Akinek volt mononukleózisa, kialakult utána pár évvel övsömör, vagy szklerózis multiplex, vagy esetleg más autoimmun betegség?
Figyelt kérdés
#mononukleózis #bárányhimlő #övsömör #autoimmun betegség #Szklerózis multiplex #varicella #zoster #Epstein-Barr vírus
2019. aug. 11. 16:52
1/9 anonim válasza:
Nem alakult ki semmilyen más betegségem utána. Elég volt a mononukleózis is, 3 hétig volt 39 fok feletti lázam.
2/9 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hány éves voltál, és azóta mennyi idő telt el?
2019. aug. 12. 00:09
3/9 anonim válasza:
Nekem sem alakult ki semmi. 6 és fél éve történt, 19 éves voltam.
4/9 anonim válasza:
Az övsömör az a bárányhimlő visszahúzódott vírusától van. Ha nagyon legyengül az immunrendszered akkor előjöhet de semmi összefüggése nincs a mononukleózissal
5/9 A kérdező kommentje:
Piros Kalapács: Tudom, hogy más vírus okozza (bár mindkettő herpesz típusú), viszont ha viszonylag fiatalabb korban jön elő, az immunrendszeri problémát jelezhet, az viszont lehet összefüggésben a mononukleózis vírusával. Az EBV sajnos elég sok rosszra hajlamosíthat. :(
2019. aug. 12. 16:54
6/9 anonim válasza:
Szia.
Nálam sm lett. Nem tudom hogy ettől-e, de gyanakszom. Mondjuk, már úgyis Mind1.
7/9 A kérdező kommentje:
6# Azt olvastam azóta erről, hogy hajlamosító tényező, de nem önmagában csak ettől alakul ki, több dolog kell hozzá.
2019. okt. 11. 11:43
8/9 anonim válasza:
Nem alakult ki semmi. 3,5 éve volt, húszéves koromban. Nagyon megviselt, 3,5 héten át volt 39 fokos lázam:( (Pont nyár volt, kánikula.)
9/9 anonim válasza:
Volt ovsomorom a semmiből. Most egy évvel később Sm-re vizsgálnak. Meglátjuk. Sm-re utaló tüneteim vannak.
23l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!