12 éves vagyok anyum elakar vinni nőgyògyászhoz mert görcsöl a hasam meg 2-szer annyi vér folyik mint neki. Szetintetek érdemes ezért el vinni egy 12 évest?
A vizsgálatot - ha nem szükséges(!) - még "csak úgy" alapon kicsit korainak tartom.
De egyáltalán nem valószínű, hogy meg is fog vizsgálni, könnyen lehet, hogy a beszélgetés, és esetleg egy hasi ultrahang bőven elég.
Ha pedig sajnos valami miatt tényleg KELL a vizsgálat, akkor nem kérdés, hogy azt sem szabad elhanyagolni. (Tényleg nem hiszem, hogy kellene, mindenkinek más a menstruációja, sajnos az is gyakori, ami neked van. :()
Szerintem majd felír neked egy görcsoldót, és ennyi. (Csomót már csak receptre lehet kapni.)
Igen, maximum kiderül, hogy felesleges volt, de inkább felesleges legyen, minthogy ne menjetek el és közben baj van.
A túlzott vérzés vérszegénységet és egyéb problémákat okozhat, illetve nem árt tudni, hogy nem kóros-e.
Örülj neki, hogy ilyen anyukád van.
Más tininek a szülei végignézik, ahogy tönkremegy a gyerekük. Ezt nem a nődokira értem, hanem általában. Legjobban azon vagyok kiakadva, hogy sok szülő annyira nem törődik a gyerekével, hogy képes eltűrni, hogy a csinos, normál súlyú, 170 centis lánya 45 kilóra éheztesse megát, és nem tesz semmit, nem viszi orvoshoz.
Szóval neked nagyon rendes anyukád van. :)
Én is nagyon véreztem amikor menstruáltam, szerencsére már ninc silyen gondom, mert fogamzásgátlót szedek.
Nálam az erős vérzésnek az lett a következménye, hogy nagyon vashiányos lettem, emiatt sápadt voltam, hullott a hajam, töredezett a körmöm és napi 14 óra alvás sem volt elég, folyton fáradt voltam.
A normális vasszint 14 körül van, nekem 1 volt.
Szóval ne ellenkezz, menj dokihoz, mert lehetnek tőle bajaid is.
Az erős vérzésed egyáltalán nem biztos, hogy azért van, mert "beteg" vagy. Lehet normális is. A te korodban nekem is erősebb volt, mint anyukámnak, most meg gyengébb. Na és? :) Nem vagyunk egyformák, még akkor sem, ha ő az anyukám. A görcsök, hacsak nem olyanok, hogy mozdulni sem bírsz tőle, szintén normálisak, még akkor is, nagy kellemetlen. :S
Kérdésedre válaszolva, ha én lennék az anyukád, nem biztos, hogy elvinnélek. Bár fő az elővigyázatosság és ő ismeri a pontos szitut. :) Hidd el, csak a legjobbat akarja neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!