Napi 2 mega daily one kapszula között bevehetek egy 500mg-os Eurovit C-vitamint?
Egyértelműen nem !
A nagy mennyiségű C vitamin hasztalan : vizelettel úgyis kiűrül, csak 60-70 mg-ot használ a szervezet és a vesét, májat károsítja. Veseköved lesz. Nem beszélve hogy hozzászokik a szervezet és ha leállsz skorbutod lesz
igen akár kettőt is bevehetsz.
Sajnos élelmiszerből nem tud egy sportoló eleget bevinni, pláne a mai gyümölcsök minősége melett, ezért ha napi 3x vagy 4x veszel be akkor aránylag fokozatosan mindig ellátod magad. A mega daily oneba csak 250 mg van, igy felosztva be tudsz vinni 1-1,5 grammot egy nap...
Montez mert ilyen értelmi fogyatékos válaszokat írsz és káromkodsz mint egy útszéli cigány, még nem lesz igazad :D
Az élelmiszerügynökök célja pont a legnagyobb mennyiségű vitamin eladása. Semmi sem támasztja alá a napi 1-2 ezer mg bevételét, ennyi erővel miért nem mondod, hogy egy két dobozzal vegyen be ? Úgy jobban fogy nemigaz ? :LOL.
Jó, hát a rák & daganatos betegeknél, azért adnak max 1000 mg C vitamint, mert annyira le van gyengülve az immunrendszer, hogy már tökmindegy hogy veseköve lesz, csak tovább éljen.
Az igazság az, hogy akármennyi ezer mg C vitamint tolsz be, csak 60-100 mg-ot dolgozik fel a szervezet, többi vizelettel távozik...ellenben a vesét károsítja. Majd meglátod milyen szép kis veseköved lesz :P Én vegyész vagyok és értek ehhez.
Van ám itt vegyész, orvos, élelmiszermérnök, meg ki tudja mi még...
Én meg dietetikus lennék, és én is azt mondom mehet az 500-1000 mg naponta.a legjobb két adagra elosztani, mert az igaz, h amit a szervezet nem hasznosít kiürül a vizelettel...
No de ha vegyész vagy...gondolom a biológia sem áll távol tőled?
Intenzív fizikai megerőltetés vagy edzés hatására a szervezet több c vitamint hasznosít, és több is ürülhet ki, ezért is van rá írva a tájékoztatóra is, hogy dohányosoknak, alkoholt fogyasztóknak, fizikai melósoknak, és edzést végzőknek fokozottan ajánlott a fogyasztása!
Még ezen az oldalon is azt írják, ahol orvosok szoktak válaszolni a kérdésekre, vagy közreműködnek a cikkek készítésében, idézem szó szerint...
"A napi minimális C-vitamin szükséglet 60 mg, de ez csak ahhoz elég, hogy ne alakuljon ki skorbut."
és ki írta a cikket??
egy gyógyszerész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!