55 éves vagyok és minden este 3-6 alkalommal nagyon erős vádli görcsöm van egyszerre a kettő nyújtózkodásra. Ha féléberen vagyok felhúzom a lábfejeim, akkor nem görcsöl be. Van valakinek hasonló vagy tud valamilyen betegségről ami ezt okozhatja?
Kb 10 éve kezdődött és idővel erősödött.
Már annyi magnéziumot és calciumot szedek hogy világítok 2-2 pezsgő tabletta vagy por alakban 2-4 -szeres adagot, mégis, ha nem szedem akkor erösebb, ha igen kicsit ritkább és gyöngébb a görcs. A CK értékem magas minden más véreredmény majd tökéletes a gyógyszereim hatására melyek Letrox, Lavestra, astrix, atoris és Lipidil.
Nem tudom, de engem is érdekelne.
Igaz nekem nem ennyire gyakori, meg inkább a talpam görcsöl többször, viszont gyerekkorom óta van. A talpam egy hosszabb gyaloglás, vagy cipőcsere után görcsöl... A vádlim meg álmomban, vagy ébredés után nyújtózkodásra... Havonta többszöri mennyiségben.
Magne B6 tabletta nálam perceken belül hat.
JutaVit magnézum+B6 tabletta viszont nem... azt talán lassabban szívódik fel úgy vettem észre, ezért ezt akkor kajálom, mielőtt olyan útra indulok, hgoy tudom, hogy befog görcsölni. A magne meg ott van sos esetre.
Pezsgőtabletta hatását nem érzem...
Jó lenne valami tipp, amivel kiiktathatók ezek a görcsök...
33N
Köszönöm az eddigi visszajelzéseket.
Nekem egyenlőre a Magna b6 nem segített, pezsgő tabletta sem.
A túlzott folyadék is kimoshatja a szervezetedből a vitaminokat.
Most reumatológia fog megvizsgálni, mert a cardiologia és a körzeti kifutott az ötletekből.
Még azt nem irtam hogy a vádli görcs után a vádli izmok pontokban minha mozognának, nagon fura.
Köszönöm a válaszokat!
Meglett a megoldás.
3 éves Mo.-i orvostól orvoshoz járva nem találtak semmit.
Kijöttem Angliába munka miatt, és nelám! egy fekete körzeti orvos felírt egy gyógyszert Quinine Sulfát. Azóta nagyon ritkán és keveset görcsölt a vádlim, végig tudom aludni az estéket, ha nem iszok túl sokat (vizet) lefekvés előtt. Egyel kevesebb probléma!
Ha valakit tüzetesebben érdekel a gyógyszer neve v. ható anyaga, megkeresem.
Állítólag ezt adják maláriás betegeknek is, de ez nem tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!