Terheléses vércukor vizsgálat eredményem 90 perces értéke nagyon alacsony lett. Ez jelezhet IR-t? Inzulint sajnos nem nézetett a háziorvos. Az értékek lejjebb!
0. 4,8
30 perc: 5,8
60 perc: 4,5
90 perc: 2,8 (!) Na most 120 perces vizsgálat nem is történt, mert a háziorvosom így kérte. Egyébként vékony testalkatú, fiatal nő vagyok. Most jártam nemrég endokrinológusnál is, és ő eléggé csodálkozott ezen a 2,8-on, viszont a háziorvosom kvázi csak legyintett rá, hogy jobban figyeljek az étkezésre. Na most az endokrinológus azt javasolta, hogy HÁROM HÓNAP múlva menjek el egy újabb terhelésre, ahol majd nézzünk inzulint is, de most nagyon megijedtem, hogy esetleg valami baj van. :((Azért mondta, hogy várjak addig, mert hogy ez nagyon megterheli a szervezetet ez a vizsgálat, ami kb egy hónapja volt és, hogy szerinte mindenképp várni kellene még egy ilyennel). Idáig is sportoltam rendszeresen és naponta többször eszem kevesebbet és összetett szénhidrátokat, illetve sok zöldséget és gyümölcsöt is. A segítséget előre is köszi!
Nekem már az gyanús, hogy 3 hónapot miért kell várni, sokkot akkor is okozott már, mikor megcsinálták és ez nem tart utána sokáig. Egyébként ez a vizsgálat véleményem szerint nem kórházi körülmények között felelőtlenség. Neked folyamatosan csökkent a vércukorszint, 2,8 volt 90 perc múlva és utána csak úgy hazaengednek?
Én biztos nem várnék vele, bár az inzulin vizsgálat nem tudom hogy zajlik. Inkább azt gondolom, hogy a TB finanszírozás miatt kell várni 3 hónapot, 1-et még megértem, de ha már felvethető probléma van, akkor ez nem játék. Abból a szempontból szerencsés a dokid, hogy tüneteid nincsenek, vagy legalábbis nem olyanok, amiket észrevennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!