Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Napi 2 mega daily one kapszula...

Anonimuus8 kérdése:

Napi 2 mega daily one kapszula között bevehetek egy 500mg-os Eurovit C-vitamint?

Figyelt kérdés
2013. okt. 15. 15:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
simán, sőt kell is 1g C-vitamin a mega daily mellé.
2013. okt. 15. 15:56
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Egyértelműen nem !

A nagy mennyiségű C vitamin hasztalan : vizelettel úgyis kiűrül, csak 60-70 mg-ot használ a szervezet és a vesét, májat károsítja. Veseköved lesz. Nem beszélve hogy hozzászokik a szervezet és ha leállsz skorbutod lesz

2013. okt. 15. 16:06
 3/14 anonim ***** válasza:
A 2. baromságot ír! Napi 100mg sem elég egy tengeri malacnak sem, nemhogy egy embernek. Egy sportolónak pedig simán kell napi 1g. Ez nem vita tárgya.
2013. okt. 15. 16:10
 4/14 anonim ***** válasza:
Napi 60 mg elég a szervezetnek, ha legyengült akkor lehet 100-200 mg. de semmi esetben sem lehet 500 mg felett beszedni egyszerre, hacsak nem akarsz vesekövet. Úgyis kivizeled és csak 70 mg hasznosúl. Ilyen montez félék nem értenek ehhez. Háziorvosod is azt fogja mondani, mint Én
2013. okt. 15. 16:14
 5/14 clint ***** válasza:

igen akár kettőt is bevehetsz.

Sajnos élelmiszerből nem tud egy sportoló eleget bevinni, pláne a mai gyümölcsök minősége melett, ezért ha napi 3x vagy 4x veszel be akkor aránylag fokozatosan mindig ellátod magad. A mega daily oneba csak 250 mg van, igy felosztva be tudsz vinni 1-1,5 grammot egy nap...

2013. okt. 15. 16:31
 6/14 A kérdező kommentje:
Te második hozzászoló mekkora baromságot írtál még énis tudom ,hogy lehet napi 1000 mivel édesanyám orvos....:D Montez meg kicsit jobban ért hozzá mint te:DD Na mind1 csak azt nem tudtam ,hogy ilyen "kondis vitamin" mellé lehet e pluszba de kösz szépen :D
2013. okt. 15. 16:38
 7/14 anonim ***** válasza:
42%

Montez mert ilyen értelmi fogyatékos válaszokat írsz és káromkodsz mint egy útszéli cigány, még nem lesz igazad :D

Az élelmiszerügynökök célja pont a legnagyobb mennyiségű vitamin eladása. Semmi sem támasztja alá a napi 1-2 ezer mg bevételét, ennyi erővel miért nem mondod, hogy egy két dobozzal vegyen be ? Úgy jobban fogy nemigaz ? :LOL.

Jó, hát a rák & daganatos betegeknél, azért adnak max 1000 mg C vitamint, mert annyira le van gyengülve az immunrendszer, hogy már tökmindegy hogy veseköve lesz, csak tovább éljen.

Az igazság az, hogy akármennyi ezer mg C vitamint tolsz be, csak 60-100 mg-ot dolgozik fel a szervezet, többi vizelettel távozik...ellenben a vesét károsítja. Majd meglátod milyen szép kis veseköved lesz :P Én vegyész vagyok és értek ehhez.

2013. okt. 15. 16:45
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem káromkodtam.
2013. okt. 15. 16:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Van ám itt vegyész, orvos, élelmiszermérnök, meg ki tudja mi még...

Én meg dietetikus lennék, és én is azt mondom mehet az 500-1000 mg naponta.a legjobb két adagra elosztani, mert az igaz, h amit a szervezet nem hasznosít kiürül a vizelettel...

No de ha vegyész vagy...gondolom a biológia sem áll távol tőled?

Intenzív fizikai megerőltetés vagy edzés hatására a szervezet több c vitamint hasznosít, és több is ürülhet ki, ezért is van rá írva a tájékoztatóra is, hogy dohányosoknak, alkoholt fogyasztóknak, fizikai melósoknak, és edzést végzőknek fokozottan ajánlott a fogyasztása!

2013. okt. 15. 17:30
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]

Még ezen az oldalon is azt írják, ahol orvosok szoktak válaszolni a kérdésekre, vagy közreműködnek a cikkek készítésében, idézem szó szerint...

"A napi minimális C-vitamin szükséglet 60 mg, de ez csak ahhoz elég, hogy ne alakuljon ki skorbut."

és ki írta a cikket??

egy gyógyszerész...

2013. okt. 15. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!