A nejem gyógyíthatatlan beteg. Rengeteg pénzt költ természetgyógyászokra, akik (üzleti) meggyőződéssel javasolják neki, hogy ne szedje a gyógyszereit. Hogyan tudnám a pénzügyi egyensúlyt megteremteni?
Rengeteg pénzt költ természetgyógyászra, ahova nekem kell elvinnem, mert már nem tud egyedül közlekedni (majdnem vak), utána engem üvölt le, hogy nehezen találta meg a rendelőt (a doki mondta, hogy még egy emelet fölfelé, de ő inkább lefelé ment. Nem akarom megérteni)...
A fő gond, hogy a kiadások nőttek, a munkára fordítható időm meg meredeken csökkent, mert viszem vérvételre, orvoshoz "természetgyógyászhoz", amikor igényli egész nap fogom a kezét... Amikor arra van igénye, hallgatom, ahogy leüvölti a fejem...
Mi a megoldás?
Akkor ez van: az orvos nem tud neki segíteni, megmondta.
Ebben az esetben jól teszi, ha kijön abból a rendelőből, ahol megmondták neki, hogy: "vagy meghal, vagy meghal".
Ott nincs neki lehetősége már!
Csak olyan ismerőseim vannak a gyógyítók közt, akiknek 30+ éve megmondták, hogy meghalnak, de ők kijöttek a rendelőből és vissza se mentek.
Az esetek 95%-ában már ennyi is elég!
Meg fog gyógyulni!
Én is SOKKAL egészségesebb vagyok, amióta nem orvosokat kérdezgetek arról, hogy beteg vagyok-e szerintük!
Egyébként azelőtt is az estek 90%-ában SEMMIFÉLE kezelést nem adtak a diagnózis mellé, az esetek 10%-ában pedig olyat adtak, amiről azóta kiderült, hogy ártalmas - és nekem ártott is! Az a csoda, hogy voltak olyan beavatkozások is, amik nem ártottak, pedig azóta kiderült, hogy ártalmasak (pl. 7-szer szúrták fel a fülemet).
" alkalmanként a 40 000 ft-t ezért."
Van ingyen is meg 3000 Ft-ért is.
Ez a 40 000, ezt egy nyugati-orvos is elkéri...
Pont a természetgyógyászatban vannak az olcsóbb lehetőségek, legtöbbjük orvos is.
"Mi a megoldás?"
Rossz hírem van.
Nem az a megoldás, hogy növeled a bevételeidet, amit aztán kidobtok az ablakon.
Anyám volt hasonló lelki helyzetben. Mások számára biztosan kegyetlen módon, de megbeszéltem vele a dolgokat. Amikor azzal fenyegetőzött, hogy felakasztja magát, megkérdeztem tőle, hogy milyen virágból szeretné, hogy elkészítessem a sírcsokrát. Na akkor ledöbbent. Nem erre számított. Nyugodt hangon elmeséltem neki, hogy mit tapasztalok hosszú idő óta tőle. Egy olyan embertől, akit nem ilyennek ismertem, akit nem hagyott el a józan esze soha és aki valószínűleg hasonlóan cselekedne velem szemben, ha én kerültem volna ilyen helyzetbe. Lehet, hogy még pofán is vágott volna csak azért, hogy visszajöjjön az eszem. Csupa szeretetből és segíteni akarásból. Végig kihangsúlyoztam, hogy az én anyám okos, és soha nem viselkedne így. Vissza akarom kapni az okos anyámat! Nem üvöltöztem, nem kértem, hanem határozottan megmondtam, hogy mire számíthat a jövőben.
Hiszti abbamaradt, nagy csönd, majd együttgondolkodás. Mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy bármikor elveszíthetem őt. Megbeszéltük. Azt is, hogy odafönn majd egyszer találkozunk és akkor nagy kártyapartikat rendezünk. Sírtunk, nevettünk...
Azóta magára lehet hagyni, ellátja magát, nem hisztizik. Nyilván részben hajlok a természetgyógyászatra, amit érdemesnek tartok, arra befizetem magam is. De csak arra, amire van logikus magyarázat, nemcsak szemfényvesztés. Ha talál valamit, azt már megbeszéli velem. Véleményt kér róla. Ha én találok valamit, akkor ugyanezt teszem.
