(Főként) evés után bal oldalon görcsöl/szúr a gyomrom. Mi lehet?
Figyelt kérdés
Remélem, csak gyulladás, vagy valami enyhébb, nem szeretnék a legrosszabbra gondolni. Ha ideges, izgulós, stresszes vagyok, fokozódik a fájdalom. Gyomorfekélyre gondoltam, de az állítólag üres gyomornál fáj inkább.2012. aug. 24. 12:20
1/10 anonim válasza:
A gyomorfekély tényleg étkezés előtt fáj, evés után enyhül, viszont a nyombélfekély épp fordítva, az akkor fáj, miután megvolt a kajálás. Szinte mindig stressz okozza ezt a fekélytípust.
2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
és a diagnosztika mindenképp tükrözés? röntgen vagy ultrahang elégséges lehet? nagyon félek a tükrözéstől! :((
2012. aug. 24. 13:09
3/10 anonim válasza:
A tükrözés van a rutin protokollban, nem jellemző, hogy röntgeneznek, az UH meg ebben a bajban egyenesen felesleges. Azért is kell a tükrözés, mert ha tényleg van fekély, akkor a széléből biopsziás mintát vesznek, és szövettanra küldik a biztonság kedvéért.
4/10 A kérdező kommentje:
attól nagyon félek :( belegondolni is rossz, hogy szájon át letolnak valami csövet :S
2012. aug. 24. 13:37
5/10 anonim válasza:
Megértelek, ezzel mindenki így van, de nálam mintavétellel együtt sem tartott sokáig az egész endoscopos cucc. Amíg nem jutsz el endoscopiara, kerüld ezeket ha lehet: kávé, cigi, csoki, alkohol, stressz-izgalmak. Egyél kekszet felszívja a savad, igyál sok vizet (semlegesíti a svaat elvileg). Plusz kérj a patikában recept nélküli savcsökkentő szert (Pl. Rennie), és recept nélküli enyhe nyugtatót
6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a kedves tanácsokat!
egyébként az lehetséges, hogy a doki annyira rutinos már, h nem küld el, és felír valami gyógymódot?
esetleg gyógynövényekkel kikezelhetném valahogy?
Rennie-t épp vettem pár napja, sok különbséget nem érzek, ha beveszem sajnos :(
2012. aug. 24. 14:33
7/10 anonim válasza:
A Rennie a meglevő sok savat "igyekszik" közömbösíteni, de vannak gyógyszerek, amik eleve megakadályozzák a sav túltermelődését, és igen, felírhat ilyet a háziorvos, de endoscopia nélkül nyilván nem szívesen teszi, mert az ő felelőssége, ha valami baj rejtve marad vizsgálat nélkül.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Olvasgatom a fórumokat, sokan akik erre panaszkodnak, hasi ultrahangon voltak. Háááátha elég lenne ez is :)))
2012. aug. 24. 15:22
9/10 anonim válasza:
A fekély gyulladással jár, ami a vérképből is kimutatható. Nem olvastam végig az összes választ, szóval bocsánat ha már mondta valaki, de először nyitásképp szerintem egy teljes vérkép, és beszéld meg az orvosoddal hogy neked ott fáj, és vérképpel ellenőriznéd hogy van e gyanúd fekélyre. Ha mutat gyulladást a vérkép, akkor viszont lehet tényleg tükrözés lesz, mert azt a részt máshogy nem lehet látni. Nekem ismeretlen eredetű jobboldali fájdalmam volt, de nem vállaltam be a tükrözést. Az uh viszont semmit nem mutatott, szóval patthelyzet.
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2012. aug. 26. 15:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!