Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pestis, ebola, feketehimlő,...

Pestis, ebola, feketehimlő, spanyolnatha. Ezeket a vírusokat, hogy sikerült megfekezniuk?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy az ebola nehezen kapható el. Viszont a spanyolnathat és pestist simán el lehetett kapni. Akkoriban is volt kilépési korlátozás, rengeteg maszkos ember? Hogy állította meg az emberiség?

Bevallom én a koronavirustól annyira nem félek, szimplán kíváncsi vagyok, hogy a nagyobb járványokat, hogyan állították meg anno. Illetve ezeket a vírusokat őrzik meg? A feketehimlőt tudom, hogy nem de a többit?

2020. ápr. 1. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Spanyolnáthánál úgy állt meg, hogy nem állt meg.

Aki megkapta vagy meghalt, vagybmeggyógyult így kialakult egy immunitás.

Ezen felül belesimult a szezonális influenzák közé feltehetőleg.

A H1N1-el is pont ez volt. Kitört, végül kiderült mégsem olyan halálos, és azóta is velünk van, az influenzák jelentős részét ez adja. Évi 650 ezer halottal kb. (Ne tévesszen meg a SARS2-nél ez a szám 40 millió halott lenne)

2020. ápr. 1. 17:27
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Tuti h vt kijarasi korlatozas v legalabbis odafigyeltek erre, a minap olvastam rola egy versiket nemetul. Ha megtalalom, belinkelem
2020. ápr. 1. 17:34
 3/9 anonim ***** válasza:
14%
Úgy hogy nem oltották az emberekbe . Járványok mestersegesen terjeztett kórok és a gyógyításnak hazudott beavatkozások öltek . Amit a törtenelem említ hullamergezések semmi tisztalkodás pl franciak víziszonya parfüm imádat kisz tetvek bolhak rüh . Ez a varosokra terjedt . A gyarmatokra a hoditók vitték es hoztak a patkanyokkal kórt .
2020. ápr. 1. 17:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A pestist nem vírus, hanem baktérium okozza --> antibiotikum

Fekete himlő --> vakcina

Spanyolnátha: ezt leírta az első. Egyébként az is H1N1.

Ebola --> Ez nehezen terjed. Leginkább Afrikában jellemző, ahol puszilgatják, meg ölelgetik a halottakat.

2020. ápr. 1. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja amúgy őrzik a fekete himlőt.
2020. ápr. 1. 18:23
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Sehogy. Kitombolták magukat a vírusok, és vittek mindenkit akit tudtak.
2020. ápr. 1. 18:31
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Azért egy cseppfertőzéssel terjedő ebola maga lenne a tökéletes vírus. <3
2020. ápr. 1. 19:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az #1-es és #4-es leírta. Korábban is voltak karantén-intézkedések ez nem modern "találmány".
2020. ápr. 1. 19:50
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
7 es ne már 😷🤐🥶
2020. ápr. 5. 01:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!