Bevehetek 2db 1000mg-os C- vitamint (fel vagyok fázva)?
Azt szoktam mondani a kétkedőknek, ha tudják, hogy megfognak fázni, vegyenek be még aznap 3 gramm C-vitamint, és nem jönnek elő a megfázási tünetek.
Eddig sose mondták, hogy nem vált be. Persze azt se, hogy kipróbálták.
Múlthéten csütörtökön kimostam a nadrágomat és a mosógép centrifugálása után felvettem ( hát szégyen... de nem volt másik ) vizesen.
Egésznap úgy intéztem a dolgomat a városban, délelőtt 10 órára mentem, este fél hatra értem haza. Nahát, csodálkoztam is, hogy a máskor sárga vizeletem vízszínű.Abból szoktam tudni, hogy kiürült a C-vitamin, meg minden más vitamin. 10 grammot szoktam szedni naponta, reggel. Máskor ennyi vitamin, ha ki is ürül, két-három óra után újra picit sárga lesz a vizelet, most nem sárgult vissza.
A vizes nadrágból nem lett más következmény.
2005 óta szedem, nem ennyivel kezdtem, és nem is szoktam megfázni.
A C-vitamin nem ürül ki a szervezetből, a vérben kering 12-24 órán keresztül.
Kezdőknél 3-4 gramm felett lágyíthatja a székletet.
Fillérekért lehet kapni a patikákban aszkorbinsavat ( C-vitamin ), 1Kg 2150Ft a legolcsóbb amit találtam.
Szent-Györgyi Albert a felfedezője ezt mondta róla:
“A jövőben a C-vitamint úgy kell majd árusítani, mint a lisztet. Minden bolt polcain kilós kiszerelésben.”
Nyugodtan bevehetsz 2000 mg-ot naponta, még többet is. Aki pedig kételkedik a mennyiségben, vagy sokallja, az nézze meg Lenkei doktor előadását:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!