Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Igaz, hogy felesleges elmenni...

Igaz, hogy felesleges elmenni a sürgősségire mert a korona miatt most mondhatni, mindenkit lesz. Rnak?

Figyelt kérdés

19 eves vagyok,tegnap elkezdett fajni a homlokom jobb oldalt,de borzalmasan.Sosem voltam fejfajos,meg ha fajt is sose vettem be gyogyszert,de most ez annyira borzalmas h mar vettem be.Ez a gyogyszer nem nagyon akart hatni,igy elmentunk az orvoshoz,ahol kaptam injekcioba fajdalomcsillapitot.Emellett megmertek a vernyomasom,es a pulzusom indokolatlanul magas.118 a pulzusom,a tobbi pedig normalis.(delutan pedig hozunk ki egy gyogyszert ami helyreallitja a pulzusom) Ez azert ijeszto mert 14 evesen a szivemmel mutottek.(osszevartak egy 8mm-es lyukat a szivbillentyumon,gyogyszer nem kellett szednem emiatt)

Nyilvanvaloan semmit nem mondtak erre,igy csak adtak nehany gyogyszert es hello.Nem panikolok,de szerintem jobban tennenk hogyha elmennenk a surgossegire,de azt mondtak hogy felesleges,mert semmit nem fognak velem kezdeni a korona miatt.

Valaki tapasztalt hasonlo tuneteket?

2020. ápr. 8. 11:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%

Haverom aranyeres ambuláns esetét is elhajtották. 7/5 nap vértócsa a WCben. Egyik nap sima üléstől is átvérzett alatta a párna a széken.

Vírusra tekintettel nem végezték el rajta a 10 perces lézeres műtétet.

2020. ápr. 8. 11:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Várd meg a gyógyszert és próbálj megnyugodni.

Ha rosszabbodna akkor sürgősségi persze.

2020. ápr. 8. 11:17
 3/11 A kérdező kommentje:

Alapvetoen nem panikolok,abszolut nem felek a halaltol HA esetleg bekovetkezne most emiatt.(tudom,nagyon nagy hulyeseg,de na)

Nagyon sajnalom a haverodat 1-es,borzalom..

2020. ápr. 8. 11:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok teljesen képben, de a sürgősségi nem azt jelenti Magyarországon, hogy ügyelet van olyankor, amikor amúgy nincs orvos? Ha nem múlik el, én visszamennék az orvoshoz. Legfeljebb elhajt. Vagy legalább felhívnám.

De ne idegeskedj semmiképp, mert az csak ront. Igyekezz természetes módon alacsonyan tartani a vérnyomásod és a pulzusod. Természetesen nuku koffein, teából is a nyugtatóbb hatásúakat keresd, fekete teát ne igyál. Pihenj, akár feküdj le, ha nem jól érzed magad. Ne csinálj olyan dolgokat, amik túl "izgalmasak".

2020. ápr. 8. 11:24
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
A sürgősségi most a lehető legrosszabb hely fertőzés szempontjából, inkább ne akarj oda menni. Ők sem tudnának mást tenni veled, mint amit az orvosod tett, viszont órákat kellene várnod és közben akár koronavírus fertőzést is kaphatsz.
2020. ápr. 8. 11:28
 6/11 anonim ***** válasza:
29%

Ez a homlok fájdalom amúgy érdekes... szerintem nem hiszem hogy köze lehet a szívedhez.

Nem lehet hogy valami migrénszerű dolog?

Ha van otthon valami nyugtató akkor próbáld meg, Xanax, Frontin stb 0.5 mg-ot, és próbáld ki hogy reagál rá. Hátha csak a stressz és a szorongás erősít fel egy panaszt.

Ez sajnos általános ilyenkor...

2020. ápr. 8. 11:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Illetve hívd fel a háziorvost, hátha telefonon esetleg tud tanácsot adni mi lehet.
2020. ápr. 8. 11:42
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
118-as pulzussal sürgősségire?? Minek?
2020. ápr. 8. 14:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Beszeltunk a dokival,azt mondta ha nem csokken a pulzusom estere akkor azonnal be kell menni,hiszen ez o szerinte veszhelyzet.

De legszivesebben leallnek vele veszekedni,hogy most minek menjek be (ha be kell),hogy ott uljek orakat es a vegen mondjak azt,hogy menjek haza?

2020. ápr. 8. 14:30
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem vagyok migrenes (legalabb is meg nem),es sosem szokott fajni a fejem.

Szerintem valami koze megiscsak van a szivemhez a homlokfajas miatt,hiszen eddig sosem volt ilyen,es magas pulzusom se volt nyugodt allapotban.

2020. ápr. 8. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!