Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A cigarettatol, milyen könnyen...

A cigarettatol, milyen könnyen lehet AJAKRÁKOT kapni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem mindig cigizek, néha-néha rá kapok, de ma elszivtam 1-2 mentolos cigit meg egy erősebbet, és mikor hazaertem azt tapasztaltam hogy viszek a felsoajkam körül, meg hogy nem természetes a színe a felső ajkam ak, szürkés..

Kissé bepanikoltam, miközben nyelek egyet, tehát le nyelem a nyálam kissé szúrja a torkom, bár én az ajkam miatt aggódok, azt tudni kell még hogy kor alakúra formázom az ajkam mikor a cigi füstöt kifujom, illetve a hidegrol mentem be a meleghelyre, ha ez még számít valamit!

Valaszokat előre is köszönöm, tehát mekkora az esélyem AJAKRÁKRA?

2019. szept. 21. 02:12
 1/5 A kérdező kommentje:
Elejét elirtam, "viszek" viszket*
2019. szept. 21. 02:14
 2/5 anonim ***** válasza:
A szájüregi rákot okozhatja ugyan cigaretta, de sokkalta gyakoribb a szivarozóknál, pipázóknál, meg akik rágják a dohányt. Cigarettázóknál relative ritka, viszont náluk meg a tüdőrák gyakoribb.
2019. szept. 21. 04:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés nevetséges, te pedig egy kisgyerek vagy. Ha mai nap elkezdesz egy doboz cigit szivni minden nap, kb 15-20-30 év múlva kezdhetsz aggódni a rák miatt.

Ettől függetlenül kaphatsz korábban is rákot, de azt nem a cigi okozta. Ugyanis évtizedek kellenek, hogy kimutathatóan a cigarettától legyen rákos valaki.

Ettől függetlenül -és éppen ezért- nem érdemes belekezdeni. Főleg ha még annyi vagányság sincs benned hogy elszívsz két cigit és a neten kérdezgeted hogy rákos leszel-e tőle, ez nevetséges, neked nincs szükséged a dohányzásra.

2019. szept. 21. 08:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jár a zöld pacsi mindkettőtöknek, csak nem voltam ezzel teljesen tisztában és eltalatad 2 és tényleg gyerek vagyok, este kettőkor telefonnal fogalmazni eléggé nehézkes, de hirtelen jött ez az egész, és megijedtem..
2019. szept. 21. 11:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Egyébként mi ebben a nevetséges? Szimpla kérdés amire kíváncsi voltam, nem azért van ez az oldal, vagy rossz helyre írtam?

Attól mert te tudsz valamit amit én nem, nem lesz nevetséges a kérdés,szerintem ennel "balherebb" kérdések is születtek már.

2019. szept. 21. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!