15 vagyok. Az orvos azt akarja hogy szedesse ki anyám a mandulámat, mert évente 3x begyullad. Viszont én nem akarom, és nem engedem. Megtehetik hogy erőszakot alkalmaznak?
Anyám azt mondja erről ő dönt nem én, és ő ki akarja szedetni, de ez az én testem...
Van egy természet gyógyász ismerősöm, ő 30 éves, és az internetről ismertem meg. Ő szerinte nincs semmi baja a mandulámnak, és szerintem sem, csak sokkal több vitamint kellene ennem, és gyógyteákat, meg persze vigyázni.
Szal az lenne a kérdésem, alkalmazhatnak e erőszakot, ha én nem akarom, mert ha igen, akkor felkészülök rá. 5 évet boxoltam , a padlót is feltörlöm a dokival ha kell.
15/f
A mandulák feladata
Valószínűleg nincs olyan ember a földön, aki ne hallott volna már a mandulákról. Azt azonban kevesen tudják, hogy valójában, miért is vannak? Mi a szerepük? És miért kell egyes embereknél eltávolítani? Nos, most ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni. A mandulák a torok hátsó részén találhatóak. A torkunk mindkét oldalán fellelhetőek, szerepük pedig a fertőzések elleni küzdelemben van.
Mandulagyulladás esetén a mandulát vírusos vagy bakteriális fertőzés támadja meg. A mandulák pirosak és duzzadtak lesznek, fehér és sárga váladék képződik felületükön. A mandulagyulladás járhat még: torokfájással
fájdalommal nyelés közben
lázzal
reszelős hanggal
és nyirokcsomó duzzanattal a nyakon
Mi az a torokmandula-műtét?
A torokmandula-műtét azt jelenti, hogy a torokmandulákat sebészeti beavatkozás során eltávolítják. Az antibiotikumos kezelés sikerének köszönhetően ma már nem a mandula-eltávolítás a leggyakoribb orvoslási módszere a mandulagyulladásnak. A megnagyobbodott mandulák gyógyszeres kezelés hatására idővel visszaállnak normál méretükre.
100szónak is egy a vége, nem játék amit művelsz, ne legyél nagyra magaddal és hallgass anyádra !!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!