Körülbelül mennyi idő mire a koronahiszti végre lemegy?
Azt nem tudom, aki "leszarja" és pánikolást meg médiahisztit kiált, az mi a halálért olvas GYKn eü/immunrendszer/fertőzése/koronavírus kérdéseket?
😃
Lehet mégis csak belül ott van az a pánik? 😃
Én híresen negatívan látom a helyzetet, és kb kórházat nyithatnék a vegyvédelmi felszerelésekkel és kajával amit felhalmoztam Covidoomerként... de szerintem sem lesz 4 millió beteg.
Ez csak az esetben ha elengedjük a járványt és semmi intézkedés nem lesz.
Influenza járvány kb 1.5 millió embert érint és 1-2000 ember hal bele.
Viszont megfelelő intézkedésekkel ez a szám is sokadjára csökken ahogy Wuhanban, vagy Koreában.
Figyeljétek meg olaszoknál 2 hét múlva csökkenni fog az új esetek száma és kb megáll 30-40 ezernél ha betartják. Persze ennél valószínűleg sokkal több a diagnosztizálatlan beteg. Olaszoknál nem számolják bele elvileg a pozitív tesztes de tünetmentes betegeket.
Olaszoknál simán lehet 150 ezer beteg is jelenleg a nagyon magas mortalitásból következően.
....
Egyszóval pánikra semmi ok, Magyarország szerintem megúszhatja 20-50000 beteggel és 5000 halottal nyárig. Itt pedig lassulni fog a járvány, a modellek erős korrelációt mutattak a meleg hatásával együtt.
Ha minden marad a régiben akkor lenne exponenciális a TELJES görbe.
Nyilván amint beindul a szociális izoláció, a karanténszabályok, a turizmus, kocsmák, sportközpontok bezása... az exponenciális szakasz 2 hét kifutással megtörik, és felvesz egy lineáris szakaszt, majd szaturálódik és már látható az a szám ahová tart.
Végülis logikus, cseppfertőzéssel terjed, így ha az emberek nem találkoznak, nem adják át egymásnak.
Ez nem olyan hogy köhögsz egyet és az ablakon kimegy a vírus és átfújja a szomssédhoz 😃
Hahó ez nem EGY exponenciális függvény, hanem egy nemlineáris dinamikusan változó differenciálegyenlettel modellezhető.
Nyilván vannak exponenciálisan illeszthető szakaszai, amikor zéró megelőzés nem volt.
Ha minden folyna tovább akkor SEM tartható folyamatosan az exponenciális terjedés mert előbb utóbb növekszenek a már gyógyultak, és a meghaltak... emiatt a járvány terjedése szépen szaturál, mert nincs több fertőznivaló.
Ha játszottál volna a Plague Inc-el vagy Infectonator-ral a zombis játékkal 😃 akkor tudnád miről beszélek.
Egyébként is, intézkedések hatására NEM fogja továbbadni 2.5 embernek többé a fertőzött.
Az a 2.5 nem olyan sok ha azt vesszük. Hány emberrel találkozik egy fertőzött? Abból csak átlag 2.5-nek adja át.
Ehhez képest a measles valami 22-es érték... na az horror lenne.
Ezer cikk bizonyítja napra pontosan modellezve, amint bevezették az intézkedéseket, onnantól kezdve csökkenni kezd az új esetek száma.
Ennek a hatása csak 2-3 hét múlva fog érződni persze.
Mert minden aktuális esettérkép a kb két héttel ezelőtti fertőzöttséget mutatja.
Tehát boltba és patikába lehet menni össz-vissz és minden határ, város lezárva.
Az exponenciális terjedésnek hála nem sok nap és Olaszországban 40 millió ember lesz beteg, és kb 2 millió halott lesz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!