Pánikbeteg vagyok. Aki már volt és kigyógyult belőle hogy csinálta?
26 évesen lettem pánikbeteg.Nem mertem az utcán lenni,nagyon féltem.Volt, hogy a villamossínen lettem rosszul és megmozdulni nem tudtam, persze jött a villamos.Úgy vezettek el onnan, akik meglátták a bajt. Sok-sok gyógyszert szedtem, de egyik sem segített.41 éves koromban Isten "ébresztett" és rövid idő alatt tünetmentessé váltam.
Tehát számomra a gyógyulást ebből a nehéz betegségből az Isten felé fordulás hozta meg.
Különben is minden betegségből (minden betegségnek lelki, tudati okai vannak, amik a testen jelennek meg), csak az Ő segítségével lehet meggyógyulni, az Úr akarata szerint.
Nekem van egy pánikbeteg ismerősöm, súlyosan az.
Igazuk van a többieknek, minden a te fejedben dől el!!! Hogy akarod-e vagy nem igazán. Nagyon sokat olvastam ebben a témakörben, neten, könyveket, szakirodalmat.
Olvass utána! Rengeteget olvass!
Volta pánik beteg és rendbe tettem magam.
1. Fontos megnézni az aktuális élethelyzetet,amiben a betegség megjelenik.
2. Minden kórképnek van pszichés háttere
Pánikbetegség
(pánikroham; lásd még: Félelem)
Tüneti szint: halálfélelemmel járó, nyomasztó sarokbaszorítottság-érzés, a nyitottság hiánya az élettel szemben; az „élet végső kimenetelének" félreértése. Feldolgozás: találkozni Pán istennel, és csatát nyerni ellene; megbékélni saját halandóságunkkal: a halálfélelem találkozás a szu"lcség érzésével, a túlvilágba vezető, szűk folyosóval.
Feloldás: „meghalni a halál előtt"; lásd Angelus Silesius és más keresztény misztikusok írásait.
Ősprincípium: Szaturnusz.
Irod.: Mkass. Angstfrei Leben (Félelem nélkül élni).
(lásd még: Fóbiák)
Testi szint: elsősorban a torok tájékán (bekebelezés, kapcsolat, kommunikáció) és a lélegzetvételen (kicserélődés, a polaritás törvénye) észlelhető. Tüneti szint: szűkség (lat. angustus = szűk, a németben az Angst = félelem), a félelem torokszorító érzés, azaz akadályozza az embert a szabad légvételben; menekülési kényszer; gyakran feldolgozatlan születési traumára vezethető vissza
(a szülőcsatorna mint az első és legősibb szűk „folyosó", amelyen a születő
gyermeknek keresztül kell „verekednie magát").
Feldolgozás: amennyire csak lehetséges, beleengedni magunkat félelmeinkbe, amíg azok már elvesztik félelmetes erejüket, bátran nevükön kell nevezni őket („Kimondva megszűnik a rettenet!" - Babits Mihály), azok a szűk érzetet nyílttá, tágassá varázsolják; önszántunkból teret adni félelmeinknek; a szűkség érzésével szembenézni: kötött légzés (hasonló a rebirthing technikájához); arccal a félelem felé fordulni (Mkass. Angstfrei leben [Élni - félelmek nélkül]); újból átélni a születés pillanatát, és tudatosan beépíteni azt az életünkbe (reinkarnációs terápia); támaszt találni: az anyaméh nyújtotta védettség helyettesítése: ősbizalom kialakítása (csúcsélményeken, az egység megtapasztalásán keresztül); önkéntes „szűkség" = koncentráció (sok szempontból); tudatosan megkapaszkodni (amit aztán tudatos elengedéssé lehet alakítani): kapaszkodásterápia.
Feloldás: a lényegesre, a pillanatra koncentrálni; a pillanatnak élni, mivel a félelem a
múltból vagy a jövőből táplálkozik; távolabbi cél az ellenpóluson: a szűkség állapotában
egyre inkább kinyílni, teret hagyni, és szabaddá válni; tágasság. Ősprincípium: Szaturnusz-Plútó.
Irod.: Mkass. Angstfrei leben (Élni - félelmek nélkül).
Szóval rengeteg ide vonatkozó irodalommal találkozhatunk.
Gyakorlati módszer,ami segített
-rendszeres relaxáció
-terapeuta által begyakorolt módon.( tünetek tudatos felerősítése és elengedése relaxált állapotban)
-napi 1-1.5 l citromfű tea a belső feszültség oldására.
Nálam kb. másfél év alatt alakult ki a tünetmentesség.
Azóta is tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!