500mg C-vitamin az sok egy napra?
Kétféle választ fogsz kapni: bőven elég, és nagyon kevés.
Nézőpont kérdése, ez mostanában nagy vitákat vált ki.
Ami tény, bármennyit is szedsz, a patikai készítmények nagyon drágák, mindenképp "vitaminshoppokban" érdemes megvenni.
Kétféle választ fogsz kapni: bőven elég, és nagyon kevés. - ez igy van. Es kinek fogsz hinni? Mert barki irhat barmit, attol meg az nem biztos hogy igaz.
Azt tudjuk, hogy tuladagolni nem lehet, mert vizben oldodo vitamin es ha tul sokat szedsz, a felesleg tavozik a vizelettel. Bar hallottam olyanrol is akinek megartott, hasmenest okozott stb.
Hallottam olyanrol is, hogy egy orvos napi 50 gramm (nem mili, hanem gramm) Cvitaminnal gyogyitott rakos betegeket. Persze nem dobozszam szedtek a bogyot, hanem venasan, de mindegy.
Szerintem kiserletezz a sajat testeddel. Szedj egy heti napig 500mg-t. Ha tapasztalsz valami pozitivat/negativat jegyezd fel.
Egy hetig ne szedj semmit.
Kovetkezo heten emeld az adagot 1000mg-ra, utan 1 hetig semmi, utana heten 1500mg es igy tovabb. Hidd el latni fogod a kulonbseget, elterest, es utana a SAJAT tapasztalatod alapjan donthetsz hogy mekkora adagra allsz be!
Hónapok múlva lesz csak igazán érezhető eredménye. - ezt nem tudhatod biztosra. Hiszen te nem az o testeben elsz, ugye?
Lehet hogy o mar az 1het/napi 1000mg-tol latvanyos javulast fog tapasztalni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!