Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » A nejem gyógyíthatatlan...

A nejem gyógyíthatatlan beteg. Rengeteg pénzt költ természetgyógyászokra, akik (üzleti) meggyőződéssel javasolják neki, hogy ne szedje a gyógyszereit. Hogyan tudnám a pénzügyi egyensúlyt megteremteni?

Figyelt kérdés

Rengeteg pénzt költ természetgyógyászra, ahova nekem kell elvinnem, mert már nem tud egyedül közlekedni (majdnem vak), utána engem üvölt le, hogy nehezen találta meg a rendelőt (a doki mondta, hogy még egy emelet fölfelé, de ő inkább lefelé ment. Nem akarom megérteni)...

A fő gond, hogy a kiadások nőttek, a munkára fordítható időm meg meredeken csökkent, mert viszem vérvételre, orvoshoz "természetgyógyászhoz", amikor igényli egész nap fogom a kezét... Amikor arra van igénye, hallgatom, ahogy leüvölti a fejem...

Mi a megoldás?

jan. 2. 15:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Letiltani a kuruzslókról. Lelkileg támogarni. Normál orvoshoz hordani.
jan. 2. 15:17
 2/22 A kérdező kommentje:

Láttál már nőt?

Ha letiltom a kuruzslókról, akkor órákig hallgathatom, hogy minden panasza miattam van...

jan. 2. 15:20
 3/22 anonim ***** válasza:
2: Légy férfi és állj bele a konfliktusokba. Ha valaki humbuknak hisz orvos helyett, összes pénzem időm feléli, folyamatosan üvölt és nem hallgat a józan észre, biztos nem akarnék vele maradni.
jan. 2. 15:25
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy pénzügyileg hogyan számoltok el egymással, ha külön kassza van, az a legtisztább, ilyenkor az ő dolga, hogy költ-e természetgyógyászra, ahogyan neked is autonómiád van abban, hogy támogatod-e anyagilag ezt a gyakorlatot, vagy csakis az igazi orvosokat.

Ha nem vagytok külön kasszán - ami a legtöbb házasság esetén jellemző - akkor 50%-os beleszólásodnak kell lennie, hogy kifizetitek-e közösen a természetgyógyászt avagy sem. Ha kifejezetten ellenzed, az patthelyzet, mint amikor két tulajdonos 50-50%-ban tulajdonol egy céget és nem értenek egyet. Ilyenkor meg kellene külön állapodnotok a feleségeddel, hogy mi a limit, vagy egyéb mindkét félnek elfogadható megoldás. Ha ez nem sikerül, akkor meg kell szüntetni a vagyonközösséget (el kell válni), és onnantól ő dolga milyen kuruzslókhoz jár a saját pénzén.

jan. 2. 15:40
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már nőt. Én is az vagyok. De olyan kuruzslóhoz aki a rendes kezelését leállítja nem szabad engedni.
jan. 2. 16:25
 6/22 A kérdező kommentje:

Sajnos tök mindegy, hogy kezelik vagy nem. A fehér köpenyes orvos szerint "talán kicsit kevesebb fájdalommal jár, ha elfogadja a kezelést".

A kuruzslóhoz éppen azért jár, hogy ne neki keljen kimondani, hogy nem szedi a gyógyszereket, csak én kicsit túlzásnak érzem alkalmanként a 40 000 ft-t ezért. A korábbi az 20 000 ért mondta (szerintem az elvégzett munkáért ez is bőven sok), de ő haza költözött Kínába. Valószínűleg nem csak én mondtam neki, hogy nem kéne a gyógyszereket letiltani (Rendőrt akart rám hívni, de amikor mondtam, hogy tegye, valamiért meggondolta magát).

jan. 2. 17:07
 7/22 BeefEater ***** válasza:

Halálos beteg, megvakult. Valószínűleg nagyon fél (és lehet, hogy saját magának sem ismeri be), amit leírtál azon nem vagyok meglepődve sajnos.

Ha valahogy megengedhetitek magatoknak, akkor szerintem vidd továbbra is a kuruzslóhoz (attól függetlenül, hogy szívem szerint az összes ilyet börtönbe zárnám csalásért), könnyen lehet, hogy úgy érzi, hogy ez az utolsó dolog amibe kapaszkodni tud - és az igazi orvos szerint sem tud már komoly kárt okozni.

Nem pénzügyi tanács, de próbáld meg felvenni olyan alapítványokkal/szervezetekkel a kapcsolatot, akik azoknak nyújtanak segítséget, akik otthon ápolják az egyik hozzátartozójukat.

jan. 2. 17:18
 8/22 A kérdező kommentje:

A kérdés nem erkölcsi.

Az erkölcsi válaszom az lenne, hogy a rendelőjük előtt mindet ki kéne lógatni az első lámpavasra (Az első változatban a Dunába lőni fordulat szerepelt, de azt az áthallások miatt cseréltem).

A kérdésem egyszerűen gazdasági. Hogyan tudom a bevételemet szinten tartani úgy, hogy a munkára fordítható időm csökken.

jan. 2. 17:23
 9/22 anonim ***** válasza:
Bezáratod a természetgyógyász, ha ténylegesen arra biztatja az asszonyt, hogy ne szedje a gyógyszereit, akkor kuruzsló, a kuruzslás bűncselekmény a magyar jog szerint. Tehetsz rendőrségi feljelentést és az nngyk-nál is tehetsz bejelentést
jan. 2. 17:50
 10/22 anonim ***** válasza:

Én biztos nem vinném, és nem is adnék rá pénzt.

Gyógyult rákos beteg vagyok, az állami kórházban gyógyítottak meg kemóterápiával, teljesen ingyenesen.

Nekem az volt a halálom, amikor bárki meghallotta, hogy beteg vagyok, mindenki egyből tudott vagy 10 féle tuti biztos csodaszert, amitől meggyógyulok, de kemóra aztán be ne menjek, mert az csak tönkretesz.

Értem a pszichológiáját a dolognak. Az állami kórházban embertelenül bánnak az emberrel, a természetgyógyász legalább kedves.

És a kemóterápia nem kellemes dolog.

Ez is egy lelki folyamat. Amikor nekem lett először beteg egy közeli rokonom, én is elkezdtem keresni a csodaszert. Nincs csodaszer. Ha még lehet segíteni, a kórházban segítenek, ha meg már késő, akkor a természetgyógyász sem fog.

Amúgy a 9-esnek nem hiszem, hogy igaza van, senki nem foglalkozik az ilyesmivel, szabadon arra költöd a pénzed, amire csak akarod.

A gazdasági részben nem tudok segíteni. Lyukas vödörbe dobált pénzt, ha több pénzed lesz, azt is elszedik tőled. Inkább a párodat kéne valahogy meggyőzni. Mondd neki, hogy kérjen referenciát. Leletekkel. Beteg volt, meggyógyult, de orvosi papírokkal alátámasztva. Egyik sem tud ilyet felmutatni.

jan. 2. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!