Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az alkoholizmus tényleg...

Az alkoholizmus tényleg gyógyíthatatlan?

Figyelt kérdés
Sokak szerint alkoholista voltam, amikor megittam fél liter pálinkát sörrel. 4 hónapja nem ittam, de ettől még sokak szerint mindig alkoholista maradok, csak tünetmentes.

dec. 23. 21:47
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem ez elhatározás kérdése.
dec. 23. 21:48
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
embertípus kérdése. ezért mondják hogy nem lehet úgy "meggyógyulni" hogy visszaállsz alkalmi ivó szintre mert aki hajlamos rá az vissza fog csúszni a folyamatosságba. sokaknál 10 meg több évek után történik egy ilyen egy rossz elhatározásnál (megiszok egy sört) a vágy meg egész életében megmaradhat hogy de jó lenne inni valamit, de ellen kell állnom. ez jól körülírja a fajtáit [link]
dec. 23. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes kérdés. Olyan szempontból valóban gyógyíthatatlan, hogy egy alkoholista már nemigen tud szociális ivó lenni, nem ihat többé egyáltalán, mert visszaesik. Van ilyen álláspont.

Annak idején sok ilyen témájú cikket olvastam, néztem riportokat. Van olyan ember, aki 15 évek nem iszik, nem használ kábítószereket. Nem biztos, hogy jó, ha továbbra is megbélyegzik azzal, hogy alkoholistának tekintik.

dec. 23. 22:09
 4/8 anonim válasza:

Arról semmi infó hogy naponta ittál ennyit?

Mennyi időn keresztül?

Hány éves vagy?

dec. 23. 22:49
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
Az az alkoholista, akinek úgy van szüksége az italra, mint mindannyiunknak az evésre. Az ő szervezetükben megindult egy kémiai folyamat, ami másoknál nem történik meg. Nem tehetik meg azt, amit mások, hogy szilveszterkor koccintanak egy pohár pezsgővel, mert utána nincs megállás. Csak nagyon erős akarattal lehet ezt abbahagyni.
dec. 23. 23:02
 6/8 anonim ***** válasza:
29%
Dehogy vagy alkoholista. Ha az lennél, folyamatosan inni akarnál úgy, mint ahogy egy normál embernek szüksége van evésre. Egyébként szerintem gyógyítható csak nagyon erős akarat kell hozzá.
dec. 24. 00:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is igaz, hogy gyógyult szenvedélybeteg nincs, csak olyan, aki tiszta. Mintha egy kék bútort átfestenél pirosra. Piros lesz, de ott van alatta a kék, előbukkanhat, ha történik valami. Legyen drog, alkohol, szerencsejáték, akármi. Apám egy detox után HÉT évig nem ivott semmit, utána napok alatt lett újra alkesz és maradt az haláláig.
dec. 24. 06:54
 8/8 anonim ***** válasza:
De a kérdező akkor sem alkesz.
dec. 24. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!