Miért nem használ mindenki gyógyszer helyett gyógyteát?
Figyelt kérdés
2 éve foglalkozom amatőr szinten gyógyfüvekkel,és minden panaszra,betegségre meg van a gyógymód,örökölt hajlam esetén a megelőzés.Miért szednek a mostani öregek marokszámra gyógyszert,hisz minden bogyónak van mellékhatása,amire évek múlva újabb bogyó kell...Nem tanulták meg szüleiktől a gyógyfüvek jelentőségét?
Mert ez a "könnyebb" verzió. :-) Meg persze mindenki másban hisz. Van aki már egy szimpla hőemelkedésnél is bevesz vagy 2algopirint... Na én pl nem ilyen vagyok, még ha 40fokos lázam van, akkor sem veszek be semmilyen bogyót, inkább beállok a hidegvíz alá. Ja, és édesanyám gyógyszerész. :-)
2010. ápr. 23. 22:41
2/13 A kérdező kommentje:
40 fokos láznál már"illik bevenni" az algopirint,én kevésbé drámai szituációkra gondoltam,vagy éppen a 40fokos láz megelőzésére.
2010. ápr. 23. 22:47
3/13 anonim válasza:
Miért adnak a pici babáknak mindenre gyógyszereket? Fáj a hasa,akkor kell valamilyen gyógyszer. Jön a foga,akkor ecseteld a fogát lidokain készítménnyel.Már a terhes mamák is gyógyszereken élnek,még szoptatás alatt is szednek mindenféle tejserkentőt.
Jobban hisznek a reklámoknak,és a gyógyszergyártóknak kell a haszon.
Nemcsak az öregek szednek ennyi gyógyszert,
Én évente egyszer-kétszer vagyok megfázva,akkor beveszek 1-2 Kalmopirint vagy aszpirint,iszok teát,és egy nap alatt jobban vagyok.
2010. ápr. 23. 22:52
4/13 anonim válasza:
szerintem azért mert egyszerűbb bevenni egy gyógyszert amit az orvos mond, minthogy utánajárni alternatív dolgoknak. És az orvosokat mindenhatónak tarták sokan, főleg az idősek. Persze nem az orvosok ellen vagyok, én is elmegyek orvoshoz ha valami komolyabb bajom van és én is veszek be néha gyógyszert. csak azt nem szeretem mikor valaki köhhent egyet és máris a gyógyszerhez menekül. vagy ha kicsit fáj már a feje stb..
2010. ápr. 23. 22:53
5/13 anonim válasza:
Ez a civilizáció egyik átka....
Igen, ez lenne a megoldás, vissza kellene fordulnunk a természethez, csakhogy a gyógyszeripar ma már az egyik legnagyobb üzlet....sajnos!
Én csak akkor szedek be gyógyszert, ha már tényleg valami nagyon fáj, és nem tudok máshogy segíteni rajta.
2010. ápr. 23. 22:56
6/13 anonim válasza:
sztem meg azért, mert ezek a gyógyfüvek abszolút nemmindig hatnak, nemnagyon van tudományosan igazolt gyógyító, megelőző hatása. ha úgylenne ahogy mondod gondolod h télleg gyógyszereket szednének az emberek? hiszen a gyógyteák mégh sokszor olcsóbbak is
2010. ápr. 23. 23:59
7/13 anonim válasza:
Inkabb neveltetes kerdese,az hogy fejlodo orszagba szulettel e?es a marketing fogasok,ami a gyogyszeripar mogott all.Az egyik kommentelo azt irta mert nem teny hogy a fuveknek,teaknak olyan jo a hatasa,nagyon is teny,csak rosszul nezett utana a dolgoknak.Nem eri meg sztem befektetni,vagy lustak a kutatoink.Mindenesetre egy beteg tarsadalomban,azt kell elhitetni hogy mindenki beteg...a gyogyszeripar jol jar,mi nem,a betegseg jo biznisz,mert folyamatos ujabb szerek kellenek a mellekhatasok miatt,igy egy eletre fogyasztova vallsz,a gyogyfuvek vagy egyeb alternativ gyogymodok kimondottan veszelyesek a gyogyszeriparra nezve,mert esetleg segit,igy nincs tamogatas,sem akkora piar a hata mogott.En abszolut semmilyen esetbe sem veszem be gyogyszert,nem engednek semmilyen oltast magamon,sem a gyerekeimen ha lesznek,inkabb megyek pereskedni es nyerek.
2010. ápr. 24. 00:22
8/13 anonim válasza:
én már próbáltam gyógyteákkal kúrálni magam, de egyszerűen semmi sem történt. ennek ellenére gyógyszerek igen ritkán veszek be, csak fájdalomcsillapítókat szedek, ha kell.
2010. ápr. 24. 00:38
9/13 anonim válasza:
mert a gyógyszert az orvos irja fel, amikor már a gyógytea nem használ.
2010. ápr. 24. 08:49
10/13 anonim válasza:
szerintem, ha gyógyszert kell szedned szedjed azt. talán attól meggyógyulsz. a pereskedéstől pedig csag a pénztárcád gyógyulhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!