Pestis, ebola, feketehimlő, spanyolnatha. Ezeket a vírusokat, hogy sikerült megfekezniuk?
Azt tudom, hogy az ebola nehezen kapható el. Viszont a spanyolnathat és pestist simán el lehetett kapni. Akkoriban is volt kilépési korlátozás, rengeteg maszkos ember? Hogy állította meg az emberiség?
Bevallom én a koronavirustól annyira nem félek, szimplán kíváncsi vagyok, hogy a nagyobb járványokat, hogyan állították meg anno. Illetve ezeket a vírusokat őrzik meg? A feketehimlőt tudom, hogy nem de a többit?
Spanyolnáthánál úgy állt meg, hogy nem állt meg.
Aki megkapta vagy meghalt, vagybmeggyógyult így kialakult egy immunitás.
Ezen felül belesimult a szezonális influenzák közé feltehetőleg.
A H1N1-el is pont ez volt. Kitört, végül kiderült mégsem olyan halálos, és azóta is velünk van, az influenzák jelentős részét ez adja. Évi 650 ezer halottal kb. (Ne tévesszen meg a SARS2-nél ez a szám 40 millió halott lenne)
A pestist nem vírus, hanem baktérium okozza --> antibiotikum
Fekete himlő --> vakcina
Spanyolnátha: ezt leírta az első. Egyébként az is H1N1.
Ebola --> Ez nehezen terjed. Leginkább Afrikában jellemző, ahol puszilgatják, meg ölelgetik a halottakat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!