Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » 40 napos vízböjtöt csinált...

40 napos vízböjtöt csinált már valaki?

Figyelt kérdés
Ismertek valakit személyesen, aki végigcsinált már ilyen hosszú böjtöt csak vizet fogyasztva?

2012. febr. 20. 17:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

10-15 napos böjt még mindig nem 40 nap...

Lehetetlen, hogy valaki megcsinálná. Veled felesleges vitatkozni.

2012. febr. 21. 10:22
 12/22 A kérdező kommentje:

a Bibliában elég sok ember van leírva aki megcsinálta, szóval eszerint a Biblia hazudik és az egész mese? meg feltételezem akiket a Net-en találni, azok is mindegyik hazudik.. jó pár éve amikor egy böjt-táborban voltam mondta valaki hogy Pécsről egy természetgyógyász/orvos megcsinálta. szóval ők is hazudtak..

szerinted meg tud valaki egyhuzamban csinálni ezer szabályos fekvőtámaszt? az átlag valszi soha, és én se, hamarabb meghalnák. de ha naponta fokozatosan növelem a teljesítményem akkor egy idő után valószínűleg képes lennék rá. A Tv-ben jó régen volt egy műsor és egy férfi lenyomta az ezret.

tudod hogy szól a mondás?

"mindenki tudja hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja"

2012. febr. 21. 12:08
 13/22 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező: te tényleg a Bibliára hivatkozol egy egészségügyi, táplálkozástani kérdésben? Vegyük már komolyan egymást...

Amúgy szerintem is lehetetlen. De ha valaki mégis megcsinálja, akkor mi van? Ezzel kinek bizonyít? Hatalmas hülyeség lenne, rengeteget árt az emberi szervezetnek.

Tudatosan, egészségesen kell táplálkozni egész évben, és kész. Mit kell ezen bonyolítani?!

2012. febr. 22. 13:07
 14/22 anonim ***** válasza:
15%

CSAK akkor mondhatod biztosan, hogy valaki megcsinálta, ha SZEMÉLYESEN ott voltál az illetövel, minden más esetben nagyon könnyen lehet, hogy csak ezt állitja.

A biblia meg kitalált történek,az végképp nem érv emellett. (Vagy szerinted a világ teremtése történHET úgy, ahogy ott le van irva? Mert ha azt si elhiszed, akkor menthetetlen vagy.)

2012. febr. 22. 13:40
 15/22 A kérdező kommentje:

részemről a vitát lezártam. ajánlom még nektek a wikipédia magyar oldalát a böjtről:

[link]

2012. febr. 23. 04:33
 16/22 anonim válasza:
63%
Megkérdezhetem, hogy miért akarsz 40 napos böjtöt? Én kacsingattam a 14 napossal, de olvastam egy esettanulmányt, és úgy érzem, nem tanácsos ez idő alatt dolgozni, és mindenképpen felügyelet alatt kellene, hogy naponta le ellenőrizzenek, hogy nincs semmi baj.
2012. febr. 26. 18:00
 17/22 ekeke ***** válasza:
22%
Utoljára a dinoszauruszok csinálták.
2012. febr. 27. 01:05
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
ha a biblia ezt írta, akkor feltétlenül próbáld ki és negyven nap múlva akkor lécci Írd meg hogy mi volt -.-
2012. febr. 28. 17:30
 19/22 A kérdező kommentje:

A korábbi kételkedőknek, hogy nem lehet 40 napos vízböjtöt megcsinálni : az első századokban még nagyon sokan csinálták a korai keresztények között, Jézust utánozva. később, az elkényelmesedett hívőknek ebből alakult ki a mai 40 napos nagyböjt fajtája, amikor már tulajdonképpen esznek, csak pár ételt elhagynak. persze egyértelmű, hogy ha a mai átlagember hirtelen vágna neki egy 40 napos vízböjtnek akkor nem jutna el a végéig, mert nem élné túl. A 20. század elején élt Bicsérdy Bélának sok ezres követője volt, akik hetekig böjtöltek, de ott is volt jó pár eset, akik belehaltak.

Hogy én miért akarom csinálni? Azért, amiért a többiek.

Mert, egy hosszabb böjt olyan változásokat hoz a szervezetben, amit semmilyen más módszerrel nem lehet elérni, az ember előtt magasabb régiók és új utak nyílnak meg. Nem véletlen, hogy a történelemben számos nagy vezető és tanító is böjtölt, p. Buddha, Jézus, Pithagorasz, M. Gandhi stb.

Ha nem tapasztaljuk meg a saját határainkat, hogy mire vagyunk képesek és mit tudunk tudunk kihozni magunkból, akkor miért érdemes élnünk?

Az életnek az igazi értelmét akkor értjük meg, és akkor tudunk igazán boldogak lenni, ha a természet törvényei szerint élünk és belül is megtisztítjuk magunkat, (nemcsak kívül, mint a legtöbb ember szokta a napi mosdással és közben a szervezetét nap mint nap mérgezi) és ehhez segít hozzá a böjt. A böjt a megfelelő életmóddal kombinálva hozzásegít, hogy képessé váljunk önmagunk megvalósítására, és olyan emberek legyünk, amilyenek lenni szeretnénk.

2012. febr. 29. 03:28
 20/22 anonim válasza:
Támogatom a nézetedet,és tapasztalatlanul igaz, de tanulmányaim, és érzéseim után azt tanácsolnám, amit korábban is írtam, segítséggel szabad ezt a böjtöt végig csinálni.Valószínű, hogy már csináltál böjt napokat, kérlek írd meg mennyi volt a leghosszabb nap!Úgy képzelem el a 40 naposat, hogy előtte többször fokozatosan emeled a böjt napokat, és a közbe eső napokon természetesen mindig könnyebben emészthető,ételeket eszel.Feltételezem, hogy ezoterikus beállítottságú vagy,mert különben nem érdekelne az egész.Amíg felkészíted magad a böjt napokra,egyre többet kell meditálnod,hogy ezáltal is tisztulj.Viszont így is lesznek a böjt alatt elvonási tünetek, és ilyenkor jó, ha valaki felügyel, többet kell zuhanyozni!Nem szabad Jézushoz hasonlítani a módszert, mert Ő különleges lény volt,aki tudatosan jött a földre,testét tudatosan irányította,és választotta az útmutatás e formáját. Hát sok sikert,nem tudom, hogy az előttem író jóindulatból írt e,én kívánom, hogyha valóban megteszed,írj róla, hogy többen is tudják, mert könyvet írt az aki 21 naposat végig csinált! Üdv:
2012. febr. 29. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!