Közép Fülgyulladásra milyen természetes gyógykészitményt lehet használni, ami azonnal hat?
Szia!
Talán már jobban is vagy, de ha mégsem, és lázad sincs: az infralámpa nagyon jó eredményt hozhat ilyenkor! 10-15 perc/fül+arcüreg, óránként ismételd meg, segít. Aztán: ha gyógyszertárba el tudsz jutni, vagy valakit küldeni: Havasi kövirózsa (fülfű, májfoltfű) kivonata, 20 ml-es pici csepegtetős üvegfiolában kapható, folyadék, nem kamu! (OÉTI 3782/1996) 3x3 csepp naponta. Aztán: fülgyertya, de ehhez segítség kell, egyedül nem megy. Aztán: azonnal végy be valamelyik grapefruitcsepp-készítményből, pl. CitroBiotic, de másik is jó, nagyobb adaggal végy be, mint ami ajánlott, ez rögtön hatásosan megtámogatja az immunrendszered. Aztán: van a fülmelegítő gyógysapka, ami szintén enyhíti a fájdalmat, a tüneteket.
Remélem, segítettem a kérdésedre választ kapni.
Személyes jótanácsom viszont: ügyeletre azonnal, mert csak orvos döntheti el igazán, mire van szükséged, és ha valóban középfülgyulladás, akkor az valóban kockázatos, különösen, ha lázad is van!
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Én a kislányomnak kövirózsa leveléből préselt levet szoktam cseppenteni a fülébe + sót melegítek, ha fájlalja. Gyerekorvos is ajánlotta. Persze előtte mindig megnézetem az orvossal, ha valami gond van.
A kedves orvostanhallgatóknak meg annyit, hogy nem a gyógyszergyárak propagandáinak kéne hinni, hanem a praxisukban közelről megnézni egy-egy pácienst. A gyerkőc fogzási fájdalmát-nyugtalanságát pl. a homeopátiás készítmények sokkal hatékonyabban csökkentik, mint valami mesterséges kutyaszar. Vagy a kéthónapos gyereknél is placebóhatás van, aki még fel sem fogja, hogy mije fáj és hogyan?
Most vitatkozhatnok arrol, hogy hatnak-e a homeopatias modszerek. A magam reszerol a tapasztalat azt mutatja, hogy igen. Van pl egy hanyas elleni szer, amit ha beveszel, rendben tartja a gyomrot. Nem hiszem, hogy ezt az a 0,4 mg tejcukor intezne el, ami benne van...
Masreszt meg a novenyeknek van gyogyito ereje, a modern gyogyszereket sem koolajbol szintetizaljak mind, van valami hatoanyaguk, amit a termeszetbol hoznak, nemdebar, orvostanhallgatok?
Sajnálom, hogy ilyen orvosellenes hangulat van. Én semmit nem nyerek azzal, hogy antibiotikumot javasolok. A modern orvostudományt meg lehet szidni, biobigyókat nyomatni, engem aztán nem érdekel. A másik, hogy nekem is van olyan könyvem, ami a különböző gyógynövények hatóanyagait írja le, tehát hagyjuk a versengést vajon ki tud többet...
Majd ha az illető hallása elmegy és Titeket perelnének be amiatt, mert nem írnátok gyógyszert, akkor értenétek meg ezt az egészet. A beteg nem játékszer, amit kedvedre elronthatsz, aztán kidobsz... A másik, hogy egészségügyi képzettség nélkül ne adjatok eü. tanácsokat, nem értetek hozzá. Ez olyan, mintha én az ELTE-n tanuló fizikusnak szólnék be fizikai témában.
végzős orvostanhallgató
"A másik, hogy egészségügyi képzettség nélkül ne adjatok eü. tanácsokat"
Ez most olyan, mintha azt mondanad, hogy nem adhat fozesi tanacsot, csak az, akinek papirja van arrol, hogy szakacs...
Egyebkent meg nyilvan senki nem gondolja, hogy nem kene megmutatnia orvosnak...
Meg azt se mondanam, hogy halalos orvosellenes hangulat van, mindossze paran igyekeztek ramutatni, hogy nem mind arany, ami fenylik, a nyugati orvostudomany, akarmilyen csodakra kepes, nem tevedhetetlen, es nem tokeletes. Eleg rossz gyakorlat az, hogy ugy allnak az emberhez, mint egy autohoz, vagy biorobothoz, ami a kulonbozo szervek osszessege, es ha valamelyikkel baj van, csak azzal foglalkoznak, nagyreszt csupan a tuneteket kezelve, ahelyett, hogy az egesz mogott huzodo okot probalna felderiteni...
Köszönöm a jó tanácsokat!Már minden rendbe van!
A gyógyszerekbe azért nem hiszek és nem szívesen veszem be,mert néha többet árt mint használ!(gyomorfájdalomra anno olyan gyógyszert adtak,aminek a mellékhatása gyomorfájdalom volt)Köszönöm ebből nem kérek!A homeopátiárol meg annyit,hogy én 30 évig küzdöttem nagyon súlyos herpesszel,havonta 2-3 alkalommal előjött,és a gyógyulás 2-3 hétig tartott.Szinte mindig sebes volt a szám!Mindent kipróbáltam és nem lett jobb!Majd találtam egy homeós golyócskát,ami nem engedi hogy előjöjjön,de ha mégis kijön mondjuk reggelre és elkezdem szedni másnapra már nem is látszik!Ezt 3 éve szedem,és kb:3 szór volt ez idő alatt herpeszem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!