A nejem gyógyíthatatlan beteg. Rengeteg pénzt költ természetgyógyászokra, akik (üzleti) meggyőződéssel javasolják neki, hogy ne szedje a gyógyszereit. Hogyan tudnám a pénzügyi egyensúlyt megteremteni?
Rengeteg pénzt költ természetgyógyászra, ahova nekem kell elvinnem, mert már nem tud egyedül közlekedni (majdnem vak), utána engem üvölt le, hogy nehezen találta meg a rendelőt (a doki mondta, hogy még egy emelet fölfelé, de ő inkább lefelé ment. Nem akarom megérteni)...
A fő gond, hogy a kiadások nőttek, a munkára fordítható időm meg meredeken csökkent, mert viszem vérvételre, orvoshoz "természetgyógyászhoz", amikor igényli egész nap fogom a kezét... Amikor arra van igénye, hallgatom, ahogy leüvölti a fejem...
Mi a megoldás?
Láttál már nőt?
Ha letiltom a kuruzslókról, akkor órákig hallgathatom, hogy minden panasza miattam van...
Nem tudom, hogy pénzügyileg hogyan számoltok el egymással, ha külön kassza van, az a legtisztább, ilyenkor az ő dolga, hogy költ-e természetgyógyászra, ahogyan neked is autonómiád van abban, hogy támogatod-e anyagilag ezt a gyakorlatot, vagy csakis az igazi orvosokat.
Ha nem vagytok külön kasszán - ami a legtöbb házasság esetén jellemző - akkor 50%-os beleszólásodnak kell lennie, hogy kifizetitek-e közösen a természetgyógyászt avagy sem. Ha kifejezetten ellenzed, az patthelyzet, mint amikor két tulajdonos 50-50%-ban tulajdonol egy céget és nem értenek egyet. Ilyenkor meg kellene külön állapodnotok a feleségeddel, hogy mi a limit, vagy egyéb mindkét félnek elfogadható megoldás. Ha ez nem sikerül, akkor meg kell szüntetni a vagyonközösséget (el kell válni), és onnantól ő dolga milyen kuruzslókhoz jár a saját pénzén.
Sajnos tök mindegy, hogy kezelik vagy nem. A fehér köpenyes orvos szerint "talán kicsit kevesebb fájdalommal jár, ha elfogadja a kezelést".
A kuruzslóhoz éppen azért jár, hogy ne neki keljen kimondani, hogy nem szedi a gyógyszereket, csak én kicsit túlzásnak érzem alkalmanként a 40 000 ft-t ezért. A korábbi az 20 000 ért mondta (szerintem az elvégzett munkáért ez is bőven sok), de ő haza költözött Kínába. Valószínűleg nem csak én mondtam neki, hogy nem kéne a gyógyszereket letiltani (Rendőrt akart rám hívni, de amikor mondtam, hogy tegye, valamiért meggondolta magát).
Halálos beteg, megvakult. Valószínűleg nagyon fél (és lehet, hogy saját magának sem ismeri be), amit leírtál azon nem vagyok meglepődve sajnos.
Ha valahogy megengedhetitek magatoknak, akkor szerintem vidd továbbra is a kuruzslóhoz (attól függetlenül, hogy szívem szerint az összes ilyet börtönbe zárnám csalásért), könnyen lehet, hogy úgy érzi, hogy ez az utolsó dolog amibe kapaszkodni tud - és az igazi orvos szerint sem tud már komoly kárt okozni.
Nem pénzügyi tanács, de próbáld meg felvenni olyan alapítványokkal/szervezetekkel a kapcsolatot, akik azoknak nyújtanak segítséget, akik otthon ápolják az egyik hozzátartozójukat.
A kérdés nem erkölcsi.
Az erkölcsi válaszom az lenne, hogy a rendelőjük előtt mindet ki kéne lógatni az első lámpavasra (Az első változatban a Dunába lőni fordulat szerepelt, de azt az áthallások miatt cseréltem).
A kérdésem egyszerűen gazdasági. Hogyan tudom a bevételemet szinten tartani úgy, hogy a munkára fordítható időm csökken.
Én biztos nem vinném, és nem is adnék rá pénzt.
Gyógyult rákos beteg vagyok, az állami kórházban gyógyítottak meg kemóterápiával, teljesen ingyenesen.
Nekem az volt a halálom, amikor bárki meghallotta, hogy beteg vagyok, mindenki egyből tudott vagy 10 féle tuti biztos csodaszert, amitől meggyógyulok, de kemóra aztán be ne menjek, mert az csak tönkretesz.
Értem a pszichológiáját a dolognak. Az állami kórházban embertelenül bánnak az emberrel, a természetgyógyász legalább kedves.
És a kemóterápia nem kellemes dolog.
Ez is egy lelki folyamat. Amikor nekem lett először beteg egy közeli rokonom, én is elkezdtem keresni a csodaszert. Nincs csodaszer. Ha még lehet segíteni, a kórházban segítenek, ha meg már késő, akkor a természetgyógyász sem fog.
Amúgy a 9-esnek nem hiszem, hogy igaza van, senki nem foglalkozik az ilyesmivel, szabadon arra költöd a pénzed, amire csak akarod.
A gazdasági részben nem tudok segíteni. Lyukas vödörbe dobált pénzt, ha több pénzed lesz, azt is elszedik tőled. Inkább a párodat kéne valahogy meggyőzni. Mondd neki, hogy kérjen referenciát. Leletekkel. Beteg volt, meggyógyult, de orvosi papírokkal alátámasztva. Egyik sem tud ilyet felmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!