S. O. S. Gyógytorna ügyben segítene valaki?
nem tudom miről van szó, de a gyógytorna is csak abban tud segíteni, hogy megizmosodjon a lábad.
konditerem, lábsúly, gumiszalag, ezekkel erősítheted a lábad, csípőd
kitörés, nagyon sok gyakorlat van
nincs x lábam, nem tudom milyen mértékű elváltozás a csontokban
Sajnos a gyógytorna nem gyógyít semmit sem, inkább az a lényege, hogy ne okozzon nagyobb bajt és átmozgassa az embert.
Ami biztos, erős izomzat jól védi az izületeket, mivel kevesebb terhelést kapnak, de az erős izmokat csak nagyobb terheléssel érhetők el.
A konditermes, súlyzós edzések kifejezetten jók mégis mert a szervezet jobban bírja a rövid ideig tartó nagy terhelést mint a hosszabb ideig tartó rossz tartásod.
És amíg nősz, megfelelő izommal teljesen kigyógyítható a lúdtalp és hasonlók.
Ha lúdtalpad van járj egyhelyben két felfújható ülőpárnán vagy hasonlón.
a combod 4 irányba tudod mozgatni, előre, hátra, jobbra és vissza balra. Ez 4 gyakorlat gumiszalaggal.
Majd írd meg bevált-e. A lényeg a fokozatos terhelésnövelés.
A gerincferdülések pár hónap alatt helyrejönnek.
Szerintem visszafordul, de ilyenek biztos nincs neten fenn.
Egy orvos se ajánlja az ilyen edzéseket, mert ezt nem tanítják nekik.
Pl 1-2 nap pihenő kell az izomnak, hogy regenerálódjon.
Egy gyakorlatot 15-20szer kell ismételni láb esetén, de olyan ellenállással, hogy több ne is menjen.
4 sorozatot csinálj mindenből mint egy köredzés és az a hatásos.
Ez nagyon messzi van a gyógytornától, de mivel senkinek nem érdeke, hogy te ezt csináld és meggyógyulj, senki nem reklámozza vagy végez kisérletet, hogy beválik-e.
Gerincferdüléshez is ugyanígy állnak az orvosok, az veszélyesebb és gyakoribb, onnan tudom, hogy az edzés teljesen meggyógyítja.
Itt még vannak gyakorlatok
shop.builder.hu/gyakorlatok-a2256
Először is azzal kezdeném, hogy gyógytornász vagyok.
Első gondolatom az volt h nem is térdeddel van a baj, hanem a bokáddal. Sztem bokasüllyedésed van és ebből kifolyólag másképp terhelődik a térdízület és ezért van X lábad. Én csak annyit tudok neked javasolni h menj el az ortopédiára ott ha jó fejek kiírnak neked gyógytornát és kapsz talpbetétet is amit hordani kell. A gyógytornán megtanult gyakorlatok, meg magát az alapelvet hgy mely irányokba kell erősíteni és mely izmokat, azt meg már otthon is tudod majd csinálni.
Nem játék,mert az egyenetlen terhelés miatt a térdedbe 40 évesen már protézis kell majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!