Olyan Physiotherapautát keresek aki "mostanában" (az elmúlt években) vizsgázott, vagy fog és át tudná küldeni nekem online a tanultakat, tananyagot Magyar nyelven, vagy tud segíteni, hogy mit hol lelek meg a neten, ha ez lehetséges?!
De Természetesen olyan szakember ismeretsége is érdekel, aki online tudna esetleg nekem segíteni a témában.
Előre is köszönöm!
Igen.
Ezért írtam ki, hogy aki tudja, vagy van hozzá kedve, az nagyon sokat segítene vele!
Szeretném látni, átolvasni magam is, magyarul is a tananyagot és tudni mik a különbségek az ottani és az itteni rendszerben. Továbbá, amik nem világosak számomra, az anyanyelvemen talán könnyebben megértem és megjegyezem.
Végül is te pszichológiát szándékoznál tanulni és abból vizsgázni,majd pszichológusként tevékenykedni.
Ameddig az anyanyelveden jobban értesz és részben gondolkodol is esetleg álmodsz,addig nem hiszem hogy egy más nemzet állampolgárának a mentalitását,lelki problémáit orvosolni képes lehetsz.
Fogorvosként vagy egyéb manuális képességeket remekül teljesíthetsz szerényebb nyelvtudással.
Köszönöm, hogy megprobáltál segíteni, de abszolút másról van szó! Az álmaim már évek óta más nyelvűek, de ez nem is lényeges, hiszen nem Pszichoterapeuta, hanem Physiotherapeut! :-);-) Mozgáskultúra és koordináció, rehabilitáció!
Bocsánat, ha nem voltam eléggé egyértelmű!
Igen, a test és a lélek szorosan összefügg.
Therapia-ként alkalmazzuk, megelőzésre, Op.utáni rehabilitációra, regenerációra.
Gondoltam belinkelem Neked-Nektek, de amit a Wikipédia Németül megtalált, sajnos magyarul valami totál más van ott, így nem csoda, ha nem mindenkinek és nem teljesen érthető! :-(
Gyógytorna lesz a magyar megfelelője szerintem!
Kérdező; köszönöm szépen!
Még hónapokkal ezelőtt én is kérdeztem az otthoni gyógytornával kapcsolatban, könnyen lehet, hogy a betett linket vártam.
De akkor -jóindulatból- semmi konkrét javaslatot, tanácsot nem kaptam.
Csak egy valami ausztrál oldalt találtam gyakorlatokkal ,de az felerészben túl könnyű volt, a másik fele meg lehetetlen.
Hogy ezt miért nem dobta ki akereső, nem tudom, pont ilyen szavakat írtam be.
Kedves homo ludens; szerintem csak Európában leHET igazad, bár ott sem biztos.
Egyáltalán nem szükséges annak a nemzetnek a nyelvén gondolkodni, főleg álmodni nem, amilyen nyelven beszélő emberek lelki problémáin akarsz segíteni.
Talán még előnyt is jelenthet megértés, belegondolás szempontjából a magyar cselekvő gondolkodása, pl a német inkább tárgyközpontú, megszemélyesítő szemléletének a megértéséhez.
Gondolj csak bele.
*9es belegondoltam és most is azt mondom hogy persze elsődlegesen a tanultakat figyelembe véve a terapeutának nagyon azon a hullámhosszon kell próbálni a kezelendő pszichés(lelki) problémával terhelt pácienssel közös hangnemet találni amely feltételezi a hasonló életkörülményeket.
Mondjuk egy angol mesél egy viccet és bár ő nevet rajta én meg kínosan vigyorgok. Értem a nyelvét,tudom mit szeretne elmondani de lélektelenül csak formaszöveggel tudok majd válaszolni a problémájára. Egy indiai lehet remek sebész úgy hogy végig néma,aki viszont szavakkal akar gyógyítani annál feltétel hogy lélekben kapcsolódjon rá a gyógyítandó személy lelkére. Itt nem elsősorban a tesztekre és társaira gondolok mert azok csak hasznos eszközök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!