De inkabb aztmondom hogy jobb lenne ha fajna, mert arra meg mondtak is vlamit, a nyomasra pedig nem. Egyebkent a fajdalom aznap mar enyhult, mikor vissza hazajottem a sulibol.
2020. aug. 9. 16:24
 30/38 anonim ***** válasza:

Gyanús, hogy a sulival van valami, pl "az osztályfőnököm mindig szekált, hogyha hiányoztam osztály előtt", ezek szerint sokat hiányzol. Akkor más betegséged is szokott lenni. Ilyen pszichés tünetnél azt kell figyelni, hogy mikor hol jelenik meg. Nálad az iskolában ill. iskolai eseményeken.

Mért pont most? Minden betegség elkezdődik valamikor! Olyan betegség nincs, aminek nincs kezdő időpontja!

2020. aug. 9. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!