Szerencsére lehetett hatni az eszére, egyébként anyagilag csődbe mentünk volna. Igen, én is...
12-es, pont az ilyen hozzáállás a káros.
Ha az orvos azt mondja, hogy nem tud segíteni, annak jó oka van. Egyébként meg elég ritkán mondják ezt így a szemedbe. Anyám vastagbél daganatát olyan állapotban vették észre, hogy már mindenhol szét volt terjedve. Mégis ajánlottak neki kezelést, bár szerintem az orvos sem gondolta, hogy használ. Nem is használt. De nem vágták az arcába. Okos ember fél szavakból is ért.
Arra meg nem szabad senkit sem biztatni, hogy ne menjen orvoshoz.
Tudom, hogy az orvos is tévedhet, akkor el kell menni másikhoz. De ha már ötből 5 nem tudott segíteni, akkor a természetgyógyász sem fog. Csak ő van annyira erkölcstelen, hogy azért még a haldoklót megszabadítja az összes félretett pénzétől.
Én gyógyult rákos vagyok. Nagyon sok ilyen emberrel találkoztam. Volt amelyik ismerősöm felhívott, hogy most beszélt XY-nal, jöjjek ki a kórházból, majd ő segít. Mondtam neki, hogy itt fekszem az onkológián, és folyik az infúzió, ugye te sem gondolod komolyan, hogy most az orvos arcába vágom, hogy nem kell a kezelés, és megyek a te ismerősödhöz, akiről még soha nem is hallottam, hogy akkor majd ő segít?
Hagyjuk már! Egy csomó csaló erre szakosodott. A legundorítóbb az, amikor elkezdik a beteget hibáztatni a bajáért. Feldolgozatlan traumád van, azért betegedtél meg. Majd én segítek feldolgozni, persze jó pénzért. A beteg mégis meghalt? Hát ő aztán nem tehet róla, hogy nem tudta feldolgozni a problémáját.
Anyámmal jártunk hasonlónál. 15 éve élt a második férjével, hát persze, hogy kitalálta, hogy a válását nem tudta feldolgozni, azért lett rákos. 15 év után?! Hagyjuk már.
De a nagy kedvencem a szellemgyógyászat. Meg amikor azért vagy beteg, mert előző életedből hordozol valami traumát. És van olyan ostoba ember, aki ezt be is veszi, de az orvosoknak persze nem hisznek, amikor több évtized/évszázad kutatása áll mögötte.
Na megjöttünk
40 000 Ft (előre elutalt) vizitdíj.
88 500 Ft kínai csodabogyók (szerintem a TEMU-ról kilója 20 Ft)
No Comment
Ez a kérdés ellentmondásos.
Már alapból azt írtad a kérdésben, hogy: "gyógyíthatatlan beteg".
Akkor most miről beszélünk egészen pontosan?
Mi benne az ellentmondás?
Nem gyógyítható.
A "fehérköpenyes" orvosoktól kap palliatív ellátást (szenvedés mértékét csökkentik, már amikor elfogadja)
Az "alternatív" gyógyászok, meg ígérnek fűt fát bogarat, a fő mondanivalójuk, hogy "ne szedd a gyógyszereidet", azonban jó drágán adnak neki mindenféle kínai bonbonokat, amik jól láthatóan semmit sem csinálnak, annak ellenére, hogy nagyon hisz bennük.
... Máskor vigyél be egy csövest hozzá egy sámándobbal kántálni...
Most akkor mi fontosabb neked?
Az élete, egészsége vagy a te leszidásod, hogy ő hisz a kuruzslókban.
Választás elé állítani, megmondani neki, hogy ő fontos neked s eleged van a sámándobos kamu gyógyászokból...istenem...
Van, hogy teret kell adni az érzelmi zsarolásnak, hogy észhez térjen a beteg.
Anyámnál is megtettem... Meg is gyógyult azóta. S jobban is hallgat rám.
Kiírtanám a kuruzsló nyomorult réteget, akik totál hülyére veszik az embereket, sőt lelkiismeret nélkül biztosítják adott esetekben az egyenes utat a halálba...
Az meg ostoba, aki hagyja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!